Şimdi Ara

e posta linkinden virus bulaşır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşalr yıllardır yapmadığım bir dalgınlığı yaptım ve e postama gelen bir konsere davetlisiniz içerikli maili ipadimden açtım. ardından da linke tıkladım. linke tıkladığımda davetli listesine eklendiniz içerikli bir web sitesi açıldı. ardından da aklıma dank etti ve mail adresine bir bakayım dedim. mail adresi zorlupsm'in çakması gibi görünen bir mail adresi. yani pishing tarzı bi olay gibi geldi bana. ancak herhangi bir şifre girmem de istenmedi.

şimdi içimi bi sıkıntı kapladı, bu tarz link yönlendirmeleriyle ios cihazlar üzerinden ne tarz korsanlıklar yapılabilir. herhangi bir verim çalınmış olabilir mi? veya cihazıma herhangi bir yazılım veya virus yüklenmiş olabilir mi?

• qotsa kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Herkes böyle dalgınlıklar yapabilir üzülmeyin.

iPad kullandığınızı söylemişsiniz. Buna istinaden benim yorumum; kart bilgisi/login bilgisi vs yazmadıysanız eğer hiçbir şey olmaz. Merak etmeyin... En fazla spam mail listelerine gitmiştir mail adresiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

Geçmiş olsun. Herkes böyle dalgınlıklar yapabilir üzülmeyin.

iPad kullandığınızı söylemişsiniz. Buna istinaden benim yorumum; kart bilgisi/login bilgisi vs yazmadıysanız eğer hiçbir şey olmaz. Merak etmeyin... En fazla spam mail listelerine gitmiştir mail adresiniz.
    sağolun cevap için.

safari'de geçmiş dönem satın almaları için kart bilgisi girmiş olabilirim, veya şifrelerim de öntanımlı.

ancak anladığım kadarıyla diyorsunuz ki, bu tıklamanın hemen ardından yönlendirdiği site aracılığı ile yapacağım girişler tehlikeli. yani öncesi veya sonrasına dair korkmam gereken bir durum yok. doğru mu anlıyorum? ayrıca aslında tıkladıktan sonra açılan sitede de bir bilgi istemedi. siteyi merak edip tekrar girince sadece böyle bir log in penceresi ile karşılaştım.

• qotsa kullanıcısına yanıt
    Kredi kartı bilgileriniz ve cihazdaki kayıtlı şifreler, Touch ID/Face ID bilgileri vs "plain text" halinde tutulmadığı için kayıtlı şifreleriniz de güvende.

iPhone, iPad gibi cihazlarda(A7 ve daha güncel işlemcilerde) Secure Enclave Processor (SEP) diye bilinen ek bir yardımcı işlemci vardır. Bütün şifreler, kayıtlı kart bilgileri, parmak izi vs o işlemci kullanılarak şifrelenir ve o şekilde tutulur. Şuana kadar SEP'i kıran herhangi bir hacker yok... Korkmanıza gerek yok.

Ama benim içim rahat değil derseniz; şifrelerini değiştirebilirsiniz tabii ki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağolun verdiğiniz bilgiler için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IP Adresinden Tehlike Olur Mu?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.