Şimdi Ara

e8400?? e2180?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sistemimde yenilemeye gitmek istiyorum artık emektar nf4 ultra dfi lanparty üzerindeki 3000+ yetmemeye başladı(işlemci 2.25 ghz de çalışıyor fakat yinede pro street ve grid gibi oyunlarda kasılmalar yaşıyorum özelliklede griddeki kasılmalar oyunu oynatamayacak kadar çok) anakart + ram+ işlemci güncellemesi olarak bir upgrade düşünüyorum işlemci ve anakartta bir seçim yaptım fakat işlemci konusunda kafamda büyük soru işaretleri var anakart ve ram olarak:
    DFI LP DK P35-T2RS INTEL P35 + ICH9R
    OCZ Reaper 2 GB 1066 MHz CL5 Heat-pipe DDR2 Kit (2x1GB)
    bu ikiliyi düşünüyorum ikisi bana 330 ytl gibi bir meblaya malolucak fakat işlemci konusunda 250 ytl civarına e8400 almak yada 90-100 ytl civarına e2160-e2180 alma konusunda kararsızım öğrenciyim ve 330 ytl üzerine 250 ytl daha vermek oldukça zor olucak e2180 işlemcileri araştırdığımda rahatça 3.0 ghz hızlarına çıkabildiklerini gördüm kafama takılan asıl soru şu 3.0 ghz hızlarında çalışan bir e2180 e 8400 den ne kadar yavaş olabilir aradaki performans farkı 2.5 kat fazlasını verip e8400 almaya değermi??

not: işlemcilerin benim için oyun performansları önemli video convert vs gibi işlerle uğraşmıyorum o yüzden bu iki işlemcinin salt oyun üzerindeki performansları benim için önemli

arkadaşlar bu konudaki kafamdaki soru işaretlerini çözümlemem gerek ona göre sipariş vericem yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• eğer ekran kartın sağlamsa yanı en az 8800gt gıbı bir kartsa 3ghz minımum ghz olmalı dahada üstlere cıkmak bırazda performans artışı sağlar e8400 cok sağlam bir işlemcı ama e2180 ile arasında çok fazla vark olmaz oyunda tabı işlemcı 3.0 ghzde kullanırsan benım sana tavsıyen vercek durumun varsa e8400 alman derım
  • Alabilceksen e8400 al , e2180 3.0 oluyorsa , e8400 4.0 oluyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: High Vision

Alabilceksen e8400 al , e2180 3.0 oluyorsa , e8400 4.0 oluyor :)
    e2180 alıp 3.0ghz ve üzerine oc lemek çok daha mantklı geldi, sizin durumunuz için.
    amd 3000 den 3ghz 2180 gercekten size istediginiz performansı verecektir,ki seçtiginiz anakart ve ramlerde oldukça güzel . yolunuz acık olsun ,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

e2180 alıp 3.0ghz ve üzerine oc lemek çok daha mantklı geldi, sizin durumunuz için.
    amd 3000 den 3ghz 2180 gercekten size istediginiz performansı verecektir,ki seçtiginiz anakart ve ramlerde oldukça güzel . yolunuz acık olsun ,

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: cluber00

katılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Firienholt

quote:

katılıyorum

Alıntıları Göster
    Ben imzamda ki sistemi kullanıyorum ve çok memnunum. Sistemimi imzamda ki haliyle kullanıyorum ve cache bellek vb. bir kaç özellik haricinde bir Intel Core 2 Duo E6750 arasında bir fark yok tabi E6750'nin Virtualization vb. bir çok teknolojiye sahip olması cabası ancak fiyat açısından düşündüğümüz de iyi bir soğutma var ise Intel Pentium E2180 gayet iyi bir işlemci. Benim soğutma sistemim ancak bu hızlara yetiyor ancak iyi bir soğutma sistemim olsaydı günlük 3 Ghz'de kullanırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Firienholt

quote:

katılıyorum

Alıntıları Göster
    arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim ekran kartı hakkında yazmayı unutmuşum şu anda 7900gs kullanıyorum ama kısa süre sonra 8800gt yada hd4850 ikilisinden birini almayı düşünüyorum aslında ekran kartı durumuda beni e2180 e biraz daha yaklaştırıyor sanırım e8400 lü bir sistemde 4 5 ay 7900gs ile devam etmek zorunda kalıcam fakat e2180 aldığımda işlemciden tasarruf ettiğim ekstra 150 ytl ekran kartı upgrade ime oldukça faydası dokunacak sanırım en mantıklısı e2180 li bir pc toplayıp arta kalan paraya 3 5 daha ekleyip minimum 8800gt ayarında bir ekran kartı almak olucak

• quote:

Orijinalden alıntı: fullthrootle

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim ekran kartı hakkında yazmayı unutmuşum şu anda 7900gs kullanıyorum ama kısa süre sonra 8800gt yada hd4850 ikilisinden birini almayı düşünüyorum aslında ekran kartı durumuda beni e2180 e biraz daha yaklaştırıyor sanırım e8400 lü bir sistemde 4 5 ay 7900gs ile devam etmek zorunda kalıcam fakat e2180 aldığımda işlemciden tasarruf ettiğim ekstra 150 ytl ekran kartı upgrade ime oldukça faydası dokunacak sanırım en mantıklısı e2180 li bir pc toplayıp arta kalan paraya 3 5 daha ekleyip minimum 8800gt ayarında bir ekran kartı almak olucak

Alıntıları Göster
    Dostum 8800GT düşünürsen palit 8800Gt 139$ bana göre gayet alınabilir ve 3ghz e2180 ile de çok uyumlu

• quote:

Dostum 8800GT düşünürsen palit 8800Gt 139$ bana göre gayet alınabilir ve 3ghz e2180 ile de çok uyumlu

Alıntıları Göster
    e8400 daha uzun ömürlü olacaktır
  • quote:

Alıntıları Göster
    clubber00 ekran kartı önerin için çok teşekkürler şu işlemci anakart ram işini çözeyim bütçemi hesaplayıp hemen ekran kartı upgrade ine de yönelicem bu arada arkadaşlar elimde şu anda athlon la beraber kullandığım ocz vendetta 2 işlemci soğutucum var sanırım bu soğutma için yeterli olur

master-evil
    dostum haklısın e8400 ün uzun ömürlü olacağına dair bir şüphem yok ama bütçem kısıtlı almam gereken ürünlerin toplamları oldukça fazla bana göre e8400 aldığımda muhtemelen 7900gs ye talim edicem uzunca bir süre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fullthrootle -- 7 Ağustos 2008; 17:37:15 >

• quote:

clubber00 ekran kartı önerin için çok teşekkürler şu işlemci anakart ram işini çözeyim bütçemi hesaplayıp hemen ekran kartı upgrade ine de yönelicem bu arada arkadaşlar elimde şu anda athlon la beraber kullandığım ocz vendetta 2 işlemci soğutucum var sanırım bu soğutma için yeterli olur

master-evil
    dostum haklısın e8400 ün uzun ömürlü olacağına dair bir şüphem yok ama bütçem kısıtlı almam gereken ürünlerin toplamları oldukça fazla bana göre e8400 aldığımda muhtemelen 7900gs ye talim edicem uzunca bir süre

Alıntıları Göster
    vandetta 2 iyidir
    seçtigin parçalar güzel , degiştirme.. palit i de ciddi ciddi düşün ,, ben gibi bi oyuncuysan fiyatına göre performansı çok güzel ve yeterli gelecektir

• Bence yalnış yapıyorsun. O anakart ram ve 2180 parasına gigabyte p35 ds3, veritech 2*1gb ram, e8400 alırsın.

2180 i max oc yapsan bile anca standart 8400 hızlarına gelcek. hiç ugrasma benim yazdıgım şekilde topla standart haliyele bile aynı hızda olcak . Ayrıca o anakartlada 3,4 ghz gibi hızlarada çıklır rahat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xenom

Bence yalnış yapıyorsun. O anakart ram ve 2180 parasına gigabyte p35 ds3, veritech 2*1gb ram, e8400 alırsın.

2180 i max oc yapsan bile anca standart 8400 hızlarına gelcek. hiç ugrasma benim yazdıgım şekilde topla standart haliyele bile aynı hızda olcak . Ayrıca o anakartlada 3,4 ghz gibi hızlarada çıklır rahat.
    quote:

Orjinalden alıntı: Xenom
    . Ayrıca o anakartlada 3,4 ghz gibi hızlarada çıklır rahat.

peki stabil kalır mı ?
  • quote:

Bence yalnış yapıyorsun. O anakart ram ve 2180 parasına gigabyte p35 ds3, veritech 2*1gb ram, e8400 alırsın.

quote:

dostum belki doğru diyorsun ama şu anda dfi lanparty anakart kullanıyorum ve şu ana kadar kullandıklarım arasında en memnun kaldığım anakart lanparty o yüzden bana daha yakın duruyor aradaki 100 ytl ye rağmen zamanında yaşadığım sorunları yaşamak istemiyorum (msi ve asus ile hoş olmayan tecrübelerim oldu )
    veritech ram için de şunu söyleyebilirim aslaa benden uzak dursun açıkçası (veritech= verem eden ram)

aslında e2180 birazda benim için atlama tahtası olacak gözümde 4 çekirdekli işlemciler var ama alacak param yok e2180 le bir sene kadar devam edip daha sonra Q serisine geçmek istiyorum o yüzden ram ve anakart ikilisini bu şekilde almak daha uygun geliyor bana
    ha bide aklıma gelmişken şunuda söyliim p35 ds3 ün hızaşırtmada dfi lp p35 kadar iddialı olabileceğinide düşünmüyorum pek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fullthrootle -- 7 Ağustos 2008; 22:26:01 >

• quote:

quote:

dostum belki doğru diyorsun ama şu anda dfi lanparty anakart kullanıyorum ve şu ana kadar kullandıklarım arasında en memnun kaldığım anakart lanparty o yüzden bana daha yakın duruyor aradaki 100 ytl ye rağmen zamanında yaşadığım sorunları yaşamak istemiyorum (msi ve asus ile hoş olmayan tecrübelerim oldu )
    veritech ram için de şunu söyleyebilirim aslaa benden uzak dursun açıkçası (veritech= verem eden ram)

aslında e2180 birazda benim için atlama tahtası olacak gözümde 4 çekirdekli işlemciler var ama alacak param yok e2180 le bir sene kadar devam edip daha sonra Q serisine geçmek istiyorum o yüzden ram ve anakart ikilisini bu şekilde almak daha uygun geliyor bana
    ha bide aklıma gelmişken şunuda söyliim p35 ds3 ün hızaşırtmada dfi lp p35 kadar iddialı olabileceğinide düşünmüyorum pek

Alıntıları Göster
    Anakart ve Ram'ların Çok güzel. E2180 Alıp o/c Yapmak Daha Mantıklı Geliyor. Ama Tabi Soğutmada Yapman Lazım.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    e2180 bir kaç ay sonra yetmemeye başlayacak neden dersen dfi ana kartta zaten sınırlarını zorlayarak kullancaksın daha fazlası olmayacak bencede gigabyte p35 ds3 ü ciddi anlamda düşün aynı fiyata e8400 kullanacaksın ve dfi e2180 deki hız aşrtmayı yapmadan standart değerlerinde bu hızda hatta daha performasnlı kullanacaksın neden dersen e 8400 de 6mb önbellek var birde hız aşirtirsan dfi li sisteme göre çok çok daha performanslı bir sistemin olur gigabyte da küçümsemeyin çok fazla son sınırları zormaladıktan sonra kararlı çalışıyor iyi bir psu olsun yeterli yüke bindiğinde voltaj değerleri düşmedikten sonra hiç bir reset sorunu ve anlamsız şeyler olmaz sadece fazla ısınır

quote:

Orjinalden alıntı: fullthrootle

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhan26 -- 10 Ağustos 2008; 10:48:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serhan26

e2180 bir kaç ay sonra yetmemeye başlayacak neden dersen dfi ana kartta zaten sınırlarını zorlayarak kullancaksın daha fazlası olmayacak bencede gigabyte p35 ds3 ü ciddi anlamda düşün aynı fiyata e8400 kullanacaksın ve dfi e2180 deki hız aşrtmayı yapmadan standart değerlerinde bu hızda hatta daha performasnlı kullanacaksın neden dersen e 8400 de 6mb önbellek var birde hız aşirtirsan dfi li sisteme göre çok çok daha performanslı bir sistemin olur gigabyte da küçümsemeyin çok fazla son sınırları zormaladıktan sonra kararlı çalışıyor iyi bir psu olsun yeterli yüke bindiğinde voltaj değerleri düşmedikten sonra hiç bir reset sorunu ve anlamsız şeyler olmaz sadece fazla ısınır

quote:

Orjinalden alıntı: fullthrootle

quote:

Alıntıları Göster
    @fullthrootle
    Hocam acaba oczleri seçerken diğer marka ve modelleri nelere göre eledin ?
    Bende nerdeyse seninle aynı durumdayım fark olarak vga+kasa almam gerekiyor bu nedenle soruyorum.

• quote:

quote:

peki stabil kalır mı ?

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

peki stabil kalır mı ?

e8400 den bahsediyorum. çıkılmasa bile dfi ve 2180 ile 3ghz haliyle bile standart 8400 kadar performans vermez. Öyle yapıcagıma p35ds3 e8400 alınır

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonsuzz

@fullthrootle
    Hocam acaba oczleri seçerken diğer marka ve modelleri nelere göre eledin ?
    Bende nerdeyse seninle aynı durumdayım fark olarak vga+kasa almam gerekiyor bu nedenle soruyorum.

Alıntıları Göster
    Anakartın fiyatı oldukça yüksek. Gerçi siz ne kadar verdiğinizi yazmamışsınız lakin gene de piyasada oldukça yüksek görünüyor. Bence daha ucuz bir anakart tercih edin madem ekonomik sorun var işin ucunda. Ucuz olan her ürün kötü değildir. Gigabyte DS3L, DS3 gibi kartlar fiyatına göre çok iyi işler yapıyor. Oradan artacak 40, 50 doların üstüne bir miktar daha ekleyip 8400, 8500 ya da q6600(aynı fiyatta sayılırlar) almak çok daha mantıklı bana göre.

Birinde pahalı ve iyi bir anakart alıp hızaştırarak 3ghz de işlemci kullanmak var, diğerinde ucuz ve iyi bir anakart alıp hızaştırmadan işlemciyi 3ghz de kullanmak var. Bence ikinci şık daha mantıklı. Hatta ucuz diyebildiğimiz bu anakartlar bile alacağınız 8400 ya da 8500 ü zorlamadan 3500 üstüne çıkarır diye düşünüyorum.

AMD den gelen DFI alışkanlığınızın bu seçimde çok etkili olduğunu zannediyorum lakin intelde seçenekler çok.
    50, 55 dolar düzeyinde de çok miktarda kaliteli bellek seçeneği mevcut. Az rakam değil bu tür kısıtlamlarla oluşan rakamlar. Anakarttan 35, 40 dolar, belleklerden 30,40 dolar derken 100 dolara yakın, belki daha fazla kazanım oluyor.

• quote:

quote:

quote:

peki stabil kalır mı ?

e8400 den bahsediyorum. çıkılmasa bile dfi ve 2180 ile 3ghz haliyle bile standart 8400 kadar performans vermez. Öyle yapıcagıma p35ds3 e8400 alınır

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

peki stabil kalır mı ?

anakartta kıyamamıstım ben teknobull da 159$ ama şöyle yapılabilir ;

Blood Iron P35-T2RL + e8400 yapılabilir biraz bütçe arttırarak , hızaşıtma ve stabilite istedigi için arkadas dfı fikrinden caymamalı bence

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.