Şimdi Ara

E8500 Overclock hakkında Sorular?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemim ;

GIGABYTE - EX38-DS4
    E8500
    A-data 4gb 800mhz Viesta
    Seagate 500 + 500gb 32mb sata2
    Powercolor 1950 pro 512mb
    Creative X-fi Extreme Gamer 7.1
    High-power 460wb

E8500 işlemcimi şu anda 3.79 hızında çalıştırmaktayım. 4.2 Ghz hızınada çok rahat çıkarıyorum ama somak istediğim bir kaç soru var.

1- Kaç Ghz hızına kadar çıkarırsam 512 mb 1950 pro ekran kartım darboğaz yapmaz?

2- Bu sıcaklıklar normalmi ? (3.79Ghz hızına göre everest değerleridir)

E8500 Overclock hakkında Sorular?

CPU1 - 44 KAHVERENGİ
    CPU2- 51 MOR
    CPU - 32

Bunlardan hangisi işlemci sıcaklığını veriyor tam olarak bende bilmiyorum. cpu 1 , cpu2 diyor. birde sadece cpu var :S

3- Voltaj değerleri hakkında sağlam bir bilgim olmadığından hiç vermedim. "Normal"de bıraktım. Acaba vermelimiyim? Bir yararı veya zararı olurmu?

4- Ram çarpanlarım 5-5-5-15 değerlerindeydi. Burada bir yerde aynı işlemciyi ve rami 5-5-5-18 şeklinde overclock ayarları yapan birisini gördüm. bunun yararı zararı nedir?

• e8500 default hızdayken bile 1950 pro ya darboğaz yapmaz
  • Yok ben tam tersini sormak istedim. ekran kartı işlemciye darboğaz yaparsa , kaç hızlarında başlar bu olay. diğer sorularada cevap verseydin keşke :)
  • o zaman söyle yapalım
    1-işlemciyi hangi hıza çıkarırsanız çıkarın ekran kartının bir sınırı olduğundan o sınırın ötesine geçemezsiniz.
    2-sıcaklıklar normal
    3-ortos testi yapın eğer hata verirse kademe kademe voltaj verin
    4-timingler kalsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: meraklı genç

o zaman söyle yapalım
    1-işlemciyi hangi hıza çıkarırsanız çıkarın ekran kartının bir sınırı olduğundan o sınırın ötesine geçemezsiniz.
    2-sıcaklıklar normal
    3-ortos testi yapın eğer hata verirse kademe kademe voltaj verin
    4-timingler kalsın

Teşekkürler ama anlamadığım birşey olacak. "ekran kartının bir sınırı olduğundan o sınırın ötesine geçemezsiniz" lafından pek bişey anlamadım. yani ekran kartım yüzünden bir yere kadarmı çıkar işlemcinin hızı :S
    ve timingler 5-5-5-15'demi , 5-5-5-18'demi kalsın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NefretZm -- 31 Temmuz 2008; 21:36:56 >
  • işlemciniz gittiği kadar gider fakat bu ekran kartının oyun performansına bi yerden sonra etki etmez anlamında söyledim onu timingler 5-5-5-15 te kalsın
  • quote:

işlemciniz gittiği kadar gider fakat bu ekran kartının oyun performansına bi yerden sonra etki etmez anlamında söyledim onu timingler 5-5-5-15 te kalsın

ben böle saçma bişey duymadım. 3dmark06 testlerinde cpu mhz si arttıkca puanda artıyor öyle birşey olsa bi yerden sonra puan artmaz. lütfen yanlış bilgi vermeyelim. son zamanlarda darboğaz kawramı çok gündemde ama darboğaz denilen şey böyle spesifik bir olay değil. herşeye göre değişir harddisk bile darboğaz yapabilir anakart yapabilir dvd writer yapabilir yüklemelerde. ama darboğaz denince direk ekran kartlarından bahsedilir sadece ekran kartlarınna has birşeymiş gibi ifade ediliyor. kesinlikli ekrankartı darboğaz yapmaz.

diğer sorularınıza gelince E8500 çarpanı bakımından özel bir işlemcidir. 475*9 olarak düşünürsek 4275 mhz de stabil kullanmanız gerekir. sıcaklık orthosta 70 C üzerine çıkmadığı sürece sorun teşkil etmez. çıksada etmez ama 70 C altı makul değer. E8500 e verdiğiniz paranın karşılığını alın derim en az 4200 mhz de kullanın. tabi bu hızlara ramlerinde ayak uydurması gerekiyor. ramleride deneyerek o/c kabiliyetine göre ayarlayacaksınız.

voltaj değerlerini E8*** serilerinin bilmiyorum ne seviyede eğer o/c yapacaksanız yawaş yawaş voltaj vererek orthos tanda deneyerek bulacaksınız.

everstte sıcaklıklara bakarken cpu sıcaklığına baksanız yeterli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1050Ti Hakkında Bir Soru ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: SaLoVoLa

quote:

işlemciniz gittiği kadar gider fakat bu ekran kartının oyun performansına bi yerden sonra etki etmez anlamında söyledim onu timingler 5-5-5-15 te kalsın

ben böle saçma bişey duymadım. 3dmark06 testlerinde cpu mhz si arttıkca puanda artıyor öyle birşey olsa bi yerden sonra puan artmaz. lütfen yanlış bilgi vermeyelim. son zamanlarda darboğaz kawramı çok gündemde ama darboğaz denilen şey böyle spesifik bir olay değil. herşeye göre değişir harddisk bile darboğaz yapabilir anakart yapabilir dvd writer yapabilir yüklemelerde. ama darboğaz denince direk ekran kartlarından bahsedilir sadece ekran kartlarınna has birşeymiş gibi ifade ediliyor. kesinlikli ekrankartı darboğaz yapmaz.

diğer sorularınıza gelince E8500 çarpanı bakımından özel bir işlemcidir. 475*9 olarak düşünürsek 4275 mhz de stabil kullanmanız gerekir. sıcaklık orthosta 70 C üzerine çıkmadığı sürece sorun teşkil etmez. çıksada etmez ama 70 C altı makul değer. E8500 e verdiğiniz paranın karşılığını alın derim en az 4200 mhz de kullanın. tabi bu hızlara ramlerinde ayak uydurması gerekiyor. ramleride deneyerek o/c kabiliyetine göre ayarlayacaksınız.

voltaj değerlerini E8*** serilerinin bilmiyorum ne seviyede eğer o/c yapacaksanız yawaş yawaş voltaj vererek orthos tanda deneyerek bulacaksınız.

önünüzü görüyorsanız oyun performansına yazmışım...Birisini eleştirmeden önce eleştirdiğiniz olayı iyice bir dikkatle irdeleyin 4 ghz deki e8500 ün crysisde ''x''çözünürlüğünde aldığı fps ile 4.5 ghz de aldığı fps arasında ne kadar fark olur söyler misiniz? heleki ekran kartı 1950 pro ise...

• quote:

quote:

quote:

önünüzü görüyorsanız oyun performansına yazmışım...Birisini eleştirmeden önce eleştirdiğiniz olayı iyice bir dikkatle irdeleyin 4 ghz deki e8500 ün crysisde ''x''çözünürlüğünde aldığı fps ile 4.5 ghz de aldığı fps arasında ne kadar fark olur söyler misiniz? heleki ekran kartı 1950 pro ise...

meraklı genç arkadaşıma katılıyorum.

• yaw gözünüzü seveyim saçma sapan konuşmayın yaw. kardeşim 1950pro nireeeeee şimdiki işlemiciler niree???

kardeşim senin bahsettiğin ekran kartını 65 nm e4500 çok rahatlıkla kaldırır. Sen e8500 nedir biliyon mu? saçmalama demişsin ama sen saçmalamışsın. e4500 ün üzerine kaç tane işlemci çıktı kardeşim. hiç mi takip etmiyosun???
  • Zaten adam akıllı anlamış değilim bu darboğaz kavramını. ben şimdi 3.79 hızında kullanıyorum işlemciyi. Oyunlarda hiçbir değişme yok. 3.16 hızındaki gibi oynuyorum. 4.2 hızına çıkardım gene değişen bişey göremedim. :S (crysis, assassin creed, COD4, Jerciho, Timeshift , FEAR.. birçok oyunda deniyorum geceden beridir)

Yoksa bu darboğaz işi bir masal falanmı?

Nedir bu darboğaz? Nasıl farkederim
  • hocam bu naısl bir iddia anlamadım ki 2.66 mhz ile çalışan E6750 yi 3.8 mhz de kullanıyorum istediğiniz oyunda hem 2.66 mhz de test edip fps değerlerini hemde 3.8 mhz deki fps değerlerini çıkartayım. arada fark olmayacak söylediğiniz gibi şimdi ben mi saçmalamış oluyorum?

ayrıca 1950 pro nun özelliklerine iyice bakın cahillik yapmayın 256 bitlik kart. birşey bilmesem konuşmam herhalde. istiyor musunuz testleri. arkadaşın birisi demiş " kardeşim 1950pro nireeeeee şimdiki işlemiciler niree??? " 1950 pro ekran kartı zaten işlemci değil. yani yorum yapmak için yorum yapıyorsunuz. sırf muhalefet olmak için yaızk şu forumda harcanan bilgilere ne yaptığınız testler var ne bildiğiniz bir konuvar laf ebeliği sadece. ben testlerle konuşuyorum boş konuşmuyorum!!!
  • quote:

hocam bu naısl bir iddia anlamadım ki 2.66 mhz ile çalışan E6750 yi 3.8 mhz de kullanıyorum istediğiniz oyunda hem 2.66 mhz de test edip fps değerlerini hemde 3.8 mhz deki fps değerlerini çıkartayım. arada fark olmayacak söylediğiniz gibi şimdi ben mi saçmalamış oluyorum?

ee arada fark olmayacağını kabul ediyorsanız benim yorumumdaki yanlış olduğunu iddia ettiğiniz şey ne?kabalık olmasın ama burda malesef öle oluyorsunuz...

bu arada arkadaş şimdiki işlemciler nire 1950 pro nire derken şimdiki orta düzey işlemcilerin hiçbiri 1950 pro ya darboğaz yapmaz anlamında söylemiş tamam 256 bitlik kart tamam zamanının iyi kartıydı ama şimdi düşük giriş seviye olan 8600 gt den biraz üstün bir kart oluyor...
  • quote:

quote:

hocam bu naısl bir iddia anlamadım ki 2.66 mhz ile çalışan E6750 yi 3.8 mhz de kullanıyorum istediğiniz oyunda hem 2.66 mhz de test edip fps değerlerini hemde 3.8 mhz deki fps değerlerini çıkartayım. arada fark olmayacak söylediğiniz gibi şimdi ben mi saçmalamış oluyorum?

ee arada fark olmayacağını kabul ediyorsanız benim yorumumdaki yanlış olduğunu iddia ettiğiniz şey ne?kabalık olmasın ama burda malesef öle oluyorsunuz...

bu arada arkadaş şimdiki işlemciler nire 1950 pro nire derken şimdiki orta düzey işlemcilerin hiçbiri 1950 pro ya darboğaz yapmaz anlamında söylemiş tamam 256 bitlik kart tamam zamanının iyi kartıydı ama şimdi düşük giriş seviye olan 8600 gt den biraz üstün bir kart oluyor...

hocam Türkçeyide anlayamadınız ya ben daha ne anlatayım arada fark olmayacağını siz iddia ediyorsunuz ben değil ben arada fark olcağını test yaparak kanıtlarım diorum. ama test yapmaya bile gerek yok fark olacaktır.

• bakın ben de hiç fark olmaz demedim belli bir hızdan sonra olmaz dedim tabi 2.66 ile 3.8 arasında fark olacaktır ama bir de 3.5 ile 4 ghz arasında ya da 4 ile 4.5 ghz arasında olur mu?siz anlamıyorsunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.