Şimdi Ara

E7200 3990 Mhz Zalman 9700 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
0
Favori
16.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: researcher12

brooklyn kardeş,bende de p35 ds3l ve e7200 ikilisi var şu an 3.04 ghz de kullanıyorum dediğim gibi tam yükte(boinc 2 çekirdeğide full çalıştırıyor,orthos) 44 dereceyi 1 derece geçmiyor :)
    sanırım senin ram zamanlamalarını iyi ayarlaman gerek ,birde bios overclock menüsünde ram hızının üsteki enhancement turbodaysa standarta getirmeye çalış.

Teşekkürler.Deneyeceğim

Edit:
    Enhanced kısmını standart yaptım ve 3.0 da sorunsuz açıldı ve işlemci hala 30 derece civarında.

Sen voltaj vermişmiydin onu öğrenmek istiyorum.Şu an bende voltaj kısmında hiçbir parçaya voltaj verilmedi hepsi normal ayarlarında.Bu yüzden voltaj kısmında kırmızı bir yazı yanıp sönüyor.
    DRAM:FSB oranı 2:3
    5-6-6-22 timing ler
    Yalnız CPU-Z de çarpanım 6 görünüyor arada 9.5 görünüyor.Everest CPUID de de 6 yazıyor ama Özelliklere baktığımda 3Ghz görünüyor.Bişey anlamadım
    Birde ramlerim 474Mhz görünüyor.Halbuki 800 olması gerek
    Bios ta birşeyi atladım sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 13 Mayıs 2008; 8:27:15 >

• quote:

Sen voltaj vermişmiydin onu öğrenmek istiyorum.Şu an bende voltaj kısmında hiçbir parçaya voltaj verilmedi hepsi normal ayarlarında.Bu yüzden voltaj kısmında kırmızı bir yazı yanıp sönüyor.
    DRAM:FSB oranı 2:3
    5-6-6-22 timing ler
    Yalnız CPU-Z de çarpanım 6 görünüyor arada 9.5 görünüyor.Everest CPUID de de 6 yazıyor ama Özelliklere baktığımda 3Ghz görünüyor.Bişey anlamadım
    Birde ramlerim 474Mhz görünüyor.Halbuki 800 olması gerek
    Bios ta birşeyi atladım sanırım

FSByi 355'e ayarlamissiniz, dram orani 2/3 oldugu icin remler 948den calisiyor..

yine carpanin 6-9.5 olarak degismesi biostaki cpu koruma ayarindan kaynaklaniyor. bunu disable yaparsaniz surekli maximum calisir.

Remlerinizin o/c kapasitesini bilmiyorum ama yavas kalmis gorunuyor. manuel ayar girip 5-5-5-15 turbo degil, standart sekilde 1000-1100 Mhz'de bile calisabilir belki.

Power 400den dusuk degilse, islemci fsbsini 366 yapiniz, dram oranini 3.00 ya da 2.50 deneyiniz. Voltajlar auto da kalsin, sonra onlarla da oynamaya baslayacaksiniz. Bu ayarlarla 366X9.5 calisan islemcinize board yaklasik 1.2 voltaj gonderir. PCI 100de sabitlenecek.

Anlasilamayan noktalarda yine yardimci oluruz. Kolay gelsin iyi overclocklar.

• Şu CPU koruma olayının yerini bulamadım malesef.

CPU Clock Ratio.....9.X
    Fine Cpu Clock Ratio....+0.5
    CPU Host Clock Control.....Enable
    CPU Host Freq.....316
    PCI-E...100
    C.I.A.2.....Disable
    Perf Enhance...Standart
    SPD...Auto

Voltajlar...Auto

Ben 3.0 Ghz de çalıştıracağım.O yüzden 316 verdim.Ondan sonraki adımları söylerseniz ram timingleri için bende ona göre yön çizerim.
    Daha önce hiç bulaşmadım bu işe o yüzden acemilik çekiyorum
    DS3L kullananlar yardım ederse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 13 Mayıs 2008; 21:19:54 >
  • @BrooklynZU auto voltajla olmaması lazım.Senin Boardun durumunu bilemicem ama pek az işlemci autoda O/C olur.Onlarda ballı işlemcilerdir.Birkaç tane tanıdığım var.Belki seninkide öledir bilemicem ama sen hiç orthos ve süper pi çalıştırmayı denedin mi O/C li iken.Bir dene ne olacak bakalım.Ama 10-30 dk. dene.

@Ademsx1 çok denedim 3.99 da stabil sorunsuz üstü olmuyor ilginç.Belki bir kaç deneme daha yaparım.
  • arkadaşLar daha yeni aLdım işLemciyi.anakartım p35 DS3R Cpu sıcakLık 45 derece görünüyor biosta pekde fazLa işLem yapmadım asLına bakarsanız.Sadece makinayı fomatLadım sürücü yükLedim az birazda crysis oynadım denemek amaçLı.yani pc 4 saat faLan çaLıştı.Demek istediğim şu; bu sıcakLık normaLmi?normaL ise overcLock çektiğim zmn sıcakLık ne oLur?Kasa içi hava akımı sıfırSadece yan kapak açık.
    Engin biLginize şimdiden tşkrLer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rude. -- 14 Mayıs 2008; 13:15:50 >
  • @Penryn
    Test yapmayı çok isterdim ama okadar vaktim yok malesef.Olduğu zaman dediğin programlar ile deneyeceğim.
    DS3L ve E7200 kullanan arkadaşlardan yukarıda verdiğim kısımlar hakkında bilgileri bekliyorum ayrıca.
  • Arkadaslar bende yeni bir pc kurucam işlemci olarak e8400 alıcaktım fakat bütcede biraz zorluk cektim yani bazı parcalardan kesmek zorunda kaldım fakat 8400u 7200 e dusurmekten cok cekindim şimdi bu konuya girince birazcık düşüncelerim değişti O.C hakkında hıc bır bılgım yok ama yapmayı cok ıstıyorum. pc yı aldıgım zaman ek olarak sogutucu alamıcam sogutucu almadan OC yaparsam ne kadar bi artıs gosterır ? 8400 e yetısır mı ? bu arada hayırlı olsun yeni alan arkadaslara.

Tabiki E8400 daha iyi.O/C den de anlamıyorsan.Diğer parçalardan kıs derim.Soğutucusuz 3 ghz olur.Eğerki illa alcaksan yardımcı olmaya çalışırız tabikide.3 ghz yaparsan E8400 pek ulaşmaz.Arada çok uçurum yok.

İşlemci olarak 8400 ve 7200 arasında kaldım. aslında ilk kararım 8400 du fakat bütce konusunda sıkıntı yasadım 1300 ytl kadar bı sınırım var ve buna monitorde dahil.

ekran kartı olarak ta SPARKLE 8800GT 512MB DDR3 256BIT ve SAPPHIRE HD 3850 512MB GDDR3 256BIT , ikisi arasında kaldım.

7200 bu parçalarla nasıl uyum sağlar ? Sade ve sadece oyun amaclı kullanıcam günümüzdeki oyunlar için yeterlimi ? 2010 a kdr bni yarı yolda bırakmasın yeter 2010 da iyi bir iş sahibi olucam zaten
    7200 alıp OC çekersiniz.8800GT ve 2gb ram.Daha ne olsun.Ucuz ve güzel bir sistem olur.
  • Gider 3850 alırsan onun yerine.Çok fena küfür yersin.3870 alsan hadi neyse(gerçi 8800GT onu da siler o ayrı).Çok zorlanırsan benim gibi 9600GT tercih edersin.Yüksek çözünürlükte açmadıkça sorun olmaz.Yani bir crysis i yüksek ayarlarda 1280x1024 oynarsın rahat.8800GT alırsan AA yı da açarsın.
    Neyse bu ekran kartı kısmına girer.Konuyu işlemciye çekiyorum.
    8400 e okadar para vermene bence hiç gerek yok.E7200 ün ihtiyaçlarını karşılayacağına inanıyorum.OC için de arkadaşlardan yardım alabilirsin.
  • BrooklynZU ıcımı rahatlattıgın ıcın saol :) bende öyle düşünüyorum 8200 için o kadar para vermeye gerek yok ya zaten suan İntel centrino 1,7 laptop kullanıyorum 7200 bana fazla fazla gelıcek hee bu arada oc konusunda penry ve senın basınızı birazcık agrıtıcam
    Fenerbahçe
  •  E7200 3990 Mhz Zalman 9700

Aşağıdaki modelden arkadaşım aldı.Çok memnun.MSI dışında Palit,Gigabyte ve Sparkle ın da özel soğutmalı modelleri mevcut.Bir göz at derim.Fİyat olarak gigabyte ve sparkle ın fiyatları şu an çok uygun durumda.En son 270 civarındaydı

Bence biraz zorla kendini E8400 al, 5 gün önce E8400 ve EP35C-DS3R aldım ve 1gün sonra 3.6Ghz yaptım hemde 1.280V'da o/c potansiyeli çok yüksek aldınmı tam al ilerde pişmanlık yaşama

Dilimin ucunda hani, elimi uzatsam tutucakmıssın gibi...
    Ama olmuyor, geri dolmuyor, nefes almıyor artık ben gibi...
    Bir anlamı yok artık yaşmanın, tabi buna yaşam denilirse...
    İnsan bazen iç çekiyor, keşke her giden...Geri dönse...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Penryn

İşlermci Fanını kontrol ettin mi ?Fan yerine tam oturmadıysa genelde sıcaklık ondan olur ?Bir kontrol et.

sağoL kardeş eLine sağLık.Ben yanLış bakmışım sistem sıcakLığını görmüşüm Cpu 34 35 normaLdir gaLiba.

saygıLar.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.