Şimdi Ara

E2180 ( MO ) ile 2.66 GHZ'i aşamıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Pegasus Atx Kasa, 300W Fsp Psu, Asus P5B anakart 2x1 Gb Kingston Ddr 2 667 , Palit 7900 Gs Sonic ( 600/1600 ), 40 Gb Hdd, Samsung Dvd-Rw ve Lg Cd-Rw.

Bu sistemle E2180'i 2.66 Ghz'in üzerine hiç bir şekilde çıkaramıyorum. 3 Ghz'de sistemi açabiliyorum ancak orthos açıldıktan 30-40 saniye sonra sistem kapanıyor. ( 1.55 Volt bile verdim, nafile ) ram zaten 700'lerde felandı yani ondan bir sorun olacağını sanmıyorum.

Ayrıca 7x350=2800 Mhz denedim, gene aynısı oldu, 280x10 denedim gene oldu. 2800 bile yemiyor anlayacağınız. Hayalim 400x8 idi ama o gerçekten hayal herhalde şu durumla. 1604 biosu yüklü, acaba neden böyle? Ben aklıma gelebilecek her türlü ihtimali denedim ama yok kardeşim yemiyor işlemci. İnternette bakıyorum stok fanlarla herkes 3-3.2 yapmış.

• Yardım edebilecek birileri yokmu? 2.66'da şu an 48 dakikadır Orthos açık, stabil bir problem yok ama herkes 3 ghz'de kullanabilirken benim 2.66'da kullanmam ağırıma gidiyor...
  • Valla aklıma tek gelen 300 Watlık Power...

Yoksa en takoz, E21XX serisi işlemci bile 3.0 GHz sınırını aşmakla kalmıyor günlük kullanıyor....
  • İlginç...Anakarttan 1.575 Volt verdim ve Everest 1.5 volt olarak görüyor, şu an 300x10'da ( 3 Ghz ) 20 dakikadır Orthos açık hiç bir şey olmadı oysa bütün gün ilk 3 dakikada gitti gerçi o zaman en yüksek bios'tan 1.55 volt seçmiştim...Ancak sıcaklık çok yüksek 96C diyor. Peci açıkmı kapalımı unuttum ama muhtemelen kapattım o 10-15 derece yüksek gösteriyordu sanırım.
  • Hay allah belanı versin İntel...Speedstepi açmış meğer 1.8 deymiş işlemci şu anda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gündoğdu

Valla aklıma tek gelen 300 Watlık Power...

Yoksa en takoz, E21XX serisi işlemci bile 3.0 GHz sınırını aşmakla kalmıyor günlük kullanıyor....

Power 300w fsp o kadar da kötü deil real en azından sen ramleri 850-900 Mhz Ye 0.3 v ver sabitle ver voltajı fsb arttır.

pci 100'de sabitle SB 0.2 v ver ...

Öyle dene .....
  • Sıyırıcam...Speed-Step kapalı ve ratio 10x'e sabitlenmesine rağmen hala gerizekalı gerizekalı hareket edip 6x olarak belirliyor cpu yu. Bu anakartı ve işlemciyi parça parça edip atmak geliyo içimden inanın. Öyle sinirliyimki şu anda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pci kart taktım şimdi, 300W Fsp yetmez diye, gene orthos'un 20. saniyesinde reseti yedim. Anlamıyorum ya, 1.55 volt veriyorum daha kaç vermem lazım?
  • Benzer durum benimde başıma geldi. Celeron E1200 ile 3.4 mümkün değil açamıyordum. Bios update sonrası 3.7 ghz yaptı.

İmkanın varsa farklı bios sürümleri ile dene.
    Seninle aynı kartı kullananlar varsa onlar hangi bios sürümü ile hangi değerlere ulaşmışlar?
    Son olarak pci ekran kartı tek slot ram ile denemeni öneriyorum.
  • Peki pci frekansı 100 mü sabit mi onlara bi bak istersen , Birde Elimde yaklaşık 7 tane Kingston ram hepsini test ettim en ulaştığım Mhz 844 yani belkide anakarttan ama ramler 700 de rahat olması lazım...
  • Selam. Şu anda pci ekran kartını taktım, 3 ghz'e sabitledim ( %100 eminim 3 ghz olduğundan, Orthos, Speedfan ve Cpu-z aynanda açık şu anda ) ve 5 dakikadır orthos açık, ilginçtir 20 saniye sonra sistem kapanırdı normalde ama şu anda çalışıyor. Sıcaklıkta 60C civarında. Şimdi biosa gidip bakıcam hangi ayarları yapmışım, sonra 7900 Gs'yi tekrardan takıcam o zaman anlaşılır Psu'danmı yoksa değilmi. İnşallah 7900 Gs ile böyle rahat çalıştırırım tekrardan.
  • 300w fsp kaldırır rahat ol.
  • E sabahtan beri niye olmuyorduki o zaman acaba...Ben fsb voltajını 1.3 yapmıştım gerçi bir öncekinde, ondan önceki bütün 2948299842 denemelerimde o otomatikteydi, şimdi baktım 1.4 yapmışım ondan olsa gerek. 15 dakika oldu hala bir problem yok. Acaba işlemcinin voltajını düşürsemmi ( 1.5 volt ) belki boşuna 1.5 ile besliyorum, çünkü işlemcidendir diyip habire voltaj yükseltmesi yaptım )...
    Not: Önceki mesajımda Pci ekran kartı vardı, onu söktüm 7900 Gs'yi taktım şu anda. 15 dakikadır stabil 3 Ghz'de demek 300W yeterliymiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 12 Haziran 2008; 1:02:56 >
  • Hocam sen kendin panikledin

Fsp bu pimapen değil sen sorunu her zaman ilk Biosta ara.
  • Şu günlerde var bende bir dikkat dağınıklığı ama...Aklıma gelmiyor mesela biostan neyi değiştirdimde 3 ghz'de böyle stabil diye...Abartısız 10 saattir evde bununla uğraşıyorum...
  • Çok stres yapma hocam baktın çıkmaz yol biosu reset le 1 kere daha dene :D...
  • Sorun yok şu anda ama...Birde anakart sabıkalı olunca insan tırsıyor...( Bende sabıkası yok ama.... )
  • 300 Wat Fsp yeterli diyen arkadaşlar neye istinaden yeterli diyosunuz?
    Tamam forumda PSU konusu abartılıyor, katılıyorum 500 Watlık bi güç kaynağıda önermiyorum ama Arkadaşın sisteme 7900 olduğu sürece sistem stabil çalışmaz diyorum...
    Kullandığı ekran kartı malum 7900 Gs az güç çekmiyor, ayrıca kullandığı PSU, 1 kaç yıllıksa verimden de düşüyor, bunlarıda hesaba katın...
  • 7900 Gs hız aşırtmalı birde, 600/1600'de çalışıyor ama az ısınıyor. Bu 300W'lık güç kaynağını 2005 yazında almıştım, dün gece 4-5 saat Fear oynadım herhangi bir sorun yoktu işlemci 3 ghz iken.
  • quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

7900 Gs hız aşırtmalı birde, 600/1600'de çalışıyor ama az ısınıyor. Bu 300W'lık güç kaynağını 2005 yazında almıştım, dün gece 4-5 saat Fear oynadım herhangi bir sorun yoktu işlemci 3 ghz iken.

Bu da 3 yıl eder, içindeki devreler ve kondansatörler epey bi yorulmuştur...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.