Şimdi Ara

e4300 + 945p-s3 hala oc olmuyor:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar dün itibariyle yeni işlemcimi aldım.
    eskidi pentium d 925 idi.

eski işlemcimi oc yapmak istediğim zaman. 200 olan fsb değerini 240 yaptığımda bilgisayar açılıyordu fakat super pi alamıyordu.
    dün yeni işlemcimle denedim ve 240 yaptığımda her değer normaldi ve super pi yi alabildim.

fakat eski işlemcimde olduğu gibi değeri 250 yaptığımda bu sefer bilgisayar açılıyor fakat yeniden başladığında açılmıyordu.

şimdi şöyle bi soru sorayım.sorun ramlerde ise neden bu sefer süper pi yi alabildi eskiden alamıyordu???

veya ben e4300 ü bile neden oc yaptıramıyorum.sorun nedir??aceba kingston 667 ramler 800 ün üzerine çıkamıyormuki???

işlemci değildir muhtemelen.ram e voltaj bile verdim yine olmuyor arkadaşlar.yaw bu oc o kdr zor bişeymki ben yapamıyorum

lütfen biri ince ayar felan öğretsinde şu hayvanı bi coşturayım.

• arkadaşlar birde kullandığım anakart oc durumuna göre voltajı kendi veriyor.mesela 2.25 ghz çalışırken cpuzdan gördüğüm kadarıyla verdiği voltaj sürekli değişiyor(1,050 ile 1,440 arası) sizce bu garip değilmi???
    bana pek iyi gibi gelmedi bu konuda yorumlarınız olrsa sevinirim.

ayrıca oc için diyorum aceba ramlerle elleşmedenmi oc yapsam?yani ram 667 de çalışırken oc yi nasıl yaparım?
    birde pcı express frekansı nedir oc durumunda nasıl bir ayar yapılması gerekir???

arkadaşlar yukarıdaki sorulara uygun cvbı verip benim makinayı düzgünce oc yaptırırsak pek sevinecem:)

haydin herkese teşekkürler
  • Ramlerden olduğunu sanmıyorum. Çünkü 333*9 olarak 3 GHZ.'i görür ve Ramler 667 Mhz.'de çalışır. o/c yaparken anakartın gerekmese bile çok voltaj verdiği için, voltajı sizin ayarlamanız tavsiye edilir
  • power suplyinden olabilir . markası ney
    power suply in ?
    gerçek 350-450-550 wat power
  • arkadaşlar 350 w lık asus kasam var.
    yani pek kasadan olduğunuda düşünmüyorum açıkçası??

voltajı kendim ayarlayamıyorum walla bios un özelliğinden olsa gerek o kendi ayarını yapıyor.öyle bi ayar sekmeside göremedimki uğraşayım:)

ram içinse çarpanını değiştirince genelde bilgisayar açılmıyor nasıl oluyor anlamadım ama.

offf yaw bu anakart ve işlemciyle oc yapan biri bana şu değerleri bi göndersin lütfen
  • Maalesef core 2 duo e4300 ile gigabyte 945p s3 ün bi uyumsuzluğu var.İki arkadaşım ve bende denediğimizde 945 p s3 bi kereliğine değerde açıp sonrada geri dönüyordu.Mevcut f5 biosla bile overclock olmuyor.Yanlız ilginç olan bi durum daha var masa üstünden easy tune ile overclock yapılabiliyor.Aynı 945p s3 te e4300 ü 2,7 e kada çıkartıp süper pi ve 3d mark testlerini rahatlıkla yaptırdım.Cpu uz da doğru gösteriyordu işlemcinin hızını yani 2,7 ghz olarak.Yeni bi bios yazmaları lazım bence.Acaba asus ld2 si olanlarda core 2 e4300 le sorun yaşıyormu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem77 -- 28 Mayıs 2007; 11:24:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.