Şimdi Ara

E7400 varken E8500 almak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar. Benim PC 2018 yılı için çok düşük kalsa da idare ediyorum. Şu anda bende Core 2 Duo E7400 bulunuyor. Diğer sistem bileşenlerim:
    RAM: 4GB-DDR2-800MHz MB: Asus P5KPL-CM (G31 chipset) VGA: Zotac GT730-2GB-128bit
    Ben bu sisteme 43 liraya bulduğum E8500 takarsam alacağım performansa değer mi? Ve E8500 de sanallaştırma teknolojisi bulunuyorken E7400'de bulunmuyor. Almak isteme sebeplerimden birisi de sanallaştırma meselesi. Bunun haricinde E8500'ün bana sağlayacağı avantaj nedir? (Ek not: E7400 ile bazı oyunlarda darboğaz yaşıyorum, mesela CS:GO'da. E8500 ile bu darboğaz sorunu çözülür mü?) Teşekkürler...

• Sanallaştırma hangi uygulama için gerekli bilmiyorum ama oyun ve günlük kullanım için fark oluşmaz şu dönemde.fark hissedebilmek için 4 çekirdek işlemciye geçiş olacak ki bir anlamı olsun.

Anakart g31 yonga.muhtemelen modlu Xeon çalıştırır ama araştırmak lazim yada en kotu Q8400 gibi bir işlemci almalı.cs go çekirdek performansindan etkilenen bir oyun ,4 çekirdek bile olsa aynı mimaride getirisi ne olur bilemiyorum

Eldeki yerine tekrar çift çekirdek işlemciye para harcamak boşa masraf olur,zaten overclock ile o işlemci birkaç 100 MHz daha hızlı kullanılabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fark hissetmezsiniz.
  • Gereksiz olur. Anakartın desteklediği daha iyi bir işlemci almak gerekir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • E7400 işlemciyi halihazırda 3.2 GHz'e overclocklu kullanıyorum. E8500 de muhtemelen 3.6 GHz'e rahatlıkla çıkabilir. Ama sizin dediğiniz gibi yine çok bir fark olmayacak sanırım. 775 pin platformu için uygun fiyatlı 4 çekirdekli bir işlemci önerebilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada sanallaştırmayı sanal makine kurabilmek için istiyordum. (VMware,VirtualBox vb.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 TL civarına Xeon E5450 bakabilirsiniz. Burada çalıştırmışlar. Buradan anakartınıza uygun biosu indirip güncelleyiniz.

Ekleme: Ram de düşük, sanal makinede daha çok sorun olan o. Bu yazılımlar (eğer sanallaştırma desteklemiyorsa) işlemciyi tek çekirdek olarak görür. Sanallaştırmayı biosta açarsanız işlemci kabiliyetinde 2, 4, ... çekirdek olarak ayırtabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 28 Ocak 2018; 22:05:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende de e7400 var, bu dunyayı yakarsa garibanlar yakar.
  • Gereksiz olur.Fark hisetmezsiniz bile,paranıza yazık olur.
    Farkı belki anakartınız desteklediği en yüksek işlemciyi alarak görebilirsiniz.
    Ayrıca sanallaştırma teknolojisine bu kadar takılmayın o sistem varken.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.