Bildirim
EA2 puanı için FEN1.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
yapılabilir girmelisin bence -
fen1 soruları nasıl oluyor yoruma dayalı falan mı.
quote:
Orjinalden alıntı: onurfsı
ea(2) öğrencisiyim. dershane, fizik kimya biyoloji dersleri verecek acaba girmelimiyim .. her birinden haftada 1 er saat dersle fen1 yapılabilir mi?.(10-15 net arası)
-
Fen-1 genel olarak yorumdur.
Doğrudan hesaplama soruları olarak en fazla kimyadan çıkar. Mol kavramı, radyoaktivite ve kimyasal hesaplamalar ile ilgili. Bunun dışında gazlar ve çözeltiler de hesap sorusu olmaya çok müsait konular. Ancak ÖSS'de hesap soruları kadar yorum soruları da bol bol çıktı.
Biyoloji zaten sırf yorum. Hadi 2. bölümde ezber soruları var biraz da 1. bölüm sırf yorum. Tabii ki bu, biyolojinin ezber dersi olduğu gerçeğini değiştirmiyor maalesef. Yine de bilmen gereken özellikler olacak. Mesela sen bakterilerin prokaryot olduğunu bilmezsen, fotosentez yapıyor diye hemen kloroplastı var dersin. Ama prokaryotların özelliği var, ribozom dışında hiç zarlı organelleri yok, hepsinin içeriği stoplazmaya dağılmış.
Fizikte de 1. bölümde hesap soruları fazla çıkmıyor. Genelde yorum. Ha çıkıyor, ya basit olur ya da hesaplayarak yorum yaparsın. Karışım özkütle formülleri, ısı-sıcaklık formülleri (Ki o meşhur Q=mct ve Q=mL formülleri çok önemli oluyor.), basit makine kuralları, doğrusal hareket formülleri (Bunlar da önemli.) gibi bazı formülleri bilmen gerekiyor. Bunlardan doğrudan hesaplama sormaz ama yorum yapman için bu formüllerin önemlilerini de biraz bilmen lazım.
Dostum Fen-1 deyip geçme... Bak ben de sayısalcıyım, Sos-1'i takmıyordum eskiden ama ne kadar önemli olduğunu son zamanlarda anladım. Siz de Fen-1'e, alan dersleriniz kadar olmasa bile önem verin. Bizim de önümüzdeki ay 1. bölüm için tarih, coğrafya ve felsefe dersleri verilecekmiş.
Sana 30'da 30 yapmaya çalış demiyorum tabii ki. Yapabileceğinin en iyisini yap.
-
diğerlerinden 27-28 yapıyor musun ki fen e gireceksin ? -
yorum için teşekkürler.o zman yüzeysel birşekilde çalışmaya değer kanısındayım.
quote:
Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::
Fen-1 genel olarak yorumdur.
Doğrudan hesaplama soruları olarak en fazla kimyadan çıkar. Mol kavramı, radyoaktivite ve kimyasal hesaplamalar ile ilgili. Bunun dışında gazlar ve çözeltiler de hesap sorusu olmaya çok müsait konular. Ancak ÖSS'de hesap soruları kadar yorum soruları da bol bol çıktı.
Biyoloji zaten sırf yorum. Hadi 2. bölümde ezber soruları var biraz da 1. bölüm sırf yorum. Tabii ki bu, biyolojinin ezber dersi olduğu gerçeğini değiştirmiyor maalesef. Yine de bilmen gereken özellikler olacak. Mesela sen bakterilerin prokaryot olduğunu bilmezsen, fotosentez yapıyor diye hemen kloroplastı var dersin. Ama prokaryotların özelliği var, ribozom dışında hiç zarlı organelleri yok, hepsinin içeriği stoplazmaya dağılmış.
Fizikte de 1. bölümde hesap soruları fazla çıkmıyor. Genelde yorum. Ha çıkıyor, ya basit olur ya da hesaplayarak yorum yaparsın. Karışım özkütle formülleri, ısı-sıcaklık formülleri (Ki o meşhur Q=mct ve Q=mL formülleri çok önemli oluyor.), basit makine kuralları, doğrusal hareket formülleri (Bunlar da önemli.) gibi bazı formülleri bilmen gerekiyor. Bunlardan doğrudan hesaplama sormaz ama yorum yapman için bu formüllerin önemlilerini de biraz bilmen lazım.
Dostum Fen-1 deyip geçme... Bak ben de sayısalcıyım, Sos-1'i takmıyordum eskiden ama ne kadar önemli olduğunu son zamanlarda anladım. Siz de Fen-1'e, alan dersleriniz kadar olmasa bile önem verin. Bizim de önümüzdeki ay 1. bölüm için tarih, coğrafya ve felsefe dersleri verilecekmiş.
Sana 30'da 30 yapmaya çalış demiyorum tabii ki. Yapabileceğinin en iyisini yap.
-
ben mat1 de probleri pek iyi yapamıyorum. hele sınavda heyecandan hiç yapamıorum 2008 öss deki gibi çok prob. gelirse işim zor olabilir.ordaki eksiğimi burdan telafi etmek istiorum . ok
quote:
Orjinalden alıntı: judith
diğerlerinden 27-28 yapıyor musun ki fen e gireceksin ?
-
kahrolsun öss -
basit konulara çalış bence özellikle kimya ve biyolojinin ilk konuları. ne kadar yaparsan kardır.
-
Fen 1 mutlaka bir bonus katacaktır...
ancak dersanede size o derslerin acılması güzel bir uygulama olsada
tecrübbe ile sabit ki dersi alan kişilerin niteligi, dersin akılda kalıcılığı
ve işlenirliği açısından oldukca önemlidir... yani maksat muhabbet arası biraz birşeyler
yapabiliriz belki diye düşünen bir ekiple EA öğrencilerinin Özellikle de alt yapısı iy olmayan öğrencilerle
işlenmesi olduka güç....
Derce grubu EA sınıfları ile dersler işleniyor oldukcada keyifli oluyor ancak.. wasat altındakiEa ların derslere ilgi göstermedikleri cok acık..
bu kadar lafı dolandırdıktan sonra esas diyecegim;
senin gibi bu konuda kendini dertli hisseden bir grupla dersleri almanın faydası olur...
ama olumsuzluklarından bahsettigim grup ile bu dersleri dinlemeye çalışmanız vakit kaybı gibi geliyor ;)
kolay gelsin ..... -
eyv. sağolasın
quote:
Orjinalden alıntı: aslanli
Fen 1 mutlaka bir bonus katacaktır...
ancak dersanede size o derslerin acılması güzel bir uygulama olsada
tecrübbe ile sabit ki dersi alan kişilerin niteligi, dersin akılda kalıcılığı
ve işlenirliği açısından oldukca önemlidir... yani maksat muhabbet arası biraz birşeyler
yapabiliriz belki diye düşünen bir ekiple EA öğrencilerinin Özellikle de alt yapısı iy olmayan öğrencilerle
işlenmesi olduka güç....
Derce grubu EA sınıfları ile dersler işleniyor oldukcada keyifli oluyor ancak.. wasat altındakiEa ların derslere ilgi göstermedikleri cok acık..
bu kadar lafı dolandırdıktan sonra esas diyecegim;
senin gibi bu konuda kendini dertli hisseden bir grupla dersleri almanın faydası olur...
ama olumsuzluklarından bahsettigim grup ile bu dersleri dinlemeye çalışmanız vakit kaybı gibi geliyor ;)
kolay gelsin .....
-
walla arkadaşım eger derece hedefliosun fen1 denn kesinlikle 15 net civarı yapman gerekir bencede yapmaya çalışş fizik fln direk mantık işi kimya biyoloji biraz ezber ama ea'cı olarak edebiyattan dolayı ezbere yetenegin wardır die düşünüyorumm...
-
basit konular dediğiniz hangileri(öss de çıkma olasılığı çok olan)
quote:
Orjinalden alıntı: essergokhan
basit konulara çalış bence özellikle kimya ve biyolojinin ilk konuları. ne kadar yaparsan kardır.
-
Fen 1 hiç çözmüyordum şimdi 8-9 net çıkartıyorum. (EA'yım). Ezberin iyiyse biyolojiye çalış. Fizikten vektörlere, basit makinalara bak, kimyadan da atoma bak 15 net kesin çıkarırsın Öss'de. -
___kimya ____
madde ve özellikleri(en önemlisi)
ATOM
radyoaktiflik.
___biyoloji__
hücre
hücrede madde alışverişi
hücre bölünmesi
____fizik___
vektör(pek önemli degil)
basit makinalar
elektrostatik
bence en basit konular bunlar.özellikle kimya soruları çok zor olmuyor.sadece istisnai durumları bilmem yetiyor.biyoloji de zorlanmazsın diye düşünüyorum.
fizik desen bazen en basit dedigimiz konulardan bile kıl soru sorabiliyorlar. -
15 net yapman biraz zor.moral bozmak için söylemiyorum ama fen1 sandığınız kadar kolay değil.Hatta sayısalcıların en çok zorlandığı bölüm diyebilirim -
quote:
Orjinalden alıntı: FahrenheiT
15 net yapman biraz zor.moral bozmak için söylemiyorum ama fen1 sandığınız kadar kolay değil.Hatta sayısalcıların en çok zorlandığı bölüm diyebilirim
Ama nedense EAcı arkadaşlara çok kolay gözüküyor Fen1
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X