Şimdi Ara

e6600 ve e8600 arasındaki farklılıklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT730.

İşlemci: Intel E6600 3.06 GHz.

Anakart: Foxconn 2A8C.

RAM: 4 GB.

HDD: 1TB.

Oyunlarda işlemcimin zayıf olmasından dolayı ekran kartımın tam performans gösterememesi ve darboğaz olması nedeniyle işlemcimi değiştirmek istiyorum.

4 çekirdekli bir işlemci kullanamamaktayım anakarttan dolayı.Hp 500b mt kasalarda quad olmuyormuş. Yalnızca dual core çekirdek takabilirim.

e8600 benim pcye takılacak en üst işlemci olarak görünüyor.

Veri işleme hızı bende şuan 1066 ama e8600 da 1333 bundan dolayı bir sorun veya yavaşlama problemi olur mu çünkü bazı forumlarda 3 ghz olanların veri işleme hız yükselmesinden dolayı anakartın voltaj verememsi ve yavaşlaması sorunundan bahsedilmiş.

İşlemci değişiminin ciddi bir performan farkı yaratıp yaratamayacağını da öğrenmek istiyorum. Alternatif bir öneriniz varsa yazabilir misiniz?

OC yapmayı bilmiyorum yani o yönden işlemciyi geldiği gibi kullanacağım. Bu şekilde değerlendirebilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

• İkisi de 3 GHz civarı çalışan 2 Çekirdek işlemci. Benzer mimarisi var. Değiştirmeye değmez. 4 çekirdeğe geçemiyorsanız kalsın. Zaten o anakart çok sıkıntı, ram bile seçiyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu pc ye eklenti anakart öneriniz nedir?

quad core işlemciye uygun olarak ve güç kaynağını da dikkate alarak uygun bir anakart modeliyle değiştirsem yüksek bir performans değişimi olur mu?

• Vito Corleone11235813 V kullanıcısına yanıt

Anakart değiştirecekseniz güncel sisteme terfi ediniz. Ya da bütçenize göre 2. El bakarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de eskiden e2160 işlemci vardı voltaj vermeden 3.0 ghz çalıştırıyordum orjinal hali 1.6 ghz idi.

bu işlemcilerin hepsi aynı bir farkları yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.