Arkadaşlar işlemcinin çarpanı 12,5 olması gerekirken 9,5 görüyor. Böylece 2,5 yerine 1,9 Ghzz da çalışıyor.
Nasıl düzeltebilirim. Bios ilk başta F6 idi. F9 u kurdum değişmedi
Speedstep özellği yani tasarruf modu
İşlemcinin yoğun kullanılmadığı durumlarda işlemci, çarpan ve mhz'i düşürmekte
Sorun yok yani
Yok speed-step çarpanı 6ya düşürüyor.
Bios ayarlarına girip çarpanı elimle yükselttim. Şiimdi 12.5 oldu çarrpan galiba. Boşta 6x olurken yükte 12,5x oluyor şimdi. Olması gerekn bu sanırım ama neden ilk başta 9,5 di acaba?
Bir de OC denemesi yapıcam. Bana sıcaklıgını fln test edebilcegim program önerebilirmisiniz?Everest iindiriyorum şimdi o iş görürmü?
cpu-z everest gibi programlar iş görür bios sıfırlasan dahi yine değerler aynı mıydı
sonunda aldın mı sistemini?
benimde d945 boşta 12 çarpan işlem yaparken 17 idi CI lı bişey var orda ayarlarda onu dısable yap düzeliyor
BENDE DE E2200 DE BENZER PROBLEM YAŞADIM. BELKİ BİOS UPDATE YAPARSAN DÜZELİR
Önce belirteyim OC konusunda acemiyim. Fazlada uğraşmadım zaten henüz.
Voltajı arttırmadan 2,9 Ghz oldu açıldı sorunsuz. Daha üstünü denediğimde mavi ekran çıkıyordu ve reset atıyordu. Voltajı arttırdım 3,0 üstüne de çıktı ama sonradan geri aldım. Daha sonra daha detaylı bişr şekilde ugraşıcam.
İşlemcinin sıcaklıgını hangi program ile görebilirim?Elimde core temp ve speedfan programları var. speedfan, corettemp den 4-5 derece daha fazla gösteriyor hep. 2,9Ghzde yük altındayken speedteste göre 60dereceyi geçiyordu biraz.
Sonuç olarak acemiliğimden daha bişey yapamadım ama uğraşıcam.
3,6ghz kadar bende de açıldı. Fakat ben 3,5ghz indirdim. süperpi 16sn.
12,5 x266 yaparsın 3.3 de calışır
ram de 1066 oluyo galiba bence güzel olur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme