Şimdi Ara

Ebeveyn kontrol uygulamalarına dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ebeveyn kontrol uygulamalarına dikkat



    Bugün çocuklarımızın da artık elinden telefon veya tablet düşmüyor ve ebeveynlerin sürekli kontrol altında tutması gerekiyor. Bu nedenle farklı kontrol uygulamalarına ihtiyaç ortaya çıkıyor. Bununla birlikte kontrol uygulamaları masum değil.



    Ebeveyn kontrol uygulamaları tehdit saçıyor



    Cybernews tarafından yapılan araştırmaya göre Android ebeveyn kontrol uygulamaları kişisel verileri takip ederken zayıf güvenlik çözümleri nedeniyle siber saldırganlara da davetiye çıkarıyor.



    Ayrıca Bkz.Avrupa Birliği ücretsiz roaming süresini 2032 yılına uzattı



    Raporda toplamda 85 milyon kez indirilen Android uygulamaları masaya yatırılmış. Bunlar arasında Phone Tracker By Number uygulaması 50 milyon kez indirilmiş ancak güvenlik çözümleri çok zayıf. Kullanıcı verilerini diğer uygulamalar ile paylaşması ayrı bir risk oluşturuyor. Ayrıca ebeveynlerin de bilgilerini topluyor.



    Ebeveyn kontrol uygulamalarına dikkat



    Diğer taraftan SSL sertifikasının düzgün bir şekilde uygulanmaması siber saldırganların tüm veri trafiğini izlemesi riskini ortaya çıkarıyor. Rapordaki tüm uygulamalarda SSL sertifikası eksik.



    Araştırmacılar ebeveynlerin kurmadan önce mutlaka kontrol uygulamalarını araştırmalarını ve ilk etapta Google veya Apple’ın kendi çözümlerine yönelmesini tavsiye ediyor. Aksi takdirde büyük risklere kapı açılıyor.




    Kaynak:https://www.phonearena.com/news/best-android-child-tracking-apps-spying-on-parents_id141081



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.