Şimdi Ara

E2160 Temelli Overclock Denemelerim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Overclock bölümünde yoğun olarak bulunan biri de değilim gerçi, yani adetlerinizi bilmiyorum.
    Ancak yine de böyle bir konu açabilirim diye düşündüm.

Hem aynı işlemci, anakart ya da rami almak isteyenlere referans olması açısından, hem de sizin önerilerinizi almak açısından. Bir de bunları paylaşıp ruhumu serinleteceğim.

Öncelikle,
    Anakart = Gigabyte EP45-DS3
    RAM = 2x 1GB OCZ Vista Upgrade DDR2 800 Mhz (5-5-5-15)
    İşlemci = Pentium Dual-Core E2160

Ekran görüntülerini şu anda hemen koyamayacağım, en kısa sürede koymaya çalışırım.
    Bilgisayar düz, overclock yapmaksızınki haliyle 32 sn. gibi bir SuperPI değeri aldı. Kotalı bir kullanıcı olduğumdan ve bu konuda sıkıntıda olduğumdan, 3DMark'ın 2001'den sonraki sürümlerinin hiçbirine sahip değilim. Dolayısıyla, performans testlerimi SuperPI ile, stabiliteyi ise Orthos ile ölçmeye çalıştım.

İşlemci, çok rahat, hiç stabilite bozmadan 2,7 oldu. Ek voltaj vermedim. Henüz ramlerle ilgilendiğim için de daha ilerisini ciddi denemedim. Ancak sanırım işlemci konusunda şanslıyım, 2,88'de 35 dk.lık Orthos testinden çakmadı. (Yine voltajsız...)

Ramler şu anda 1000 Mhz'de ve 5-5-5-15 değerlerinde çalışıyor. Voltaj 1,88... Aslında bu değeri, ramlerin voltaj istediğini düşündüğümden, önce 2,08'e çıkartmıştım. Ve her gün, bir miktar daha düşürüyorum. 1,88'de iken bir sorun ile karşılaşmadım yine. (Yaklaşık bir saattir açık bilgisayar, 14 dk. lık bir Orthos testi yaptım.)

İşlemci soğutucum stok Intel fanıdır. Ramlerin üzerinde de OCZ'nin kendi heatsinkleri var. Kasanın yan kapağında, 8cm'lik bir fan, ön alt kısımda 12cm'lik, CoolerMaster Tri-Blade var. Arka üst kısım için henüz fan alamadım.

İşlemci boşta iken, 34-36 arasında, Orthos işkencesi altında iken ise 59-64 arasında gidip geliyor.
    SuperPI = 22.4 sn.

Şimdi ramlerle işim bitti, yalnızca voltajlarını düşüreceğim. Ve işlemciye biraz daha yükleneceğim.

• Evet, ramlerde stabiliteyi sağladım diye düşünüyordum ki, bugün 1,86'ya indirdiğim voltaj değerinde iki kez kitlenme ile karşılaştım.
    Ve tekrar 1,88'e aldım. Ne dersiniz?
    800 Mhz'lik ramler, 1000mhz ve 5-5-5-15 değerleri için bu voltaj değeri nasıl?
  • o ramler için bırakın 0.02 v farkını 2.1 volta kadar verilecek voltaj dahi donanımsal olarak sorun teşkil etmeyecektir. ramleriniz voltaja dayanıklı ramler...

en kötü 2160 default voltajla 2.9 ghz değerinde stabil çalışabilir.3.2 ghz den sonra işlemcinizin performansında farkı gözlemleyebilirsiniz...

E2160 Temelli Overclock Denemelerim...

ramlerim 960 mhz i 2,1 voltta stabil sağlayabiliyor (5-5-5-15) ancak ben denemeler yapmaya üşendiğimden ram voltajını defaulta alıp timingleri abarttım...

işlemci soğutucum asus silen square pro ve fan minimum devirde idle:39 load 55 derece...

resim ve diğer değerler size fikir verebilmesi içindir

• İlginç gerçekten, bu kez bilgisayar konusunda gerçekten şanslıyım. İnternette de yaptığım araştırmalar sonucu, 2,1v çok rahat veriyorlar ramlere ancak benimkiler 1000mhz, 5-5-5-15 değerlerinde 1,88voltta stabil çalışıyor. Buradan OCZ'yi alkışlıyorum.

Benim işlemci ile istediğin şey, 400Mhz FSB'de stabil çalışması.
    Çarpanı 9'dan 8'e indirsem, stabilite konusunda yararı olur mu?
    Şu anda FSB 300'de, 315'te falan stabil çalıştırmıştım yine voltaj vermeden. Sanıyorum ki, iyi bir soğutucum olsa biraz voltaj takviyesiyle çok rahat 400 FSB'ye çıkar bu işlemci. Bu da zaten 1600 MHZ Bus Speed demek. Üst sınıf işlemcilerden tek farklı, cache miktarı oluyor.
  • Eveeet, son durum şöyle oldu:

İşlemci, 333x9 = 3 GHz, 1333MHz FSB, ek voltaj yok
    Ramler, 1066MHz, 2,1Volt, 5-5-5-15...

Ve stabil...

İşlemcinin voltaj vermeden bu kadar çıkması beni gerçekten şaşırttı.
  • Aynı işlemciyi P31DS3L bir kart ve stok fanla 8x400 3200 de günlük stabil kullanıyorum. sıcaklık boşta 40-45 arası. işlemci voltajım 1.4 cpu z de 1.36 görünüyor. Super pi 1M 19 sn. ramler oem 800 5-5-5-15. kışın 3.7 inşallah. o ramlerle benden daha iyi değerlere çıkabilirsin diye düşünüyorum.
  • AYnı işlemcinizi 3.2 ghz e kadar voltajsız açmıştım ve süper pi sonucunu almıştım. 3.0 da standart voltajı ile de günlük kullanabilmekteydim. Ortosh a dayanabilmesi için ise iyi bir fan ve volyaj gerekli ancak bu oldukça gereksiz. Hiç bir uygulama ortos gibi yüklenemeyeceğinden günlük kullanım gayet yeterlidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram Overclock Hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Overclock Ve Soğutma..
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu anki haliyle 35 dk.lık Orthos testi yaptım.
    İşlemci 333x9'da, 1,325 yani kendi normal voltajında iken.
    Ramler de 1066 Mhz (5-5-5-15) ve 2,08 Voltta.

35 dk. lık testte hiçbir sorun çıkmadı, hatta aynı anda msnde idim ve de müzik de dinliyordum. Orthos'un çalıştığını bile anlamadım.
    Sıcaklıklar için de, boşta iken 33-40 arası, Orthos ile işkence altında iken, 59-68 arası gidip geliyor.
    İki gündür böyle kullanıyorum. Genelde oyun oynayan biriyim, oyunlarda da bir sorun ile karşılaşmadım. Stok fan kullanıyorum. Yakında bir soğutucu alacağım sanırım.

Günlük kullanımım böyle şu anda. Üç ghz benim için fazla bile aslında ama neden daha iyisi de olmasın?
    400 FSB'ye çıksam, (soğutucu ve volt takviyesi ile birlikte) Nehalem'e geçişimi bile erteleyebilirim.
    Soğutucu almadan önce, voltaj vermeden nereye kadar çıkabileceğine bakıyorum.

Bu ayarlarda SuperPI 20.3 sn.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M -- 17 Ağustos 2008; 14:15:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: M

Şu anki haliyle 35 dk.lık Orthos testi yaptım.

35 dk. lık testte hiçbir sorun çıkmadı, hatta aynı anda msnde idim ve de müzik de dinliyordum. Orthos'un çalıştığını bile anlamadım.
    Sıcaklıklar için de, boşta iken 33-40 arası, Orthos ile işkence altında iken, 59-68 arası gidip geliyor.
    İki gündür böyle kullanıyorum. Genelde oyun oynayan biriyim, oyunlarda da bir sorun ile karşılaşmadım. Stok fan kullanıyorum. Yakında bir soğutucu alacağım sanırım.

Günlük kullanımım böyle şu anda. Üç ghz benim için fazla bile aslında ama neden daha iyisi de olmasın?
    400 FSB'ye çıksam, (soğutucu ve volt takviyesi ile birlikte) Nehalem'e geçişimi bile erteleyebilirim.

Kahrolsun FSB farkı kahrolsun SUPER PI

Bende 3.0 ghz deyken 14 sn falan alıyorum. E8XXX serisi FSB farkı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 17 Ağustos 2008; 16:17:37 >

• İlginç bi işlemci dogrusu :D 1.8 lerden 3.2 ghz kadar o/c oluor :D Yeni bi celeron 300A krizi intel tarafından
    e4300 le 1mb cache farkı war sadece ve 400 fsb ye kadar çıkabiliordu e4300 belki bu da çıkabilir :D
  • quote:

İlginç gerçekten, bu kez bilgisayar konusunda gerçekten şanslıyım. İnternette de yaptığım araştırmalar sonucu, 2,1v çok rahat veriyorlar ramlere ancak benimkiler 1000mhz, 5-5-5-15 değerlerinde 1,88voltta stabil çalışıyor. Buradan OCZ'yi alkışlıyorum.

Benim işlemci ile istediğin şey, 400Mhz FSB'de stabil çalışması.
    Çarpanı 9'dan 8'e indirsem, stabilite konusunda yararı olur mu?
    Şu anda FSB 300'de, 315'te falan stabil çalıştırmıştım yine voltaj vermeden. Sanıyorum ki, iyi bir soğutucum olsa biraz voltaj takviyesiyle çok rahat 400 FSB'ye çıkar bu işlemci. Bu da zaten 1600 MHZ Bus Speed demek. Üst sınıf işlemcilerden tek farklı, cache miktarı oluyor.

Ben galiba senden de şanslıyım. Ben işlemci voltajını düşürerek yani 1.2375 voltaj ile 2.67 Ghz'de (333x8) kullanıyorum. İşlemcim en fazla 57 derece oluyor stok fan ile. Ramleri ise 1.96 voltaj işe 5-5-5-15 zamanlamalarda 887 Mhz'de çalıştırıyorum. Sistem gayet stabil.

Kısacası ben voltaj düşürerek bu değerleri elde edebiliyorsam yan ben şanslıyım yada M0 kodlu bir çok Intel Pentium Dual Core E2xxx işlemciler böyle bir özelliğe sahip. Sizlere tavsiyem eğer 3 Ghz'i geçmem diyorsanız default voltajı geçmenize hiçte gerek yok.

Bu arada bende bir türlü 3.2 Ghz'ye çıkamadım. 3.2 ve üstü saat hızlarında kullanan arkadaşlar yardımcı olurlar ise sevinirim. İşlemcinin limitini merak ediyorumda.

• Arkadaslar merak ettigim suan e2160 ı 333 x 9 : 3.00 ghz de kullanıyorum voltajların hepsi normalde.Fakat sımdı benım bi sorum var acaba bu e2160 için 3 ten fazlasının performansa getirisi olurmu yoksa 3.00 yeterlimidir ? Ona gore hafiften voltaj verip 3.4 falan yapmayı planlıyorum ??
    Cevap lütfen .
    şimdiden teşekkürLer
  • quote:

Şu anki haliyle 35 dk.lık Orthos testi yaptım.

Orthosta piority yi 10a getirdiniz mi?

• selam arkadaşlar bende bu işlemciyi almayı planlıyorum yanında Gigabyte P31-DS3L ile ekstra bir fan almayacağım, intel'in kendi fanıyla stabil olarak hangi değerlerde çalıştırabilirim?
    3.4 yapanlar var tehlikelimidir?
    çarpanları ve voltajı nasıl olmalıdır?

beni bir aydınlatırsanız sevinirim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.