Şimdi Ara

E8500 Gariplik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Beyler E8500 ün ısı kaynağı 1.5v den kaynaklanıyormuş.. Şuan 4.4 de 1.35v de 35C çalışmakta kendileri..

Walla yeni anakartıma verin anca alışıyorum..

Bu arada c1 i enable yapman konusunda ısrar ediyorum, işlemciyi boş yere neden kasacaksın bana tek bir mantıklı neden söyleyebilir misin??
  • bilmediğini bilmemek ahmaklıktır.
    bakınız: T.D.K.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SAVIAR

Beyler E8500 ün ısı kaynağı 1.5v den kaynaklanıyormuş.. Şuan 4.4 de 1.35v de 35C çalışmakta kendileri..

Bu arada c1 i enable yapman konusunda ısrar ediyorum, işlemciyi boş yere neden kasacaksın bana tek bir mantıklı neden söyleyebilir misin??

overlock yapılacaksa stabilite sorunu olabilir
    voltajı oc yaptıgınızda auto bırakmayacagınız için c1e bir halta yaramıyacakdır kapatmanız gerekmektedir ! (Yeterince Mantıklımı?)

C1E = İşlemci Yük Altına Girmediği Sürece Çarpan Düşürerek Elektrik Faturasına 2 ytl katkı sağlamak dışında pekde yararı yokdur Ancak O/C yapılmıyorsa enable olması kesinlikle daha iyidir!

• Ne güzel şeyler yazılmış çizilmiş
  • Arkadaşlar 2 gündür giremedim konuya konu nerden nereye gitmiş :)

Benim sorum tam olarak şu,

Kulladığım anakartı yazdım kullandığım CPU'yu yazdım.

Sizden tek isteğim var budaki resim ve bilgilere göre işlemci normal şekilde çalışıyor mu ?

<konudışı>Bir arkadaşım senin ana kartının FSB değeri düşük dedi o yüzden gerçek hızını göremezsin dedi ( Doğrumudur ? ) </konudışı>
  • İşlemcinizde sorun yok. Bu anakrtınızın güç tasarruf özelliğinden kaynaklanıyor. Yukarıda birkaç mesajda da belirtilmiş zaten.

CPU-Z proğramı çalışırken, ORTHOS v.b. bir proğramö çalışırken CPU-Z görüntüsü alırsanız işlemcinizin 333*9,5=3163,50 (3.16 ghz) hızında çalıştığını görürsünüz.

Size en basit kelimeler ile anlatmaya çalıştım.

İçiniz rahat olsun, işlemci tarafında herhangi bir sıkıntınız sözkonusu değildir.
  • İşlemciye bak ya. Atıl durumda çarpanı da 6'ya düşmüş hali benim işlemciden hızlı

İyi OC yapmışsın. Bence de kapatma ki tasarruf yapsın biraz. Eh arada da dinlenir kendine gelir. Sorun teşkil edecek bir durum değil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: carouserm

quote:

Orjinalden alıntı: SAVIAR

Beyler E8500 ün ısı kaynağı 1.5v den kaynaklanıyormuş.. Şuan 4.4 de 1.35v de 35C çalışmakta kendileri..

overlock yapılacaksa stabilite sorunu olabilir
    voltajı oc yaptıgınızda auto bırakmayacagınız için c1e bir halta yaramıyacakdır kapatmanız gerekmektedir ! (Yeterince Mantıklımı?)

C1E = İşlemci Yük Altına Girmediği Sürece Çarpan Düşürerek Elektrik Faturasına 2 ytl katkı sağlamak dışında pekde yararı yokdur Ancak O/C yapılmıyorsa enable olması kesinlikle daha iyidir!

Stabilite sorunu derken?? c1 in stabiliteye ne gibi bir etkisi olabilir?? Bu arada ben halen işlemciyi dürekli aynı yük altında tutmanın ne gibi bir yarar sağlayacığı konusunda bir cevap alamadım..

Not: Ohh ya.. Cidden pc yi de tartışmalarını da özlemişim.. Başka nerede böyle seviyeli, düzgün tartışmalar bulabiliriz ki..

• ben yeni e 8500 işlemci aldım burda cpu bilgilerii sorum şuu ? .s eski core 2 duo e4500 işlemciylen bunu deqiştirdim fakat bi fark göremedimm :/ yük altında olmadıqı içinmi böle yoksa işlemcii üstünde oynama flanmı yapılmış... overlock gibi meselaa..ikinci el aldım çünkü :(

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.