Şimdi Ara

E5450 Stock vs Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde Xeon E5450 işlemci var. Bunun yanına GTX 1050 ekran kartı alacağım. Sizce soğutucu masrafı yapıp overclock yapmalı mıyım? Fps'e faydası olur mu? Yoksa boşa masraf mı etmiş olurum ? Yardım lütfen.

• Online oyunlarda sizi üzebilir. Q6600@3.40 GHz'de GTX 950 kullandım BF4, GTA 5'de yetmiyordu, yakın zamanda sistemi güncellerim demiyorsanız GT 1030 veya GTX 750Ti daha iyi olur. Hız aşırtma biraz şans işi. P35/P43/P45 anakart, 500w iyi güç kaynağı, 120 mm fanlı 3-4 ısı borulu soğutucu gerekli.

Aynı kanalda farklı işlemcilerle ve oyunlarla karşılaştırmaya bakabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/channel/UC41rccg-PkJlyW96S8q2zdQ/videos

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 6 Mayıs 2018; 17:6:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

Online oyunlarda sizi üzebilir. Q6600@3.40 GHz'de GTX 950 kullandım BF4, GTA 5'de yetmiyordu, yakın zamanda sistemi güncellerim demiyorsanız GT 1030 veya GTX 750Ti daha iyi olur. Hız aşırtma biraz şans işi. P35/P43/P45 anakart, 500w iyi güç kaynağı, 120 mm fanlı 3-4 ısı borulu soğutucu gerekli.

Aynı kanalda farklı işlemcilerle ve oyunlarla karşılaştırmaya bakabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/channel/UC41rccg-PkJlyW96S8q2zdQ/videos
    GT 1030 0ı 400 TL civarıyken alınmaz. 750ti da 4 senelik kart. Kuzenimden 500 TL civarına alacağım. Her halükarda daha yüksek performans verecek ve ilerde upgrade yaparsam da uygun olacak.
    Soğutucuya ayırabilecek max param 80 TL. O yüzden 4 ghz değil de 3.4 yada 3.6 GHZ değerlere çıkabilirim. Acaba darboğaz açığını az da olsa kapatabilir miyim onu düşünüyorum.

• Sistem de 10 senelik. İşlemci güncel oyunlarda yetersiz, mimari eski. Hız aşırtma ile darboğaz bir nebze azalıyor ama yine de yetersiz kalıyor. Q6600@3.40 Ghz'de BF4 online'da 30-40 fpslerde. GTA 5 şehir içinde 30larda. Monitörüm 1366*768. Daha önce (2.elden) GTX 950 kullanıyordum, sanal olarak (DSR ile) 1080p yapmama rağmen işlemci sever oyunlarda yine de darboğaz oluyordu. Satıp yarı paraya (2.elden) HD7790 aldım. Hiç olmazsa param cebimde kaldı.

Kendi testlerim
    https://www.youtube.com/channel/UCFmCIQ-btVsv46u_o_LLKUA/videos
  • 775 serisi işlemcilere yaptığınız her birim overclock'un karşılığını alırsınız çünkü artık günümüz kartlarına darboğaz yapıyorlar. 3.3'den 3.4'e çıkarmak bile az çok bir fark yapar.
    Sadece bu işlemci için soğutucu masrafı biraz mantıksız olabilir ama şöyle yapabilirsiniz, hem 775 soketi hem de güncel soketleri destekleyen bir soğutucu alırsanız uzun bir süre kullanırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

Sistem de 10 senelik. İşlemci güncel oyunlarda yetersiz, mimari eski. Hız aşırtma ile darboğaz bir nebze azalıyor ama yine de yetersiz kalıyor. Q6600@3.40 Ghz'de BF4 online'da 30-40 fpslerde. GTA 5 şehir içinde 30larda. Monitörüm 1366*768. Daha önce (2.elden) GTX 950 kullanıyordum, sanal olarak (DSR ile) 1080p yapmama rağmen işlemci sever oyunlarda yine de darboğaz oluyordu. Satıp yarı paraya (2.elden) HD7790 aldım. Hiç olmazsa param cebimde kaldı.

Kendi testlerim
    https://www.youtube.com/channel/UCFmCIQ-btVsv46u_o_LLKUA/videos
    E5450 Q6600'dan çok daha güçlü ve dayanıklı.
    https://www.youtube.com/watch?v=fHD6fNEZ-eU Stock halde fena değil.
    400 TL 1030 alacağıma 100 tl fazla verir 1050 alırım her açıdan daha mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

775 serisi işlemcilere yaptığınız her birim overclock'un karşılığını alırsınız çünkü artık günümüz kartlarına darboğaz yapıyorlar. 3.3'den 3.4'e çıkarmak bile az çok bir fark yapar.
    Sadece bu işlemci için soğutucu masrafı biraz mantıksız olabilir ama şöyle yapabilirsiniz, hem 775 soketi hem de güncel soketleri destekleyen bir soğutucu alırsanız uzun bir süre kullanırsınız.
    3.6 GHZ için nasıl bir soğutucu önerirsin ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TheDarkness41 T kullanıcısına yanıt
    Valla hocam bayağıdır uzak kaldım bu soğutucu işine. Zamanında 6 borulu thermalright true black soğutucu almıştım kaç senedir onu kullanıyorum. Kasanın hava akışı da iyi olunca, en düşük fan hızında dahi bugüne kadar kullandığım işlemciler oc'li oldukları halde 70 derece üzerine pek çıkmadı.
    Bende q9400 vardı, 3.8'de kullandım hep. Değiştirmeden bir kaç ay önce 4 ghz yapmıştım. Şimdi de 2500k var 4.5'de.
    Yani soğutucu önerisi için konu açarsanız daha iyi olur, ne desem eksik kalır.
    Benim soğutucu 2008'de çıkmış düşünün artık
    Ama kule tipi en az 120mm'lik olması ve en az 4 borulu olması iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 7 Mayıs 2018; 0:16:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Valla hocam bayağıdır uzak kaldım bu soğutucu işine. Zamanında 6 borulu thermalright true black soğutucu almıştım kaç senedir onu kullanıyorum. Kasanın hava akışı da iyi olunca, en düşük fan hızında dahi bugüne kadar kullandığım işlemciler oc'li oldukları halde 70 derece üzerine pek çıkmadı.
    Bende q9400 vardı, 3.8'de kullandım hep. Değiştirmeden bir kaç ay önce 4 ghz yapmıştım. Şimdi de 2500k var 4.5'de.
    Yani soğutucu önerisi için konu açarsanız daha iyi olur, ne desem eksik kalır.
    Benim soğutucu 2008'de çıkmış düşünün artık
    Ama kule tipi en az 120mm'lik olması ve en az 4 borulu olması iyi olur.
    Çok fazla param yok 50 tlye 92 mm alıp stock kullanacam galiba :/

• TheDarkness41 T kullanıcısına yanıt
    O zaman da overclock yapabilirsiniz ama fazla yukarı çıkamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.