Şimdi Ara

e36 3.18i nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
24.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu araçlar nasıl ne gibi sorunları olur.?bu e36 hakkında bilgi verirmisiniz.?(3.18i 91-92-93)

• bu araçların genelde gençler tarafından kullanıldığını düşündüğümüzde ve kullananların genelde modifiye merakı yüzünden orası burasını kurcaladıklarını bildiğimize göre bu araçların temizini bulmak baya zor olsa gerek.üstelik yaş olarakta nerdeyse 20 yaşına gelmiş olacaklar.temiz kullanılsa bile ufak tefek sorunlar çıkacaktır elbette.tanıdığım bi kaç kişiden orta yaş üstü oldukları için e36ları çok temiz ve hala gözüme güzel görünebiliyor.donanım açısından en boşları sizin bahsettiğiniz modeldeki e36lar olarak gördüm ben.yine bahsettiğiniz yıllardaki bazı serilerin motorları problemli olduğunu okumuştum 95 ten sonra çözümlenmiş sanırım o problemler.ne olduğunu hatırlamıyorum.ayrıca euroncap testinde sonucuda insanın kafasını karıştırıyor.ama alacam diyorsanız modifye edilmemiş olanlarına bakmanız ve iyi bir serviste ince ayrıntısa kadar ekspertiz ettirmeniz iyi olur

• macera arıyorsan buyur,eskı bmwye bulasma
    hele e36 ya sakın,e46 bıle güme gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: maniakcocukcyp

bu araçların genelde gençler tarafından kullanıldığını düşündüğümüzde ve kullananların genelde modifiye merakı yüzünden orası burasını kurcaladıklarını bildiğimize göre bu araçların temizini bulmak baya zor olsa gerek.üstelik yaş olarakta nerdeyse 20 yaşına gelmiş olacaklar.temiz kullanılsa bile ufak tefek sorunlar çıkacaktır elbette.tanıdığım bi kaç kişiden orta yaş üstü oldukları için e36ları çok temiz ve hala gözüme güzel görünebiliyor.donanım açısından en boşları sizin bahsettiğiniz modeldeki e36lar olarak gördüm ben.yine bahsettiğiniz yıllardaki bazı serilerin motorları problemli olduğunu okumuştum 95 ten sonra çözümlenmiş sanırım o problemler.ne olduğunu hatırlamıyorum.ayrıca euroncap testinde sonucuda insanın kafasını karıştırıyor.ama alacam diyorsanız modifye edilmemiş olanlarına bakmanız ve iyi bir serviste ince ayrıntısa kadar ekspertiz ettirmeniz iyi olur

biz aile arabası olarak kullanıcaz.temiz olarak bularbilirim.modifiye derken dış mı motormu?motordaki problem nedir acaba

• 3.16 i ve 3.18 i alacaksanız 1994 ve sonrası model almak da fayda var. motorlar geliştirildi bu model yılından sonra. yakıt tüketimi düşürüldü ve daha sorunsuz oldu. öncesindeki modellerde silindir kapağı contası yakma problemi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: watkseburt

macera arıyorsan buyur,eskı bmwye bulasma
    hele e36 ya sakın,e46 bıle güme gitti

neden bulaşmayayım acabilirmiyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

3.16 i ve 3.18 i alacaksanız 1994 ve sonrası model almak da fayda var. motorlar geliştirildi bu model yılından sonra. yakıt tüketimi düşürüldü ve daha sorunsuz oldu. öncesindeki modellerde silindir kapağı contası yakma problemi var.

çevreden edindiğim bilgiler çok yakma.parça pahalı.yağ kaynatma.çok sorun çıkarttığı.ön takımı hassas.doğrumudur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• çünkü hep zengin çocukları yada aşırı bmw hastaları alıyor o kasaları.Ankara da adımını attığın yer bmw.Ve yanlama diye birşey tutturmuşlar her köşe başında yapıyorlar :) + buluşmaları felan oluyor ortamları güzel.Arabalarına senden benden iyi bakıyorlar.
    Fakat yüksek devirde kullanılıyo genelde ve drift felanda işin içine girince olmadık masraflar çıkabiliyor başına.Yinede Güvendiğin bir insandan yani arabasını nasıl kullandığını bildigin birinden ve motorunu iyi bir ustaya göstertip alabilirsin.
  • Temizini bulman, sarışın mavi gözlü taş gibi bir Hint kızı bulman kadar zor..

• Eskiden E36 320i sahibiydim.

Öncelikle belirteyim, normal periyodik bakımları masraflı değildir, güncel bir orta sınıf otomobilden pahalı değildir.
    Ama yaşı ve kilometresi yüzünden daha çok parça gereksinimi olacaktır.
    Sanayide tanıdık ustalarınız yok ise hiç bulaşmayın derim.

Ne yazık ki güzelim E46'lar bile artık apaçilerin eline düşmeye başladı.
    Güzelim arabanın imajı bozulmaya başladı.
    Sağıyla solouyla oynayıp saçma sapan aksesuarlar takıp, saçma sapan hareketler yapanlar var.

Motor ömrü konusunda 6 silindirli modeller eğer hararet yaptırılmadıysa ve bakıldıysa 250.000 km boyunca sorun çıkarmazlar. 250.000'de üst kaapk açılır, kontrol edilir, contalar değiştirilir ve 400.000'e kadar gidersiniz. Bu yazdıklarım bakılan BMW motorları için geçerli.

318i'ler 4 silindirli motorları ile hem 320i kadar benzin yakabilmekteler, hem de motor ömürleri 6 silindirliler kadar uzun değillerdir.

Eğer E36 almakta ısrarlı iseniz 1995 üstü, 320i tavsiye ederim. Kaliteli bir LPG kiti ve kaliteli bir montaj ile sorunsuz kullanabilirsiniz.
    Eğer otomatik bulursanız ve şanzımanı sağlam ise, daha az hırpalanmışlardır. Çünkü BMW ile yanlaya yanlaya gitmek isteyenler otomatik şanzımandan uzak dururlar, düz vites tercih ederler.

• hocam dede'de e36 'nın ne işi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Eskiden E36 320i sahibiydim.

Öncelikle belirteyim, normal periyodik bakımları masraflı değildir, güncel bir orta sınıf otomobilden pahalı değildir.
    Ama yaşı ve kilometresi yüzünden daha çok parça gereksinimi olacaktır.
    Sanayide tanıdık ustalarınız yok ise hiç bulaşmayın derim.

Ne yazık ki güzelim E46'lar bile artık apaçilerin eline düşmeye başladı.
    Güzelim arabanın imajı bozulmaya başladı.
    Sağıyla solouyla oynayıp saçma sapan aksesuarlar takıp, saçma sapan hareketler yapanlar var.

Motor ömrü konusunda 6 silindirli modeller eğer hararet yaptırılmadıysa ve bakıldıysa 250.000 km boyunca sorun çıkarmazlar. 250.000'de üst kaapk açılır, kontrol edilir, contalar değiştirilir ve 400.000'e kadar gidersiniz. Bu yazdıklarım bakılan BMW motorları için geçerli.

318i'ler 4 silindirli motorları ile hem 320i kadar benzin yakabilmekteler, hem de motor ömürleri 6 silindirliler kadar uzun değillerdir.

Eğer E36 almakta ısrarlı iseniz 1995 üstü, 320i tavsiye ederim. Kaliteli bir LPG kiti ve kaliteli bir montaj ile sorunsuz kullanabilirsiniz.
    Eğer otomatik bulursanız ve şanzımanı sağlam ise, daha az hırpalanmışlardır. Çünkü BMW ile yanlaya yanlaya gitmek isteyenler otomatik şanzımandan uzak dururlar, düz vites tercih ederler.

93 civarı 520 nasıl hocam biraz bilgi verirmisiniz

• 95 model üstü al alacaksan aslında bu arabaları almaya insanlar çok korkuyolar ama temizini bulmak imkansızda sayılmaz bulunca bakımları vs herşeyi düzenli yaptırdımmı keyifle binersin.. Benim babam bu konuda maceracıdır 2000 üstü araç almadık bu zamana kadar
  • 4 kapı e36'nın temizini bulabilirsin ama e36 coupe bulman imkansıza yakın.
  • 6 Ay önce 95 Model 3.18İ aldım değişeni olmayan şimdilerde uzun yol yapacağım için bildiğim bir ustaya götürdüm bunun eksik yapılması değişmesi gereken neyi varsa bana söyle alalım değişelim dedim.Değiştiğim parçalar ve fiyatlarını yazıyorum.Üst kapağı açtı usta piston ve valflerin durumuna baktı ve en az 75 - 100 bin km sonra kontrol ederiz dediğini söyleyeyim.Benim arabamda 288.000 km'de unutmadan söyleyim.
    Üst kapak conta takımı = 150 tl
    Ön fren balatası = 40 tl
    Arka fren balatası = 40 tl
    Ön ve arka fren hortumları= 50 tl
    Arka fren merkezi = 40 tl
    Pervane = 25 tl
    Radyatör davlumbazı = 50 tl
    Rot başları = 35 tl
    Sol arka teker rulmanı = 45 tl
    Arka teker akis körükleri = 25 tl
    Direksiyon körüğü = 15 tl
    Rot balans işlemi = 30 tl
    İŞÇİLİK = 250 tl
    TOPLAM = 795 TL

Bu kadar parçayı işçilikle beraber hangi arabada değişirse ben buradayım öyle bir araba yok E36 yedek malzeme uygun sadece onları yerine layıkıyla takabilecek ustayı bulmanızda ben çok memnunum arabamdan belki satmam bile bu fiyata bu konfor bu estetik ve güvenliği hangi arabada bulabilirimki.
    ALMAYI DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR KORKMADAN ALIN DERİM.

• quote:

Orijinalden alıntı: webercan

6 Ay önce 95 Model 3.18İ aldım değişeni olmayan şimdilerde uzun yol yapacağım için bildiğim bir ustaya götürdüm bunun eksik yapılması değişmesi gereken neyi varsa bana söyle alalım değişelim dedim.Değiştiğim parçalar ve fiyatlarını yazıyorum.Üst kapağı açtı usta piston ve valflerin durumuna baktı ve en az 75 - 100 bin km sonra kontrol ederiz dediğini söyleyeyim.Benim arabamda 288.000 km'de unutmadan söyleyim.
    Ön fren balatası = 40 tl
    Pervane = 25 tl
    Rot başları = 35 tl
    İŞÇİLİK = 250 tl
    TOPLAM = 795 TL

Bu kadar parçayı işçilikle beraber hangi arabada değişirse ben buradayım öyle bir araba yok E36 yedek malzeme uygun sadece onları yerine layıkıyla takabilecek ustayı bulmanızda ben çok memnunum arabamdan belki satmam bile bu fiyata bu konfor bu estetik ve güvenliği hangi arabada bulabilirimki.

Sonunda adam akıllı kullanıpta yorum yapan,
    ordan burdan duyduğuyla konuşmayan birine rastladım.

Tebrik ve teşekkür ediyorum nacizane yorumun ve samimiyetin için,

Bu aracı almayı düşünüyordum, aklımda sağlam soru işaretleri kalkmış oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: new_cont

quote:

Orijinalden alıntı: webercan

6 Ay önce 95 Model 3.18İ aldım değişeni olmayan şimdilerde uzun yol yapacağım için bildiğim bir ustaya götürdüm bunun eksik yapılması değişmesi gereken neyi varsa bana söyle alalım değişelim dedim.Değiştiğim parçalar ve fiyatlarını yazıyorum.Üst kapağı açtı usta piston ve valflerin durumuna baktı ve en az 75 - 100 bin km sonra kontrol ederiz dediğini söyleyeyim.Benim arabamda 288.000 km'de unutmadan söyleyim.
    Ön fren balatası = 40 tl
    Pervane = 25 tl
    Rot başları = 35 tl
    İŞÇİLİK = 250 tl
    TOPLAM = 795 TL

Sonunda adam akıllı kullanıpta yorum yapan,
    ordan burdan duyduğuyla konuşmayan birine rastladım.

Tebrik ve teşekkür ediyorum nacizane yorumun ve samimiyetin için,

Bu aracı almayı düşünüyordum, aklımda sağlam soru işaretleri kalkmış oldu.

Ben Teşekkür ederim temizini bulursan 95 Model ve üstü 3.18İ veya 3.20İ al derim.
    Herşey gönlünce olsun.

• peki hocam 95 modelde iyi bisey istedigimizde fiyat ucuyor, 93-94 modeller butceme uygun onlari tercih etsem.ne gibi.problemler yasyabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.