Şimdi Ara

ebaydan ürün gümrüğe takılır mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
21.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr. Zhivago

bende Ebay'dan boss ds-1 distortion pedal almak istiyorum 25 dolar yazıyor fiyatında.yurt dışına göndermeside var.Satın al'a tıkladığımda paypal hesabımla 25 dolar ödemiş olacağım fakat ekstra bir para ödeyecekmiyim buraya geliyor diye?

Ürün + Kargo Ücretinden Başka Birşey Ödemezsiniz.

Orijinalden alıntı: Emphire

quote:

bende Ebay'dan boss ds-1 distortion pedal almak istiyorum 25 dolar yazıyor fiyatında.yurt dışına göndermeside var.Satın al'a tıkladığımda paypal hesabımla 25 dolar ödemiş olacağım fakat ekstra bir para ödeyecekmiyim buraya geliyor diye?

teşekkür ederim. kargo ücreti ne kadar tutabilir?
  • quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim. kargo ücreti ne kadar tutabilir?

hocam ürün açıklamasında yazar.yada satıcıya sorabilirsiniz.Shipping and handling bölümüne bakacaksınız.

• 150€ altındaki ürünlerde herhangi bir Allah'a emanetlik durum var mı? %100 sorunsuzca evime kadar teslim edilir mi 150€ altındaki ürünler?
    Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
  • hocam baktım ama öyle bir kod bulamadım ya.

quote:

Hocam Ebaydem Aldıysanız myebay den won kısmına gelın.karşınıza çıkan listede ürün için barkod numarası olması lazım.Burada yazmayabilir bazı satıcılar buraya yazmıyor.Burada yoksa paypala giriş yaptıktan sonra yaptığınız ödemenin ayrıntılarına bakın orada yazar barkod kodu.arkadaşın barkod kodu dediği kargo takip numarası ebayde: tracking number olarak geçer.

Orijinalden alıntı: d_darko

hocam baktım ama öyle bir kod bulamadım ya.

quote:

Hocam Ebaydem Aldıysanız myebay den won kısmına gelın.karşınıza çıkan listede ürün için barkod numarası olması lazım.Burada yazmayabilir bazı satıcılar buraya yazmıyor.Burada yoksa paypala giriş yaptıktan sonra yaptığınız ödemenin ayrıntılarına bakın orada yazar barkod kodu.arkadaşın barkod kodu dediği kargo takip numarası ebayde: tracking number olarak geçer.

Satıcıya tracking number diye mesaj at..

Gümrük için ise.Eğer değerini 150avru üstü belirtmişse kesinlikle takılır..Gümrük olayını biras anlatayım. ürünler kargo şirketlerinin dünyadaki genel merkezlerine gelir önce ve buradan dağılır uçakla.Her kargo servisinde bağımsız çalışan gümrük memuru vardır.Bu memur ürünler gelmeden önce uçakta bulunan eküpmnaların değeri 150avro üstü olanları ayırır ve bunlar kesin gümrüğe girer.Altında belirtilenlerde gümrük memurunun denetimi altınada yürüyen banttan geçer ve dağıtım bölümüne gider.Yani adam ürünün büyüklüğüne göre kafasına göre kutusuna göre ürünü açıp bakabilir de yandaki başka bir arkadaşıyla muhabbet ederken kaçırabiliir de yani tamamen şans işi..

• ben bugün yani 20.06.2010 günü ebay dan xbox360 elite aldım fiyatı 240usd gümrüğe takılırmı takılırsa kaç tl alır gümrük ????
  • Walla bende 2 gün önce ipod touch 3g 32gb sipariş ettim. Satıcı yemenliymiş saolsun yardımcı olurum dedi. Bi kere gift yazdırıcak, olmadı ücreti 150€ altında göstericek ve başka ucuz bi elektronik aletin kutusuyla yollayacak. Bu kadar önleme rağmen sizce bi sorun çıkar mı? Bi de hadi dedik takıldı benim kalkıp istanbula mı gitmem gerekio onu almak için? Express mail olması herhangi bi artı sağlar mı??

Walla bende 2 gün önce ipod touch 3g 32gb sipariş ettim. Satıcı yemenliymiş saolsun yardımcı olurum dedi. Bi kere gift yazdırıcak, olmadı ücreti 150€ altında göstericek ve başka ucuz bi elektronik aletin kutusuyla yollayacak. Bu kadar önleme rağmen sizce bi sorun çıkar mı? Bi de hadi dedik takıldı benim kalkıp istanbula mı gitmem gerekio onu almak için? Express mail olması herhangi bi artı sağlar mı??

Kanuna göre 100 avro ve üzerindeki ürünler gümrükte vergiye tabi tutulur. Vergisi ürün fiyatının %20 si kadardır.Ayrıca üründe FM varsa ufak miktarlarda TRT bandrol ücreti kesilir. Her ilin kendi gümrük müdürlüğüne takılır.Takıldığı zaman sizi haberdar edeceklerdir.

Şunu belirtmekte vayda var. Kutunun üzerine gift yazılması veya değerinin çok altında bir fiyat olarak gösterilmesi gümrüğe takılmasına engel değildir.Bu türlü sahtekarlıklar çok olduğu için ve oradaki memurlar bir robot olmadığı için ürünü gördükleri zaman fiyatını anlayabiliyorlar.Fiyatında bir anormallik sezdikleri zaman ellerindeki listeden ürünün fiyatını tespit edip ona göre vergi kesiyorlar.

Eskiden gift yazdırma ve fiyatı ucuz gösterme sahtekarlığıyla vergisiz bi şekilde getirebilenler oluyordu fakat artık bu yöntem işe yaramıyor.Ancak memurun dikkati dağılırda es geçerse o başka. Fakat vergi kaçırmanın hırsızlık olduğunu hatırlatmakta fayda var.Sanki sadece ben mi yapıyorum diye saçma bir savunma içerisinede girmeyin

saygılar...

• 100 Euro Değil 150 Euro!!!

İnanmayan gümrük mevzuatını okuyabilir, 2009 sonunda değişti.

Orijinalden alıntı: cybim

quote:

Walla bende 2 gün önce ipod touch 3g 32gb sipariş ettim. Satıcı yemenliymiş saolsun yardımcı olurum dedi. Bi kere gift yazdırıcak, olmadı ücreti 150� altında göstericek ve başka ucuz bi elektronik aletin kutusuyla yollayacak. Bu kadar önleme rağmen sizce bi sorun çıkar mı? Bi de hadi dedik takıldı benim kalkıp istanbula mı gitmem gerekio onu almak için? Express mail olması herhangi bi artı sağlar mı??

Kanuna göre 100 avro ve üzerindeki ürünler gümrükte vergiye tabi tutulur. Vergisi ürün fiyatının %20 si kadardır.Ayrıca üründe FM varsa ufak miktarlarda TRT bandrol ücreti kesilir. Her ilin kendi gümrük müdürlüğüne takılır.Takıldığı zaman sizi haberdar edeceklerdir.

Şunu belirtmekte vayda var. Kutunun üzerine gift yazılması veya değerinin çok altında bir fiyat olarak gösterilmesi gümrüğe takılmasına engel değildir.Bu türlü sahtekarlıklar çok olduğu için ve oradaki memurlar bir robot olmadığı için ürünü gördükleri zaman fiyatını anlayabiliyorlar.Fiyatında bir anormallik sezdikleri zaman ellerindeki listeden ürünün fiyatını tespit edip ona göre vergi kesiyorlar.

Eskiden gift yazdırma ve fiyatı ucuz gösterme sahtekarlığıyla vergisiz bi şekilde getirebilenler oluyordu fakat artık bu yöntem işe yaramıyor.Ancak memurun dikkati dağılırda es geçerse o başka. Fakat vergi kaçırmanın hırsızlık olduğunu hatırlatmakta fayda var.Sanki sadece ben mi yapıyorum diye saçma bir savunma içerisinede girmeyin

saygılar...

Öyle bi savunma içine girmem fakat madem öyle vergileri düşük tutsunlar o zaman biz de adam gibi ödeyelim. Sahtekarlığa bulaşmayalım. Önceden ne güzel bayram öncesi gümrük indirimi de vardı onu da kaldırdılar. Madam o kadar önem veriolar etrafta çin malı bir sürü tel dolaşıyo, onlara bakan yok. Akp hükümeti şü gümrük işine de el atsaydı o zaman "EVET" i hakederlerdi işte. Bakalım satıcı "Express Mail PO-Add" şeklinde göndermiş. Anlamadım acaba direk posta kutusuna mı gelicek ne bu, imzama falan gerek duymadan. Anlamadım bişi..

• Kargo dahil mi hariç mi meselesi kişisel tecrübelere göre değişiyor sanırım. İhtiyacım olduğu ve TR'de bulamadığım için ebay den 170 dolarlık Ebook reader sipariş edeceğim. 40 dolar kargosuyla gümrük limitini aşıyor.

Kargo ücretini ayrı yazdırmanın faydası olur mu? Denemeye değer mi sizce?

Orijinalden alıntı: surur1

Kargo dahil mi hariç mi meselesi kişisel tecrübelere göre değişiyor sanırım. İhtiyacım olduğu ve TR'de bulamadığım için ebay den 170 dolarlık Ebook reader sipariş edeceğim. 40 dolar kargosuyla gümrük limitini aşıyor.

hocam kargo ücreti vergiye dahil değildir.kargo ücretini ayrı yazdırın.

quote:

Kargo dahil mi hariç mi meselesi kişisel tecrübelere göre değişiyor sanırım. İhtiyacım olduğu ve TR'de bulamadığım için ebay den 170 dolarlık Ebook reader sipariş edeceğim. 40 dolar kargosuyla gümrük limitini aşıyor.

Kargo ücreti veya diğer deyişle navlun vergiye dahil edilecektir.

DOSTUM SİPARİŞ VERİRSEN GÜMRÜK MEMURUNUN ÇOCUĞUNUN YENİ BİR XBOX360I OLUR

Bilmediğimiz halde sallayıpta yanlış bilgilendirmeyelim.Ürün gümrüğe takılırsa vergisi ödenip alınır.Eğer cep telefonu gibi yasak olan birşey sipariş edilirse gümrükten geldiği yere geri yollanır.Gümrükten teslim almazsanız gene geldiği adrese geri yollanır.

quote:

Öyle bi savunma içine girmem fakat madem öyle vergileri düşük tutsunlar o zaman biz de adam gibi ödeyelim. Sahtekarlığa bulaşmayalım. Önceden ne güzel bayram öncesi gümrük indirimi de vardı onu da kaldırdılar. Madam o kadar önem veriolar etrafta çin malı bir sürü tel dolaşıyo, onlara bakan yok. Akp hükümeti şü gümrük işine de el atsaydı o zaman "EVET" i hakederlerdi işte. Bakalım satıcı "Express Mail PO-Add" şeklinde göndermiş. Anlamadım acaba direk posta kutusuna mı gelicek ne bu, imzama falan gerek duymadan. Anlamadım bişi..

Ben sahtekarlık konusunu genel olarak söyledim size karşı söylemedim :) Vergisi çok felanda değil.Gelişmiş ülkelerde bile daha fazla.Verginin düşmesi demek ithalatın artması demektir.(ayrıntılarını anlatmama gerek yok herhalde) bu arada bildiğim kadarıyla anayasa oylanıyor parti değil böylesine bi mantık kurmak ne kadar doğru acaba...
    bayramlar konusuna gelince eskiden bayramlarda almanyadan şurdan burdan akrabalar ufak tefek hediye gönderiyodu. devlette diyodu ki akraba hediye göndermiş kırk yılda bir, bide vergi mi alalım mantığıyla vergi alınmıyodu. Fakat bunu fırsat bilen uyanık halkımız bayram zamanlarında yurtdışından alışveriş yapıp üstüne gift yazdırmaya başladı. ve iş çığırından çıktı artık herkes böyle yapınca bu olayı haklı olarak kaldırdılar.

son olarak kargo eğer gümrüğe takılmazsa adresinize kadar gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

quote:

hocam kargo ücreti vergiye dahil değildir siz neden dahil diyorsunuz anlayamadım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

quote:

hocam kargo ücreti vergiye dahil değildir siz neden dahil diyorsunuz anlayamadım

İthalat vergilendirmesinde mal bedeli+navlun+sigorta bedelleri dikkate alınarak gümrüğe tabi fiyat belirlenir.

Aşağıda internette bulduğum bir yazıdan bir bölüm.

1. Gümrük Kıymetine Dahil Edilecek Unsurlar:
    4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun 27, bu kanuna bağlı Gümrük Yönetmeliği’nin ise 43’üncü
    maddeleri gereği; ithal edilen malın gümrük kıymeti tespit edilirken asağıdaki fiilen ödenen
    veya ödenecek bedeller matraha ilave edilir:
    a)Asağıdaki unsurların esyanın fiilen ödenen veya ödenecek fiyatına dahil edilmemis, ancak
    alıcı tarafından üstlenilen bölümü;
    - Satın alma komisyonları dısındaki komisyonlar ve tellâliye,
    - Gümrük islemleri sırasında söz konusu esya ile tek esya muamelesi gören kapların maliyeti,
    - Đsçilik ve malzeme giderleri dahil ambalaj bedeli;
    b)Đthal esyasının üretiminde ve ihraç amacıyla satısında kullanılmak üzere, alıcı tarafından
    doğrudan veya dolaylı olarak, bedelsiz veya düsük bedelle sağlanan, fiilen ödenen veya
    ödenecek fiyata dahil edilmemis olan asağıda sayılan mal ve hizmetlerin kıymetinden
    verilecek uygun miktardaki pay;
    - Đthal esyasına katılan malzeme, aksam, parça ve benzerleri,
    - Đthal esyasının üretimi sırasında kullanılan araç, gereç, kalıp ve benzeri aletler,
    - Đthal esyasının üretimi sırasında tüketilen maddeler,
    - Đthal esyasının üretimi için gereken ve ithal ülkesi dısında gerçeklestirilen mühendislik,
    gelistirme, sanat ve çizim çalısmaları, plan ve taslak hazırlama hizmetleri,
    c)Kıymeti belirlenecek esyanın satıs kosulu gereği, alıcının doğrudan veya dolaylı olarak
    ödemesi gereken, fiilen ödenen veya ödenecek fiyata dahil edilmemis olan royalty ve lisans
    ücretleri,
    d)Đthal esyasının tekrar satısı veya diğer herhangi bir sekilde elden çıkartılması ya da
    kullanımı sonucu doğan hâsılanın, doğrudan veya dolaylı olarak satıcıya intikal eden kısmı,
    e)Đthal esyası için Türkiye’deki giris liman veya yerine kadar yapılan nakliye ve sigorta
    giderleri.

Fiilen ödenen veya ödenecek fiyata yapılacak ilaveler için nesnel ve ölçülebilir veriler esas
    alınır.
    Gümrük kıymetinin belirlenmesinde, fiilen ödenen veya ödenecek fiyata yukarıda yer
    verilenler dısında hiçbir ilave yapılamaz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.