Arkadaşlar aranızda www.ebay.co.uk(ingiltere) sitesinden veyawww.ebay.com(Amerika) sitesinden alışveriş yapan oldu mu?Bu siteler nasıl acaba güvenli mi? Birşey alsak gelişinde felan bir sorun olur mu? X800XT PE'nin ikinci elini 80-200 euro arası satıyorlar açık arttırma ile.Şaşırdım kaldım.. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim...
Valla bende alısveris yapmayı dusundum ama sonra gelmez die kortum yardımcı olan olursa sevinirim bende
kimse yok mu?
quote:
Orjinalden alıntı: xf
kimse yok mu?
Gelir ancak ordada dolandırıcı çok fazla,eğerki yüksek satış yapmış ve %95'in altına düşmemiş ise sorun yok.Dediğin gibi bazı ürünler oldukça iyi,ama ya az satış yapan kişiler ya da ilk satışı filan olup milleti çarpan kişiler oluyor dikkat etmek lazım.Ebay.co.uk ye üye olman lazım. ebay.com ülkemizle sorunlu benim bildiğim,avrupa olduğu için uk en iyisi bizim için.
evet bende ebay dan şikayet edenleri görüyorum arasıra internette ,ama iyice araştırmak lazım
quote:
Arkadaşlar aranızda www.ebay.co.uk(ingiltere) sitesinden veyawww.ebay.com(Amerika) sitesinden alışveriş yapan oldu mu?Bu siteler nasıl acaba güvenli mi? Birşey alsak gelişinde felan bir sorun olur mu? X800XT PE'nin ikinci elini 80-200 euro arası satıyorlar açık arttırma ile.Şaşırdım kaldım.. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim...
arkadaşım senelerdir ebay da alıp satıyorum,hiç bir sorunum olmadı,tek dikkat edeceğin olay satıcının feedback,yani alıs ve satışlardaki notlarını inceleyeceksin,bu kadar basit
Güvenli veya güvensiz diyemeyiz hicbirzaman. Satis yapanlar cogunlukla özel sahis -kendileri- adina satis yapiyorlar. Biri tutar göndermezse veya gönderirde gönderdigi ürün bozuk cikarsa veya da bigerizekali cikar güzelim x800 ü normal mektup zarfina koyup yollarsa yapacagin pek bisey yok. Ebay kendi icerisinde güya Müsterilerini sigortaliyormus ama bu ise yaramiyor, okadar fazla kisi varki adamlar hangibirie baksin. Benim mesela 6 ayri kiside en az 350 eurom gitti yapacak bisey yok. 6 Aydir sigorta inceliyor...
X800XT PE yi 200 euroya imkansiz bulamazsin, hatta ben merak edip tüm bitmis satislari aradim, bitane 260 Euro vardi oda x800pro :)
Ebay herzaman piyasa fiyatini yakaliyor, senin gibi düsünen binlerce kisi var...
biriniz dikkat et bişi olamaz diyor diğeriniz şu kadar eurom gitti sigortası hala çözemedi diyor.İyice şaştım kaldım valla...
quote:
biriniz dikkat et bişi olamaz diyor diğeriniz şu kadar eurom gitti sigortası hala çözemedi diyor.İyice şaştım kaldım valla...
demekki 350 € su giden arkadaş dikkat etmemiş
hakketten birde alış veriş yapan varsa şunu aldım şu kargoyu ödedim derse çok hoş olur
ebay'ın sakat tarafları var. Kardeşim bir oyun için cdkey satın aldı oradan, cd key ilk geldiğinde kullanılmış çıktı. Herifi kalaylayınca bu sefer özür mahiyetinde iki cd key yolladı onlar sağlam çıktı ama bizim keyfimiz kaçtı tabi!
e-bay den Elektronik malzeme alınmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: tertip47
e-bay den Elektronik malzeme alınmaz.
/>
iyide niye?
çünki kişiler hakında hiç bi fikir sahibi değilsin, aldığın Mal OC olmuş mu,garanti,durum, eğer istemediğin bişey gelirse nasıl geri göndereceğin. gerçekten o kişi var mı? birde orası açık artırma (genelde) istediğin şeyin fiyatı son dakikalar da yukarı çıkıyor. birde Alman ve İngliz forumlarda da hiç bi yerde e-bay önerilmez. bu dediğim PC malzeme için gecerli. buna gümrük daha eklenmedi. benim fikrim.
Beyler konuyu bilerek hortlatıyorum bu sebeple yorum yapmayınız
Şimdi ebay.com ile ebay.com.uk sitelerindeki ürünler birbirlerinden farklı mı? Yani tekinde yaptıgımız aramalar diger site içeriğini de kapsıyor mu?!...
Hangisinin fiyatları daha makul? Hangisinden ürün almalıyız? Bir birlerinden farkları ne?
Bu ikisinden baska ebay site/adresleri de var mı?...
alman avustralyan ebay siteleri de var ebaydan 4 ürün aldım sadece birisi gelmedi ama o da posta ile geliyordu eğer paraya kıyar upsle falan isterseniz 3 güne gelir. anahtar nokta top rated seeler'lardan alışveriş yapam %99 sorun çıkmaz.
bu arada tüm sitelerin fiyatları aynı bildiğim kadarıyla. yerel satıcılar hariç dünya geneli satış yapanların fiyatları da ürünleri de aynı oluyor. ben oyun almak için kullanmayı planlıyorum .com dakiler normal olarak ntsc ama co.uk dakiler gelellikle pal öyle olunca co.uk ya bakıyorum elektronik bişeyse com'a bakıyorum değişiyor
quote:
Orijinalden alıntı: ceycey11
alman avustralyan ebay siteleri de var ebaydan 4 ürün aldım sadece birisi gelmedi ama o da posta ile geliyordu eğer paraya kıyar upsle falan isterseniz 3 güne gelir. anahtar nokta top rated seeler'lardan alışveriş yapam %99 sorun çıkmaz.
bu arada tüm sitelerin fiyatları aynı bildiğim kadarıyla. yerel satıcılar hariç dünya geneli satış yapanların fiyatları da ürünleri de aynı oluyor. ben oyun almak için kullanmayı planlıyorum .com dakiler normal olarak ntsc ama co.uk dakiler gelellikle pal öyle olunca co.uk ya bakıyorum elektronik bişeyse com'a bakıyorum değişiyor
Teşekkürler. Farklı fikirlere de açığız
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme