Şimdi Ara

E6420 280*8 de AÇILMADI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıdaki sistemi overclock yapamadım hemen şunuda ifade edeyim forumdada baya göz gezdirdim beceremediğim için size danışıyorum.
    işlemcimim fsb sini 266 dan 280 e çıkardım ramlerin timingini 5 5 5 5 den 4 4 4 4 e aldım sistem iki kes açılmaya çalıştı açılamadı daha sonra default değerlerle geri açıldı acaba nerde yalnış yaptım anlayamadım voltaj vermedim açıkcası voltaj olayınıda tam anlamadım voltafj menüsüne girdimancak nasıl artıracağımı bilmiyorum işlemciye fazla volta verip işelmciyi yakmak istemiyorum overclok başlığında anlatılan voltaj kısmını anlamadım benim anakart çok kullanılan bir model olduğu için overclock yapan arkadaşlar nasıl yapmam gerektiğni yazarlarsa memnun olurum. easy tune programıyla overclok yapmak sağlıklı olurmu ayrıca cpu z programında işlemci çarpanım 8 ve 6 olarak sürekli değişiyor normalmi sizce
    E6420
    Ds3 965
    twinmos 1 gb 667 ram
    Palit 8600gt sonic
    Segate 250gb sata2 ncq
    350Watt fsp psu

• hocam voltaj vermeden olmaz

işlemciyi mesela 1.40 volt ver olmadı mch ye ( kuzey köprüsü) +1 ver ramlerinede +2 ver mesela öyle dene

şuraya da bir bak almanca ama anlarsın

cpu z konusu normal

easytune vs gibi windows üzerinden o/c yerine biostan o/c dahasağlıklı olur.

ayrıca PSU nu değiştirmeden bunları yapma, şimdi gördüm PSU'nu PSU nu değiştir, iyi bir şeyler al, yoksa O/C YAPMA
  • quote:

Orjinalden alıntı: ıspanak

hocam voltaj vermeden olmaz

işlemciyi mesela 1.40 volt ver olmadı mch ye ( kuzey köprüsü) +1 ver ramlerinede +2 ver mesela öyle dene

şuraya da bir bak almanca ama anlarsın

cpu z konusu normal

easytune vs gibi windows üzerinden o/c yerine biostan o/c dahasağlıklı olur.

ayrıca PSU nu değiştirmeden bunları yapma, şimdi gördüm PSU'nu PSU nu değiştir, iyi bir şeyler al, yoksa O/C YAPMA

şartmıdır voltaj vermek benim önceki pc deki 2.4 prescot işlemcime ben voltaj moltaj vermeden(belkide kendi otamatik artıroyordu anakart bilmiyom) 3.2 ye rahat çıkıyordu. voltaj menüsünde direk 1.40 mı seçicem yoksa başaka bir yerden mevcut voltaja 1,2 + 1,2 daha mı ekliycem aydınlatırsanız sevinirim. daha öncede dediğim gibi daha önce hiç voltaj vermedim işlemciye ve diğer parçalara yanlış yapmak istemiyorum ayrıca psu nun da sorun olacağını sanmıyorum ayrıca sistemde Skystar2 ve Creative audigy ses kartı ve bir hdd daha takılı olduğunu yazmayı unutmuşum

• şimdi arkadaşlar voltaj menüsünde şu ifadeler var

System overvoltage control
    DDR2 Overvoltage control
    PCI-E overvoltage control
    Fsb overvoltage control
    (G) mch overvoltage
    Cpu voltage cont
    Normal cpu vcore 1,33750V

burda işlemciye voltaj vermek için hangi menüye girip hengi değeri vermeliyim
    ramlere ve diğer parçalarada voltaj vermelimiyim
  • voltaj falan verme. fsb yi 280 yapıosan ram timinglerine hiç elleme. ram frekansını 667 olarak seç sonra 280 fsb yap . işlemciye kuzey köprüsüne(north bridge) hiç voltaj verme. kaydet çık .

istersen şu değerleri dene:(forumdan araştırarak kendim de denedim bu değerlerde sistem stabil):

350 fsb.
    ram frekansı 533 seç sonra 350 fsb yap. ramler 700 mhz gözükecektir.(belki sende ram böleni seçiliodur. seçiliosa eğer böleni 1:1 yap)
    ram e voltaj verme.
    işlemciye 1.3 den fazla volt verme(ilk başta 1.225 volt ver olmazsa arttır)
    ram timingini şöle bi dene:

5-5-5-18-6-42-5-21-5-21 olmazsa 5-6-6-18-6-42-5-21-5-21 yine olmazsa 5-5-5-16-5-42-3-18-3-18

kaydet çık . bidene bakalım sende nolcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRo-34 -- 11 Ekim 2007; 19:44:39 >
  • Kardeş dediğiniz gibi yaptım hiç bir parçaya voltaj vermedim ve ramleri auto da bıraktım timinglere hiç dokunmadım 300fsb yaptım ve sorunsuz hatta pcmark06 testinden geçti (puan 4757) sıcak lık değerleri boşta 40 ın biraz üstünde geziyor. Cpu-z voltajı 1,392v gösteriyor normalmi . gerçi system voltage controlu auto da acaba anakart cpu ya fazla mı voltaj veriyor autoda?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mücerred

Kardeş dediğiniz gibi yaptım hiç bir parçaya voltaj vermedim ve ramleri auto da bıraktım timinglere hiç dokunmadım 300fsb yaptım ve sorunsuz hatta pcmark06 testinden geçti (puan 4757) sıcak lık değerleri boşta 40 ın biraz üstünde geziyor. Cpu-z voltajı 1,392v gösteriyor normalmi . gerçi system voltage controlu auto da acaba anakart cpu ya fazla mı voltaj veriyor autoda?

kardeş sende o.c yapınca pc yi açışında şu videodaki gibi mi açılıo?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    P4 1.8 FULL SİSTEM 385$
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.