Şimdi Ara

EBOB EKOK sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • a, b, c pozitif tam sayılar olmak üzere,

200! = 15^a . 14^b . c

olduğuna göre, a + b nin en büyük değeri kaçtır?

Böyle soruları nasıl yapıyoruz, bilen var mı?

• doğrumu yapardım bilmiyorum ama 15 ve 14ü asallarına ayırır 200 büyük asala bölerdim :)

200/7
    200/5

gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semblance -- 8 Mart 2012; 15:55:39 >
  • 200 7 ye bölünmüyor yalnız orası nasıl olacak?
  • şimdi 200! içinde kaç tane 15 olduğunu şöyle bulcaz: 15=3.5 den oluşuyor. 200! içinde de çarpım durumunda "5" lerin sayısı"3" lerden fazla. demekki kaç tane "5" varsa o kadar 15 vardır.
    kaç tane 5 olduğunu da şöyle bulcaz: 200 sayısını 5 bölüp elde ettiğin bölümü tekrar 5 e bölcen. elde ettiğin sayı artık 5 bölünemeyene kadar devam ediyorsun. sonra bütün bölümleri topluyosun.o kadar 5 vardır.200 ün içinde mesela 49 tane 5 vardır.
    14 ü de aynı yolla yapabilirsin.
  • Anladım hocam, çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mow_

şimdi 200! içinde kaç tane 15 olduğunu şöyle bulcaz: 15=3.5 den oluşuyor. 200! içinde de çarpım durumunda "5" lerin sayısı"3" lerden fazla. demekki kaç tane "5" varsa o kadar 15 vardır.
    kaç tane 5 olduğunu da şöyle bulcaz: 200 sayısını 5 bölüp elde ettiğin bölümü tekrar 5 e bölcen. elde ettiğin sayı artık 5 bölünemeyene kadar devam ediyorsun. sonra bütün bölümleri topluyosun.o kadar 5 vardır.200 ün içinde mesela 49 tane 5 vardır.
    14 ü de aynı yolla yapabilirsin.

tam demek istediğimde buydu ama mağlum mobil zor oluyor . Bi teferruatta söyliyeyim c ye ne oluyor dersen c yi 1 alıyoruz ki a b buyuk olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semblance -- 8 Mart 2012; 17:12:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    türev sorusu???
    13 yıl önce açıldı
    Asal polinom?
    14 yıl önce açıldı
    TÜREV SORUSU
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.