MERHABALAR, uzun süredir düşündüğüm e-ticaret sistemine girmeyi düşünüyorum.domainler falan alındı.ama aklımda birkaç soru var.bu işi iyi bilen arkadaşla yardımcı olursa sevinirim.öncelikle bu işi aşama aşama gerçekleştirmek istiyorum önce basit sonra daha sonra profesyonel olarak.
şimdi; 1-siteye koyulan ürünler istanbulda farklı tedarikçilerden temin edip.örn bi mağazayla anlaşıp onun ürünlerini kendi siteme koyup satmak gibi bişeyi düşünüyorum faturayı benim mi kesmem gerekiyor yoksa tedarikçi ürünü bana verirken ürün faturası ile mi vermesi gerekiyor. 2-bu işi yaparken başka başvurulması ggereken yerler veya benim başka yapmam gereken prosedür vsvs varmıdır ? bu işi öncelikle kendim evden sonraya doğru büyütmeyi düşünüyorum.yardımcı olursanız seviirim
?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
hayırlı olsun. böyle bir şey için öncelikle şunu gözönünde tutun.faturayı kesen parayı alır.aradaki farkı komisyon olarak almanız lazım. eğer kredi kartı ile satış yapılacaksa faturayı sizin kesmeniz dolayısı ile vergi mükellefi olmanız gerekir.sitenin satış cirosuna göre sizin adınıza sanal pos hizmeti için bankadan onay çıkar. ayrıca internet satışlarından iade, çok karşılaşılan bir şeydir.bunun tedbirlerini ve kurallarını bilmeniz lazım. kısaca satışınızın tahsilatı hangi yöntemle olacaksa ve mal kimin sorumluluğunda olacaksa ona göre yöntem belirleyin.