Şimdi Ara

Ebayden Canon 55-250mm Zoom Lens Gümrüğe Takılmadan Getirildi 18/07/2012

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ve objektifi aldım geldim gümrüğe takılmadan resimler aşağıdaki gibidir daha denemedim aksam eve gidince deniyeceğim

kafama takılan ise şu arkadaşlar objektifin üzerinde made in malasia yazıyor

malezya malı olması bi sorun teşkil eder mi birisi açıklayabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 42_JeoGenc_42 -- 18 Temmuz 2012; 10:40:43 >

• 75€ veya dengi $ miktarini gecerse gumruge takilir. faturaya ufak yazilsa bile %90 takilir cunku gumruk memurlari objektiflerin falan pahali oldugunu biliyor. sonra acip turkiye fiyatinin en yuksek bedeli ustunden vergi odetirler falan ugrasirsin baya. yolcu beraberinde getirme sansin varsa onu dene yoksa ugrastirir gercekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pp_pp

75€ veya dengi $ miktarini gecerse gumruge takilir. faturaya ufak yazilsa bile %90 takilir cunku gumruk memurlari objektiflerin falan pahali oldugunu biliyor. sonra acip turkiye fiyatinin en yuksek bedeli ustunden vergi odetirler falan ugrasirsin baya. yolcu beraberinde getirme sansin varsa onu dene yoksa ugrastirir gercekten.

o kadar yurtdısından malzeme geliyor tek tek acacaklar mı paketleri hangisi ne kadar diye bakacaklar mı hediye paketi ve düsük fiyat yazsak olmaz mı yinede..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslan_42

quote:

75€ veya dengi $ miktarini gecerse gumruge takilir. faturaya ufak yazilsa bile %90 takilir cunku gumruk memurlari objektiflerin falan pahali oldugunu biliyor. sonra acip turkiye fiyatinin en yuksek bedeli ustunden vergi odetirler falan ugrasirsin baya. yolcu beraberinde getirme sansin varsa onu dene yoksa ugrastirir gercekten.

o kadar yurtdısından malzeme geliyor tek tek acacaklar mı paketleri hangisi ne kadar diye bakacaklar mı hediye paketi ve düsük fiyat yazsak olmaz mı yinede..

kutulardaki faturalara bakiyorlar urunun ne oldugu yaziyor zaten. onun disinda suphelendikleri paketlere bakiyorlar. mesela atiyorum faturada mouse yaziyor ama laptop kadar buyuk kutuda veya kablo yaziyor ama kutu cok agir falan o zaman inceliyorlar. hediye olayi da yururlukten kaldirildi artik. dusuk fiyati da yazdigim gibi yemiyorlar.

• quote:

quote:

quote:

. hediye olayi da yururlukten kaldirildi artik. dusuk fiyati da yazdigim gibi yemiyorlar.

Ne yani arkadaşımız bize fotoğraf makinası, vs. gönderse faturası olmadan tutarını araştırıp gümrük vergisi mi kesicekler ???? sıfır 2.el farkediyor mu acaba çok meraklandım şimdi???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 79elendil79 -- 7 Temmuz 2012; 13:51:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 79elendil79

quote:

quote:

quote:

. hediye olayi da yururlukten kaldirildi artik. dusuk fiyati da yazdigim gibi yemiyorlar.

Ne yani arkadaşımız bize fotoğraf makinası, vs. gönderse faturası olmadan tutarını araştırıp gümrük vergisi mi kesicekler ???? sıfır 2.el farkediyor mu acaba çok meraklandım şimdi???

faturasiz mallar uluslararasi kargolarda gonderilemiyor ikinci el sifir farketmez. gumruk vergisi kesilecek. ben de abime kendi eski kamerami almanyadan yollamak istedim 2 ay once ama fatura olmadigi icin almadilar. mecbur turkiyeye giden bir tanidik bulup yollamak zorunda kaldim.

• simdi alamıyacak mıyız yani...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ebayden canon 55-250mm lens aldım bakalım gümrükte sorun cıkacak mı sizlere buradan yazarım
  • quote:

ebayden canon 55-250mm lens aldım bakalım gümrükte sorun cıkacak mı sizlere buradan yazarım

Bilgilendirirsen sevinirim ona göre başımızın çağresine bakayım gelen birisi olursa diye
  • Kargom şuan itibari ile yola çıktı :)
  • quote:

Kargom şuan itibari ile yola çıktı :)

Tez zamanda elinde olur umarım
  • Ebay'dan alış veriş yaptığımızda ürün uzak doğudan Belçika'ya gelirken gümrük vergi vs uygulanıyor mu? Gümrük varsa ne kadar tutar bilgisi olan var mı?
    Bende ebay'dan 650d almak istiyorum, TR fiyatı çok yüksek olduğundan bu şekilde bir çözüm düşünüyorum.
  • umarım 55-250 takılmaz çünkü arkadaşlarında belirttiği gibi artık gümrükten geçirmiyorlar diye biliyorum.
    Bir tanıdık gidip gelecek olursa rahatlıkla getirirsiniz , 1 hafta önce 70-300 is usm , xperia ray , parasoley , filtre ve case logic 307 cantam çok rahat şekilde geldi 2-3 güne de elimde olacak :)
  • Risk almayın hiç %75 takılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: quickly001

Risk almayın hiç %75 takılır

kardes takılırsa gümrük vergisini öderiz ;)

bu kadar basit
  • dostum ödersin ödemesine eyvallah fakat o gümrük vergisini ödeyince hayyam vs gibi spot satan yerlerdekinden daha pahalıya gelen ve spot ürünler gibi garantisi olmayan bir ürünü daha pahalıya almış olma ihtimalinde olacak bunuda unutma , ha bide git gel gümrük vs uğraş dur sıkıntılarıda cabası ama seçim senin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARACHNE

dostum ödersin ödemesine eyvallah fakat o gümrük vergisini ödeyince hayyam vs gibi spot satan yerlerdekinden daha pahalıya gelen ve spot ürünler gibi garantisi olmayan bir ürünü daha pahalıya almış olma ihtimalinde olacak bunuda unutma , ha bide git gel gümrük vs uğraş dur sıkıntılarıda cabası ama seçim senin

bakacaz artık şans işi cıkarsa öderiz :) 500 tl ye max gelir belki o kadar da olmaz 362 TL ye aldım sonucta tr en ucuz 700 TL iken tecrübe olacak benim içinde...bakalım hayırlısı olsun
  • hayırlısı dostum en azından kendini attın ortaya bu taktiği düşünen insanlarada yol göstermiş olacaksın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARACHNE

hayırlısı dostum en azından kendini attın ortaya bu taktiği düşünen insanlarada yol göstermiş olacaksın :)

bakalım benimki takılmazsa alacak olan arkadaslarda buradan beni takip edeerek gümrüğe takılıp takılmayacağını görürler.ayrıaca 1 yıl uluslararası garantili ürün..

sanırım haftaya burada olur
  • Hayırlısı diyelim dediğim gibi inşallah geçer , ben cesaret edemedim o yüzden Amerika ya giden akrabaları bekledim :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.