Şimdi Ara

EA 1199.'sundan REKLAMSIZ TAVSİYELER :Dd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
36
Favori
5.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle kendimden bahsedeyim. 2017 mezunuyum 12.sınıfta matematikten özel ders aldım şubata kadar ama etkisini göremeyince bıraktım ve TM-1 sıralamam 53k geldiği için mezuna kaldım, mezun senemde dershane veya benzeri hiçbir yere gitmedim. GS işletmedeyim şimdi.
    EA 1199.'sundan REKLAMSIZ TAVSİYELER :Dd
    TYT'de matematiği bu kadar yapabilirken türkçen niye böyle diyebilirsiniz hatta demelisiniz de Türkçe'de 2017 ygsde de 27d 13y yapmıştım ne 2017 ygs ne de 2018 tyt 4 5 yanlıştan fazla yapacak kadar zor değildi. Ben size Türkçeyi nasıl çalışmanız gerektiğini değil nasıl çalışmamanız gerektiğini söyleyeyim. Paragraf için şimdiden itibaren günde 20 sorudan fazla çözmeyin, hele 30 40'a kesinlikle çıkmayın, çabuk sıkılırsınız ve paragraf okurken dikkatiniz dağılmaya başlar. Dil bilgisini ne kadar erken halledebilirseniz edin. Ve 2-3 haftada bir tekrar etmeniz Ocak-Şubata kadar yeter sonrasında denemelere başlayacaksınız zaten. Paragraf veya dilbilgisi için şu kaynaklar çok iyi diyemem ama Yargı Lemma mükemmel diyormuşum Ales benzeri zor kaynakları önermem aynı şekilde kolay kaynakları da. Kırtasiyeye gittiğinizde soruların kalitesine bakarak beğendiğiniz bir kitabı almanız kafidir. Youtube'la ilgili burada tek bir cümlede her şeyi demek istiyorum, hocalara geldik veya hoşunuza giden ders kanallarının hepsini izleyebilirsiniz inanın faydaları çok oluyor. Zaten bir süre sonra hangi kanalın size göre hangisinin size göre olmadığını anlıyorsunuz ve özel ders gibi oluyor.

Ocak veya şubat gibi türkçe alan denemelerine başlayabilirsiniz. Haftada 1-2 ile başlayıp mart nisana kadar bunu 4-5 yapsanız fena olmaz ama nisandan sonra genel denemeler hafiften başlayacağı için 3 deneme yeterli oluyor hatta fazla bile olabilir. Dediğim gibi bunların hepsini deneyimlerek kendinize en uygununu bulacaksınız. Yeter ki rahat olun ve kendinize güvenin.

Geldik matematiğe.
    2017 ygs'de 26d 14b yapmıştım lys 31d 27yanlıştı Ben matematiği seven birisi değilim ama matematikte soruları mantıkla çözmeyi veya geometrideki yeni tip soruları seviyorum. Matematikte mantığı kavrarsanız tyt matınız bitmiş oluyor ve istediğiniz hedefin yüzde 80'ine ulaşıyorsunuz. Matematikte mantık nasıl kavranır?
    Sorularla boğuşup soruların formülden ibaret olmadığını beyninizin kendi kendine anlaması lazım bu mantığı kavramak için. Onun için normalde bol bol soru çözmeyen ben bile mantık kavramak için 2 soru bankası bitirmiştim. 345 geçen sene de mükemmeldi bu sene de alınır. Birey B çözmüştüm geçen sene bu sene yeni basımı nasıl veya yeni basımı var mı bilmiyorum ama eski basımı bile çözülür bence. 345'i kesin alın ama ikinci kaynak olarak yeni basım ve bu sene kalite kokan başka bir kitap varsa tyt mat adına onu da alabilirsiniz. Ortalama 400 sayfa oluyor tyt mat soru bankaları. Günde 20-25 sayfa çözmenizle kitabı 20 günde bitirebiliyorsunuz. Ben hocalara geldik ve şenol hocadan izlemiştim, konu anlatımıını. Deneme olarak 345 virali gibi olacak ama yine 345 alan denemesini alın. Acilde kullandım ama gereksiz zor ve gereksiz işlem kalabalığı vardı tyt mat denemelerinde. Türkçe dışında belki fen için alan denemelerini erken çözebilirisiniz ama mat veya sosyal için pek önermem erken başlamayı. Mart Nisan gibi başlasanız çok iyi olur denemelere.

Sosyal için tarih tamamen türkçe paragraf gibiydi. Coğrafya için yavuz tuna ve okyanus soru bankasını bir arada götürürseniz olur. Din için ve felsefe için bol bol terim çalışın. Kelime kartları alabilirsiniz. Felsefe eleyici Türkçe soruları gibi uzun ve karışık olduğu için sınavda tökezleyebilirsiniz, üstüne bilmediğiniz kelimeler de varsa paragrafta o soru gidiyor maalesef. Ayrıca sosyal için benim pişmanlığım şu oldu az buz biliyordum çalışmasam maksimum 2 3 net az yapacaktım şimdiki aklım olsa fen kasardım. Sosyalde 13-14 bandında veya üstündeyseniz inanın fende de 10 net üstünü yapmanız sizi UÇURUR ! Deneme olarak alan denemesi gibi şeylerle uğraşmayın eğer canınız deneme çekerse youtube'da deneme çözümlerini açıp durdurup çözün geçin.

FENİ KESİNLİKLE HAFİFE ALMAYIN! Ve daha başlamadıysanız üzülmeyin daha ekimdeyiz. Fende bir kaynak tavsiyesi yapamıyorum ama fizikte 2-3 tane yorum sorusu oluyor genelde basit olarak. Hani önceden 10 dakika fizik giriş kısmına bakan 3 net yapar o derece.(Kendimden biliyorum 3 net fizik yaptım :D ) İlk olarak kimya ve fiziği halledin sonra biyolojiye bakın ama halletmekten kastım 20de 18 19 değil 10 net civarı. zaten 6da4 6da3 7de4 yapsanız 11 net oluyor ki bu 11 net sizi UÇURUR! Fende mart nisan gibi haftada bir alan denemesi çözebilirsiniz. Genel denemeler haftada 4 5 olduğunda çözmeseniz de olur.

Edebiyat için limit veya palme el kitabı alın bende limit vardı ama ikisi de güzel yani farketmez. Bu kitaptan kendinize göre ezber yapın. Mesela mevlana'nın oğlu sultan veled babasının yüküne dayanamyıp intihar ediyor etmeden önce intiha-name'yi yazıyor demiştim. Kendinizce saçma ama akılda kalıcı doping hafıza benzeri kodlamalar yapın inanın faydası çook fazla. Hayal gücünüz ölçüsünde dilediğiniz şekilde ezber yapın. Edebiyatı yazarak çalışmak bazılarına faydalı oluyor ama bazıları için çok gereksiz vakit kaybı oluyor bunu da unutmayın. Soru bankalarını çözerken yanınızda el kitabı olsun ve aklınıza hiç gelmiyorsa el kitabından bulun ve oradan öğrenin. Eğer el kitabından cevabı öğrenemeyeceğiniz bir soruysa cevap anahtarına bakın ama ne olursa olsun kafa yorun.Youtube'da ücretsiz roman özetlerini izleyip onlardan da akılda kalıcı ezber yapabilirsiniz. Fulya hoca ve doping hafıza güzeldi edebiyat için. Soru bankası tavsiyesi olarak hepsini verebilirim ama başlıcaları Limit, palme, yayındenizi vs vs ha bi de edebiyatta 24te24 yapacağım derseniz yargı lemma fen soru bankasını öneririm. Ne alaka demeyin çözünce anlayacaksınız

Ayt tarih çok değişik geldiği için bende afalladım ve çalışmadığım için pas geçiyorum.

Ayt coğrafya için tyt coğrafyada ne yapıyorsak aynısını yapın sadece soru bankası olarak değiştirebilirisinz o da size kalmış ben yapmamıştım.

Ayt mat açıkçası çok değişti 2017de başka 2018de başka 2019da bambaşka. Ben çap yayınlarının türev integralini kullanmıştım ve gayet güzeldi. Başlangıç olarak karekök kullanmıştım. 2019da çoğu şey kalktığı için çap fonksiyon ve karekök lti'sini alabilirsiniz. Ama yine de iyi bir net yapayım derseniz çapı da alabilirisiniz. AYT geometri için de çap almıştım zorlayıcıydı ve tavsiye eder misiniz derseniz etmem açıkçası. Ayt geometride ortalama görülen bir kaynak yeterli olur size. Müfredat çok değiştiği için yanlış bilgilendirmek istemiyorum sizi ama kesin olarak diyeceğim şey sakince ve düzenli götürürseniz konuları çok rahat 35 yaparsınız. Konuları hocalara geldikten izleyip ceyhun hoca benzeri yerlerden çıkmış sorular ve kazanım testlerinin çözümünü izlemiştim ben özellikle HG'nin faydası olmuştu. Geçen sene şundan bu kadar bundan bu kadar çıkmış diyip konuları küçümsemeyin kesinlikle 2019 ayt mat çok değişik olacak. Ben 2018 ayt matta analitikte bu kadar çok soru beklemediğim için pek bakmamıştım ve 4 boşum sadece analitikten. İyi bir kaynaktan konu anlatımı ve soru bankasıyla youtube hocalara geldik'i götürürseniz tadından yenmez. Deneme olarak 345 türkçe veya sosyalde o kadar iyi olmamasına rağmen matematikteki MUAZZAMLIKLARINDAN dolayı hem tyt mat hem ayt mat hemde tyt ayt genel denemelerini alın. Aklıma şimdilik diyecek bir şey geliyor sorularınızı cevaplarım eğer unuttuğum bir yer varsa.

Sınav dönemi kafa yapınız hele ki mezuna kaldıysanız bambaşka olacak. Uzaktan gördüğünüz insalar iyi yerlerde veyahut kötü yerlerde üniversiteye başlamış olacaklar, bazı arkadaşlarınız da keza öyle. Siz böylesi daha iyi oldu ben seneye daha iyi yerlere gideceğim zaten diyeceksiniz ama arada sırada da olsa ümitsizliğe kapılacaksınız bir deneme çözeceksiniz mesela ben hiçbir şey bilmiyorum kendimi kandırıyorum yine yapamayacağım yine olmayacak diyeceksiniz DEMEYİN! Bazense aşırı bir rehavet gelecek vakit bol, zaten dünde sıkı çalıştım diyerek önünüzdeki 2-3 günü duman edeceksiniz edin ama her zaman etmeyin, annenizi babanızı veya başkalarını bazen kandırın ama kendinizi kandırmayın. 2 gün kafa dinleyeyim diyorsanız kendinize verdiğiniz sözü tutun ve 2 gün sonra derse başlayın. Ben yaparım demiştiniz hem mezuna kalırken bu sözü de tutmanız lazım o yüzden kendinize olan ümidi boşa çıkarmayın. Arada sırada yalnız hissedeceksiniz arada sırada ben napıyorum ya diyeceksiniz. Geçen sene hiç bitmeyecekmiş gibi geliyordu. Sanki 1 senelik değilde 25 senelik mezundum ama bitti hemde inanın çok hızlı bitti. Klişelerin kralı ama doğrusu zaman su gibi geçiyor. Şu an bu satırları yazıyorum geçen sene bu vakitler Geometriye yeni başlamıştım. Haa bu arada geometri komple değiştiği için bir öneri vermem sağlıklı olmaz ama ben Kültür yayınlarını kullanmıştım soru bankası ve konu anlatımı aynı anda. Çok iyi kesin alın diyeceğim bir kitap değil ama kötü de değildi. Neyse konuma döneyim. Kendinizi bilerek çalışmaya çalışın nasıl anlayacağınızı düşünüyorsanız o tip çalışın, bundan dolayı ekim kasım gibi aylarda boşluğa düşerek çalışacaksınız ama aralık gibi kafanızda sistem oturmaya başlayacak. Netlerinizi sıralamanızı hesaplamak isteyecek ve ona göre motive olacaksınız belki(benim gibi) belki başka şeylerle ama severek çalışın, isteyerek çalışın inanın karşılığını alacaksınız.TEKRAR TEKRAR SÖYLÜYORUM
    1-KENDİNİZ KANDIRMAYIN
    2-ÜMİTSİZLİĞE KAPILIRSANIZ VE ÜMİTSİZLİKTEN ÇIKAMAZSANIZ TYT FORUMUNA GİRİN VE BEN KOCAMAN BİR YIKIĞIM DİYE BAŞLIK AÇIN
    3- 1 SENE GÜNDE ORTALAMA 2-3 SAATLİK NORMAL TEMPO İLE İSTEDİĞİNİZ YERLERE GELECEĞİNİZİ ASLA UNUTMAYIN.

Kafanıza takılan her şeyi sorabilirsiniz, saçma olacağını düşünseniz de sorun. Sınav döneminde az vakit harcamadım burada. Ekmek yediğimiz yere bizde ekmek yedirelim. Buradan veya özelden sorabilirsiniz sorularınızı, her zaman. Bu şarkıyla noktalıyorum yazımı
    Mustafa Kaplanyoutube
    Zülfü Livaneli - Karlı Kayın Ormanı
    https://www.youtube.com/watch?v=LY0eR9KWYTQ&index=29&list=RDkEnNLRTnHkU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiengavus -- 6 Ekim 2018; 23:29:56 >

• Güzel yazı beğendim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MegaWindows

Güzel yazı beğendim hocam
    Teşekkür ederim hocam
  • elinize sağlık hocam çok güzel bi yazı olmuş.

edebiyat ve sosyal derslerine sizce en geç ne zaman başlanmalı ? ve edebiyat için limit yerine güvender konu anlatımı var( çok detaylı bi kitap, sizce limit almaya gerek var mı ? ve de edb. için video dinlemeyi düşünmüyorum sadece konu anlatım+sb+deneme sizce video gerekli mi ?(bir tek doping kullanırım tekrar açısından)
  • quote:

Orijinalden alıntı: management inf systems

elinize sağlık hocam çok güzel bi yazı olmuş.

edebiyat ve sosyal derslerine sizce en geç ne zaman başlanmalı ? ve edebiyat için limit yerine güvender konu anlatımı var( çok detaylı bi kitap, sizce limit almaya gerek var mı ? ve de edb. için video dinlemeyi düşünmüyorum sadece konu anlatım+sb+deneme sizce video gerekli mi ?(bir tek doping kullanırım tekrar açısından)
    Sosyal için aralık edebiyat için kasım aralık ama temeliniz varsa bu ikisinde bir iki ay daha geç başlatabilirsiniz. Videoya gerek yok ama deneme çözümleri benzeri soru çözüm videolarını izlemenizi öneririm. Güvenderde gayet güzel kitap limite gerek yok güvender varsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiengavus -- 6 Ekim 2018; 23:59:47 >
  • MAT ÖZET : 345
  • Ellerinize sağlık, çok güzel yazmışsınız. Seneye böyle bir yazı yazabilirim umarım
  • Elinize sağlık hocam tebrik ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çalışırken verim ve motive için uyguladığınız bir şey var mıydı? Kısacası çalışma sisteminizden bahseder misiniz? Mesela günlük soru hedefi koyar mıydınız yoksa haftalık belirlediğiniz konuları bitirmeye mi çalışırdınız vb.?

• İlk modül bitti mi?

• axiengavus kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: savcınız

MAT ÖZET : 345
    Viral gibi ama öyle hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Cucuy

Elinize sağlık hocam tebrik ederim
    Çok sağ olun hocam teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Son Soru Bükücü

Çalışırken verim ve motive için uyguladığınız bir şey var mıydı? Kısacası çalışma sisteminizden bahseder misiniz? Mesela günlük soru hedefi koyar mıydınız yoksa haftalık belirlediğiniz konuları bitirmeye mi çalışırdınız vb.?
    Öncelikle soruna sağlık, çok güzel soru sormuşsun.

Günlük soru hedefi koymadım bir defa bile ama konu hedefi koydum her zaman. Mesela bugün türevde şunu bitirir yarın bunu bitiririm ondan sonra 2 hafta sonra felan integrale başlarım tarzı kafamda bir plan yapıyorum. Bir konuyu bitirdikten sonra o derste ondan sonra neler yapacağım hakkında bir fikrim olmuş oluyor ve konuyu planladığım şekilde bitirdiğimde motive oluyordum. Ayrıca ders dışı motivasyon olarak kendime haftada 1 gün internette oyun izni veriyordum ve ders sonu yabancı dizidir, oyun videolarıdır bunlar beni mutlu ediyor ve dersi daha güzel çalışmamı sağlıyordu. Gitmeyi planladığım üniversiteleri veya şehirleri araştırıp onları incelemekte ders çalışırken ekstra moral oluyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: imthewalrus

İlk modül bitti mi?
    Bu hafta bitecek umarım hocam Sizde gsü'desiniz demek. Hangi bölüm?
  • axiengavus kullanıcısına yanıt
    Iktisattayim,bu arada cogu hoca bu hafta quiz yapabilir diyorlar dikkatli olmakta fayda var .

• quote:

Orijinalden alıntı: imthewalrus

Iktisattayim,bu arada cogu hoca bu hafta quiz yapabilir diyorlar dikkatli olmakta fayda var .
    Bize cuma günü yaptılar
    Öyle sınav tarzı bir şey bekleme yanındakinden abartmadan baksan bile sorun olmuyor o derece. Zaten 6 tane fiilin kişilere göre çekimini soruyorlar sadece, etre avoir aller tarzı fiilerin. Yani tam puan almak çok kolay ama oldu da alamadın o kadar etkisi yokmuş bizim sınıfta geçen seneden kalanlar öyle diyor.

• Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Dikkate alacağım mutlaka.
    Bu arada hızlanma için öneriniz var mıdır? Kolay kaynaklar hızlanmaya yardımcı olur diyorlar fakat zaman kaybı gibi geliyor. Dikkatimi koruyamıyorum belki de.

• Tebrikler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Son Soru Bükücü

Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Dikkate alacağım mutlaka.
    Bu arada hızlanma için öneriniz var mıdır? Kolay kaynaklar hızlanmaya yardımcı olur diyorlar fakat zaman kaybı gibi geliyor. Dikkatimi koruyamıyorum belki de.
    Çözeceğiniz denemeleri süreyle çözün ve bu süreyi kısa tutun. Mesela normal tyt optikle 135 dakika ama siz optik işaretlemeden 120 dakikada bitirin ve bu süreyi yavaş yavaş 110'a çekin. Her dersi kaç dakikada çözdüğünüzü o ders bitince bakın ve sınav sonu hangi soruda veya derste ne kadar takıldığınıza bakın. Kolay kaynakların yardımı olur, bende kolay kaynakları çok çözdüm hatta kolay olduğu için rehavete kapılıp netlerimin daha düşük geldiği de çok oldu. Dikkat bir anda kazanılamaz zaten dediğim gibi süreyi kısarak çözün her denemenizi, alan denemeniz dahil. Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.