ebay dan JVC KD-AVX1 3" TFT LCD TV MP3/WMA/DVD PLAYER DUAL ZONE OTO TEYP i aldım.
USPS bana kargonun özetini gönderdi:
Shipment Activity Location Date & Time -------------------------------------------------------------------------------- Into Foreign Customs TURKEY 01/25/06 11:34am
Arrived Abroad TURKEY 01/25/06 11:31am
International Dispatch Chicago (O'Hare) AMC 01/19/06 10:57am
Enroute CHICAGO IL 60666 01/19/06 10:55am
Enroute HOUSTON TX 77205 01/17/06 10:31pm
Acceptance SUGAR LAND TX 77479 01/17/06 3:58pm
Yaklaşık 9 gündür Türkiye Gümrüğünde bekliyor. Bu bize ne zaman ulaşır ve gümürük :) bedeli ödermiyim? Mesela TRT bandrol dalgası varmı? Bu bana kargo dahil: yaklaşık 480 dolara maloldu. Daha ödeyeceksek yandık vallahi
Yardımcı olursanız çok makbule geçer.
arkadaşım eğer içine herhangi bir fatura/ürünün değerini belirten bir kağıt yazı vs. varsa yandın. Türkiye Cumhuriyeti'ne dışarıdan 100$/€ yu geçen değerde ürünlerden vergi alınıyor.ki alınsın sorun değil ama sen bu malı neden getirdin sen kaçakçımısın firmamısın şirketmisn zart zurt bütün herşeyini araştırıyorlar.ürünü sen bile alamıyorsun üstelik gemi şirketlerine aldırmak zorundasın..Haa eğer fatura/değer bildiren birşey yoksa o zaman ürünü alırsın ama dedğim gibi herhalde ürün faturası ve değer bildiren yazı falan vardı ve senin malı gümrükte bekletiyorlar.Gümrükte beklediği hergün para alıyor ptt..bence neredeysen git oranın ptt sine ve sor..
Vergi hakkında bilgi de vereyim. 1-100 doları geçtiği için %10 vergi 2-%40 gümrük vergisi 3-%25 özel tüketim vergisi 4-%18 kdv 5-25 ytl damga pulu 6-gelir beyannamesi (150 dolar) hesapla bakalım kaça mal oluyor?
dj_nipo dedikleri doğru.arkadaşım aldığın ürün gümrüğe tabi bir ürün.en iyimser tahminle beyanname düzenleyip o ürünü gümrükten çekebilirsin.Yoksa 2 yolun kalıyor.1.si ya gümrükte bırakacaksın belirli bir zaman sonra genele satışa çıkacak 2.si aldığın firmaya geri göndereceksin.selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: dj_nipo
arkadaşım eğer içine herhangi bir fatura/ürünün değerini belirten bir kağıt yazı vs. varsa yandın. Türkiye Cumhuriyeti'ne dışarıdan 100$/€ yu geçen değerde ürünlerden vergi alınıyor.ki alınsın sorun değil ama sen bu malı neden getirdin sen kaçakçımısın firmamısın şirketmisn zart zurt bütün herşeyini araştırıyorlar.ürünü sen bile alamıyorsun üstelik gemi şirketlerine aldırmak zorundasın..Haa eğer fatura/değer bildiren birşey yoksa o zaman ürünü alırsın ama dedğim gibi herhalde ürün faturası ve değer bildiren yazı falan vardı ve senin malı gümrükte bekletiyorlar.Gümrükte beklediği hergün para alıyor ptt..bence neredeysen git oranın ptt sine ve sor..
Vergi hakkında bilgi de vereyim. 1-100 doları geçtiği için %10 vergi 2-%40 gümrük vergisi 3-%25 özel tüketim vergisi 4-%18 kdv 5-25 ytl damga pulu 6-gelir beyannamesi (150 dolar) hesapla bakalım kaça mal oluyor?
Düzelteyim, gümrük müşavirlerine gerekli evrakları vermen gerekir. Yani sana bir ihbarname gönderilir, şu ülkeden şu ağırlıkta şu kadar paketiniz vardır, bu belge ile bulunduğun bölgedeki postaneye ibraz edin diye(fatura da olabilir). Onunla gidersin, ufak birkaç prosedürden sonra, memur paketi açıp inceler, ne olduğuna bakar ve beyan eder. Eğer ürünün ticari amaçlı geldiğini, yada fatura edilen bedelden daha yüksek bir fiyatı olduğunu kanaat getirirse, sana evrağını geri verip beyanname açmanı ister. O zaman gümrük müşaviri devreye girer. Ama 9 gündür sana yazı gelmiyorsa bence bulunduğun yerdeki postaneye gidip akibetini araştırmanı tavsiye ederim.
sağolun arkadaşlar eksik olmayın.
Kargoya ilişkin takip numarası olması gerekir, track number veya label number gibi.onu bir de PTT nin uluslararası gönderi takip menüsü vardır kendi sitesinde ptt.gov.tr ... interaktif işlemler adımından... orada yazarak deneyin. yalnız birleşik yazın tüm harf ve numara grubunu. belki orada bilgi çıkabilir.
arkadaşlar peki ben 100$ lık 15 senelik bir bilgisayar getircem yaklaşık 10 kg. kutusuda fazla büyük dfeğil nekadar mal olur ebayden