Güç kaynağı Max Power 300W. Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT730. İşlemci: Intel E6600 3.06 GHz. Anakart: Foxconn 2A8C. RAM: 4 GB. HDD: 1TB. Oyunlarda işlemcimin zayıf olmasından dolayı ekran kartımın tam performans gösterememesi ve darboğaz olması nedeniyle işlemcimi değiştirmek istiyorum. 4 çekirdekli bir işlemci kullanamamaktayım anakarttan dolayı.Hp 500b mt kasalarda quad olmuyormuş. Yalnızca dual core çekirdek takabilirim. e8600 benim pcye takılacak en üst işlemci olarak görünüyor. Veri işleme hızı bende şuan 1066 ama e8600 da 1333 bundan dolayı bir sorun veya yavaşlama problemi olur mu çünkü bazı forumlarda 3 ghz olanların veri işleme hız yükselmesinden dolayı anakartın voltaj verememsi ve yavaşlaması sorunundan bahsedilmiş. İşlemci değişiminin ciddi bir performan farkı yaratıp yaratamayacağını da öğrenmek istiyorum. Alternatif bir öneriniz varsa yazabilir misiniz? OC yapmayı bilmiyorum yani o yönden işlemciyi geldiği gibi kullanacağım. Bu şekilde değerlendirebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. |
Bildirim