Şimdi Ara

E2160+ GAZ SOGUTMA + 3906MHZ 3d2006 cpu score: 3202 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
7.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Team-Extreme

3600mhz hava sogutma ile alınmış.

http://xtreview.com/addcomment-id-2450-view-Pentium-e2160-@-3600-MHz-extreme-overclock.html

3600 mhz hava sogutma ile alınabilir. üstteki kişi demişki millet 4.0 ghz yi hava ile alıyor diye sallamış. araştırmadan yorum yapanlara gülerim. 4.0 ghz yi hava sogutma ile deviren birinin linkini verin yau. Şuanda hwbot da görünen ilk 5 sıralamasındaki 4005 mhz ve 4500 mhz lik degerler cascade ile alınmış degerlerdir. hava sogutma ile 4.0ghz almak hayal ötesi

4005 mhz yapan kişi de cascade ile bu degerleri almış

CPU-Z - 4005 mhz - CornerJack (OverCleX) 1.6 points - [ ] - [ ]
    Processor: Core 2 E2160 (1.8Gh... @ 4005mhz no image
    Videocard: GeForce 8600 GTS @ 675/1000mhz
    Global Rank: not in top 1000, not ranked yet, or not the best result with this hardware of this user.
    Hardware Rank: 5th Core 2 E2160 (1.8Ghz) - 1.6 points
    Description: Gigabyte P35T-DQ6 1.75v, Cascade skirms_fr, Alimentation OP1000 Silverstone
    Verfication: verification link
    Scan date: 16-06-2007 01:48

4500 mhz yapan 1 inci sıradaki kişi cascade ile bu degerleri almış

CPU-Z - 4500 mhz - Deathscyth (OverClocking-Ma...) 3.1 points - [ ] - [ ]
    Processor: Core 2 E2160 (1.8Gh... @ 4500mhz on Cascade no image
    Videocard: unknown
    Memory: 2048MB DDR2 @ 500mhz
    Motherboard: P5B Deluxe P965
    Global Rank: not in top 1000, not ranked yet, or not the best result with this hardware of this user.
    Hardware Rank: 1st Core 2 E2160 (1.8Ghz) - 3.1 points
    Description: no description
    Verfication: verification link
    Scan date: 08-07-2007 05:06

araştırmadan yorum yapmayınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 9 Temmuz 2007; 9:44:08 >

• Ben sallamadim.

Asefik E6420 ye hava sogtuma uygulayarak 4000Mhz yi devirdigini iddia ediyordu yanlsi hatirlamiyorsam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UUGURLUU

Ben sallamadim.

Asefik E6420 ye hava sogtuma uygulayarak 4000Mhz yi devirdigini iddia ediyordu yanlsi hatirlamiyorsam.

Burdaki konu farklı!!!

Hava soğutma ile E2160 işlemcisinin 4ghz üstü yapılabilmesi konuşuluyor...

Ayrıyetten benim E6420@4.128 Mhz ve E6600@4.250 Mhz hava soğutma TR#Rekorlarım iddia değil gerçektir ve hala kırılamadılar

Soğutma olarakta Bİg Typhoon kullanılmışltır.

Gaz soğutma olarak aynı işlemciler E6420@4.400 Mhz , E6600@4.550 Mhz yapılmıştır ve ilgili topikler burda açılmıştır ve paylaşılmıştır....

• Zaten işlemci takoz olamaz yaw ben bile o/c'den hiç anlamam, voltaj artırmadan 2400MHz'de stabil çalıştırabiliyorum. Biraz yüklenince 65 derece felan oluyor gerçi ama stabilliği bozulmuyor.
    Benim anakart da expander'ınkinin tam tersi işlemci ile arası iyi ama ram'lar hiç o/c olmuyor
  • yahu e2160 işlemcisi ile e6420 işlemcisi tabiki farklı 2 işlemci. ikiside aynı kulvarda degilki kıyas yapılsın e6420 ile 4.0 + üzeri hava sogutma ile bu degerin üzerine çıkılabilir. E6420 NERE E2160 NERE haydaa !!! konu e2160 ile ilgili zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Asefik

quote:

Ben sallamadim.

Burdaki konu farklı!!!

Hava soğutma ile E2160 işlemcisinin 4ghz üstü yapılabilmesi konuşuluyor...

Ayrıyetten benim E6420@4.128 Mhz ve E6600@4.250 Mhz hava soğutma TR#Rekorlarım iddia değil gerçektir ve hala kırılamadılar

Soğutma olarakta Bİg Typhoon kullanılmışltır.

Gaz soğutma olarak aynı işlemciler E6420@4.400 Mhz , E6600@4.550 Mhz yapılmıştır ve ilgili topikler burda açılmıştır ve paylaşılmıştır....

Bende zaten E2160 demedim Conroe icin biraz düsük bir deger dedim sadece. Sonucta Conroe mimarisi bu. Ayrica Expander arakdasimi beceriksizlikle suclamak istemedim. Demek istedigim E2160 diger conroelar kadar O.C yi sevmiyor ya da bu elindeki biraz takoz

• quote:

Bende zaten E2160 demedim Conroe icin biraz düsük bir deger dedim sadece. Sonucta Conroe mimarisi bu. Ayrica Expander arakdasimi beceriksizlikle suclamak istemedim. Demek istedigim E2160 diger conroelar kadar O.C yi sevmiyor ya da bu elindeki biraz takoz

Buda lafmı şimdi yani, E2160 en iyi O/C olan C2D'lardan biridir ama siz O/C'ye yüzde olarak bakmıyorsunuz anladığım kadarıyla, sizin için önemli olan ulaşılan GHz ne kadar büyükse o işlemci o kadar iyi O/C oluyor gibi yanlış bir düşünceniz var bana göre.

Bunu şöyle açıklayayım, diyelimki intelin bir işlemcisi var ve default çalışma frekansı 1,8 GHz ve hava soğutma ile 3,6 GHz oluyor yani %100 O/C oluyor, bu işlemci O/C camiasında inanılmaz süper bir işlemci iken size göre ise AMD'nin 3 GHz'de çalışıpta 3,6 GHz'i geçebilen bir işlemcisi daha iyi O/C imkanına sahip oluyor fakat ikinci durumda O/C yüzdesi %20 den biraz fazla yani bizim bildiğimiz anlamda kötü bir O/C işlemcisi fakat size göre ikinci durumdaki işlemci iyi. Sizin yanılgıya düştüğünüz nokta bence burası. Yani buradaki çoğunluğun düşüncesine göre ki bu çoğunluğa ben de dahilim, ilk durumdaki işlemci O/C bakımından daha yeteneklidir çünkü kapasitesini %100 oranında aşabilmektedir.

• quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

quote:

Buda lafmı şimdi yani, E2160 en iyi O/C olan C2D'lardan biridir ama siz O/C'ye yüzde olarak bakmıyorsunuz anladığım kadarıyla, sizin için önemli olan ulaşılan GHz ne kadar büyükse o işlemci o kadar iyi O/C oluyor gibi yanlış bir düşünceniz var bana göre.

Bunu şöyle açıklayayım, diyelimki intelin bir işlemcisi var ve default çalışma frekansı 1,8 GHz ve hava soğutma ile 3,6 GHz oluyor yani %100 O/C oluyor, bu işlemci O/C camiasında inanılmaz süper bir işlemci iken size göre ise AMD'nin 3 GHz'de çalışıpta 3,6 GHz'i geçebilen bir işlemcisi daha iyi O/C imkanına sahip oluyor fakat ikinci durumda O/C yüzdesi %20 den biraz fazla yani bizim bildiğimiz anlamda kötü bir O/C işlemcisi fakat size göre ikinci durumdaki işlemci iyi. Sizin yanılgıya düştüğünüz nokta bence burası. Yani buradaki çoğunluğun düşüncesine göre ki bu çoğunluğa ben de dahilim, ilk durumdaki işlemci O/C bakımından daha yeteneklidir çünkü kapasitesini %100 oranında aşabilmektedir.

Asil sizin yanildiginiz nokta orasi.

Ben Ghz lere bakmam. Sonucta btün conroeler veya bütün X2 ler aynin mimarinin ürünüdürler. Ve bu mimarinin cikabilecegi sınırlar bellidir. Conroe icin Max. 4.0 Ghz, AMD icin 3.2 Ghz. (exterm degerleri ve cok nadir sansli islemcileri saymiyorum)

Mesela esasinda E6420 ile E6700 aslinda ayni islemcidir. Ikisininde O.C ile gidebilecegi nokta 3 assagi bes yukari aynidir. (carpan kilitlerini ihmal ediyorum) E2160 ile de E4300 aynidir. keza ikisininde gidebilecekleri nokta hemen hemen aynidir. Zaten bu islemci cesitliligi O.C yapmasinda bi haber olanlar icindir. Yoksa basit bir tusa basarak bütün islemciler O.C olsaydi o zaman tek bir model cikardi ve herkes onu alirdi. Sizin hesabiniza göre E6850 cok dandik bir islemcidir cünki hava sogutma ile max %30 O.C olacak. Halbuki hic alakasi yok. Aslinda E6850 de diger conroeler kadar yeteneklidir O.C konusunda. O nun tek günahi default MHZ sinin yüksek olmasidir... Atiyorum Bir Conroe olsaydi E6100 (1.Ghz), O da conroe mimarisinin getirisi olarak 3.9 GH z ye kadar O.C olacakti. E simdi bu islemci bir O.C manyagi midir yoksa. Intelin satis politikasinin bir ürünü müdür?

AMD de durum biraz farkli. Cünki yaptigim detayli arastirmalar sonucunda AMD icin hava sogutma sınırının 3.0 ila 3.2 arasinda oldugunu gördüm. Normalde en düsük Mhzli AMD ile En yüksek MHz li AMD nin O.C ile aynı noktada bulusmasi gerekirken (ihmal edilen noktalar vardir) X2 6000+ bu teoriyi bozuyor. Defalarca söyledigim gibi kendisi rahatlik voltajsiz 3.3 ü görebiliyorken baska hic bir AMD islemc ne dibine kadar voltajla ne de en kaliteli hava sogutma ile o degeri görememektedir.

Umarim yeterince anlasilabilir olmusumdur

• e2160 işlemcisi görüldügü gibi kendi kapasitesini 1 misliden biraz daha yukarı aşabilmiş.
  • @EXPANDER

Bu işlemciyi MSI P35 Platinum la test etme imkanın var mı ? Bu anakartta MSI P35 Neo-F gibi anlaşamıyor mu bu işlemciyle onu merak ediyorum ve bu konuda yazılmış çizilmiş pek birşey de yok maalesef. Birde şöyle birşey var: MSI P35 Platinum'un soğutma sisteminin orijinalliği malum hatta bazıları Roller Coaster'a benzetiyor bu soğutma sistemini. Acaba bu soğutma sistemi gerçekten görüntüsü gibi etkili mi, yoksa O/C konusunda MSI'ın kötü talihini değiştirebilmiş değil mi, bu aynı zamanda bu sorularada cevap verecek bana göre.

Elindeki E2160'ta L2 stepping'tir muhtemelen, M0'lar yeni üretilmeye başlandı çünkü ?
  • cok yer kaplıyor. onun yerine kasa içi çözümler daha mantıklı . kasayı daha gözden çıkartabilcegn bişy alıpta içine monte etmelydin üstünden çıkartmalı boruları flan . herneyse güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

@EXPANDER

Bu işlemciyi MSI P35 Platinum la test etme imkanın var mı ? Bu anakartta MSI P35 Neo-F gibi anlaşamıyor mu bu işlemciyle onu merak ediyorum ve bu konuda yazılmış çizilmiş pek birşey de yok maalesef. Birde şöyle birşey var: MSI P35 Platinum'un soğutma sisteminin orijinalliği malum hatta bazıları Roller Coaster'a benzetiyor bu soğutma sistemini. Acaba bu soğutma sistemi gerçekten görüntüsü gibi etkili mi, yoksa O/C konusunda MSI'ın kötü talihini değiştirebilmiş değil mi, bu aynı zamanda bu sorularada cevap verecek bana göre.

Elindeki E2160'ta L2 stepping'tir muhtemelen, M0'lar yeni üretilmeye başlandı çünkü ?

tekrar test etme imkanım şimdilik mümkün görünmüyor. çünkü testlerde kullandıgım anakartları ve işlemcileri ve ekran kartlarını sattım.

• expander hocam ısrarla işlemci volt manyağı diyorsun , ben öyle değil diyorum.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=2306239
    70.mesaj undervolt (1.213) , def. soğutma ile : 3.6 ghz.
    def volt ile 3000 üzeri gören tonla adam var.e2140 ta bile var , şok oldum desem yeridir.
    sendeki cpu bence biraz takoz.hele hele volt açısından.
  • mesela Q701A171 kodlu olan e2160 default voltajla 333*9= 2997 mhz i devirmiş arkadaşlar bu yeni revizyon mu?
  • işlemci def voltaj ile fazla tepeye çıkamıyor voltajı yiyince resmen çoşuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 22 Temmuz 2007; 0:03:47 >
  • çok iyi sonuçlar elde edilmiş. Video'da ve fotoğraftaki gaz soğutma maliyeti nedir?
  • kullanılan malzemeye göre 500 ytl yi buluyor
  • E2160 işlemciyi merak edenler bu topick i inceleyip fikir sahibi olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXPANDER

E2160 işlemciyi merak edenler bu topick i inceleyip fikir sahibi olabilir.

1 ay olmus diplere inmiş topici canlandırmanın anlamı nedir. kendi topici reklam olsun diye her ay yukarı çıkart ne güzel
  • arkadaslar E2160 ve ga-p35-ds3 ile stok fanla acık ortamda 3.4 ghz e kadar cıktım bakınızhttp://forum.donanimhaber.com/m_15819661/mpage_1/key_//tm.htm#15819661

ama 3.2 ghz de kullandım.E2160 e6420 gibi default volt la cok rahat yukselmedi benim denemelerimde o yüzden cpu voltajını artırmam gerekti(1.6 volta kadar yükseltmiştim bir ara) siz yinede o kadar cıkmayın.Voltajı cok cıkarmamın sebebi aslında cpu nun halen beklediğim gibi ısınmaması idi halbuki e6420 default voltajda bile 48-49 derecelerde geziniyor.Bunun sebebini teknik olarak bilmiyorum ama aklıma ilk su geliyor az tranzistor az güç az ısı.

ram ler önemli ,cpu fsb'si ile dogru orantılı yukselebilirse hiç bir sorun yok(ama bu destegi verebilecek ramlar cok pahalı oldugu için degerlerini düşük tutmak zorunlulugu var ee tabi bu durumda birazda performance da - yönde fark edecek)

su anda E6420 ile ga-p35c-ds3r var ve günlük 3.2 ghzde kullanıyorum 400fsb ramlar 500mhz de rated fsb 1600mhz de.
    cpu voltajı 1v23750 (anakarttaki default voltaj) ramlerin /veritech ddr2 2x1gb) voltajınıda +0v4 artırdım.

not:2x1gb ddr2 800 veritech ramleri e6420 ile iken xfx 680i lt anakart ile 2.3 voltta 4-4-4-12 calıstırmıstım 1066 da ama aynı ram ve cpu yu gigabyte ın su an kullnadıgım ga-p35c-ds3r ile acamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbyka -- 19 Ağustos 2007; 19:09:04 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.