Şimdi Ara

E kitap okuyucundan soğumaya başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2015 ocak ayında kindle pw 2 aldım. Allah var parasını, o zamanın parasıyla 350 lira, sonuna kadar hak etti. Yaklaşık 65-70 kalburüstü kitap okudum bu cihazla, parasının iki üç katını rahat çıkarmıştır.

Ama şöyle bir geriye bakınca, bu cihazda öylesine güzel öylesine mükemmel eserleri okudum ki, keşke elimin altında kitaplığımda olsaydılar dediğim oluyor. Kitaplığımda 15-20 kitap var, eğer cihazda okuduklarımı da almış olsaydım çok daha güzel bir kitaplığım olmuş olurdu. Şiir kitapları cihazdan zevk vermediği için onları normal kitap Olarak alıyorum. Ama romanlar ya da diğer eserler, aslında güzel bir roman da gayet zevk veriyor cihazdan okuması ama kağıdın tadı başka bir şey... Kafam karışık, bir taraftan önümde okuma listemde karamazov kardeşler, savaş ve barış, ölü canlar, Ilyada ve odise, ilahi komedya gibi başyapıtlar var, bir taraftan da öğrenciyim. Bir yanım bunları kitap koleksiyonuma katarak okumamı istiyor, diğer yanım e kitap dururken ne mühimi var diyor... Öte yandan kitabı satın almış değmeyecek ya da yalnızca merak ettiğim eserleri yine e kitaptan okuyup satın almaya değecek ve koleksiyona şeref katacak yapıtları kağıt kitap olarak satın alıp okumak daha mantıklı geliyor derken kafam allak bullak...

Aslında öğrenci olsak bile iş bankası serisi gibi yapıtlara para yetişmez de değil, sonuçta toplu olarak almanın lüzumu yok, icabında ayda 25-50 liraya rahat bir şekilde kitap ihtiyacını giderebilirim zaten pahalı klasikler uzun sayfalı olduğu için bir ayda ancak okunur savaş ve barış gibi... Yine de kafam karışık, mesele ciddi ve yol ayrımındayım. Ya öğrenci olmama rağmen riske girip elime para geçtikçe okumaktan keyif duyacağım değerli yapıtları koleksiyonuma katacağım, ya da cihazdan elektronik olarak okuyacağım?

Özetle, Yine cihazı sonuna kadar kullanmaya devam ama kafamı karıştıran şey,,, çok önemli yapıtları bunda mı okumalı yoksa koleksiyona katıp üzerinden yıllar geçse bile canlı kanlı şekilde o kitaplara sahip mi olmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 2 Mart 2017; 21:4:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben alacağım kitapları iyi araştırıp basılı olarak alıyorum, alamadığım pahalı kitaplarda var. İndirimleri takip etmeye çalışıyorum fuarlara gitmeye çalışıyorum, insanlarla konuşmaya çaşışıyorum işin zevki burada, artık teknoloji ile her şey elimizin altında ama tatmin olamıyoruz. Bir meydan okumaya ihtiyacımız var, zorluğa ihtiyacımız var. Her şey dijitalleşti ama bunun bize katkısından çok zararı oldu. Kitaplar teknolojiden ve sahtelikten kaçabileceğimiz kalelerken onları da dijitalleştirmenin bir anlamı yok.
  • Yukardaki arkadasa katiliyorum kitabi eline alarak,sayfalari hissederek okumak cok daha guzel bir duygu. Zaten tum gunumuzu elimizdeki telefonlara bakarak geciriyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bi zaman alışamadım
    10binlik ePub arşivim var okuyamıyoru
    Kitaba para verip
    Kokusu olmadan yanına not almadan olmuyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende kobo aldım 9 aydır kullanıyorum çok memnunum elimin altında sürekli kitap var.
    Okuduğum kitapların basılı halini de satın alıyorum.
    Telif hakkı emek var nihayetinde ve koku almak istersem kitap orda ayrıca alınca kitapları
    hediye ediyorum etrafımda okuyanlara. Okuma oranını da katkıda bulunuyorum.
    Zevk meselesi, ister basılı ister elektronik, benim tercihim elektronik.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6234B2BB9 -- 3 Mart 2017; 20:46:56 >
  • Kimisi için kitap okumak, kitaplarla vakit geçirmek bir hobi oluyor zaten uyduruk bir kafede vakit geçirmektense kütüphanemi temizleyip, düzenlemek beni daha çok mutlu ediyor. İlla kendinizi bir şey yapmak zorunda hissetmeyin ama istiyorsanız tabi yapın.

1000 sayfa kitap elbette metroda falan okunmaz çünkü 100 sayfalık kitapta metroda okunmaz. O gürültüde, kalabalıkta, hareket eden aracın içinde konsantre olup kitap falan okunmaz en azından ben okuyamıyorum midem bulanıyor. Tombik kitabın bükülmesi, kapanması, buruşması vs. hep kitaplığından geliyor zaten. Diğer yazdığın şeyler yukarıdaki elektronikleşmeye denk geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    e- kitap için yardım
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler cevap için, o derece diyorsunuz yani? O halde cihazım emekli olana kadar söndürmeye devam, arada uygun çevirisini bulamadığım ya da benim için özel olabilecek kitaplar istisna tabi. Bir de mesela A.Kadir ile Azra Erhat ın mitolojik sözlüğü kitabı var, bunu ne kadar e book halinde okursak okuyalım, cihazda not alma işlevi reel kitap kadar işlevsel olmayacağı için tat vermeyecek?

Bir de dışarıda genelde kitap okuyamam, hele toplu taşımada kitap okumak midemi bulandırır gerçek anlamda. En uygun zaman en sessiz zamamdır benim için kitap okumanın.

Son olarak diyebilirim ki bende kitap satın alma hastalığa pek yok, istesem de olamaz zaten bütçe meselesinden. İcabında kyk ayda 450-500 veriyorsa ve bu para aylık harçlığım ise bunun 25-50 lirasını kitaba yatırmak beni niçin zorlasın ki? Sahaf festivallerini saymıyorum bile, bir düzine eski kitaba da cüzi miktarlarda sahip olunabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 3 Mart 2017; 18:44:47 >

• /

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6234B2BB9 -- 4 Haziran 2018; 21:36:49 >
  • dört yıldır kindle sahibiyim. öyle bir hale geldim ki artık basılı kitap okuyamıyorum. basılı kitaplar göze hoş geliyor ama e-kitap okumak çok daha konforlu bana kalırsa. kitap kokusu, kitap tozu, sayfa hissiyatı vesaire fantezileri olanların da hayatlarında bir defa olsun e-okuyucu deneyimlerinin olup olmadığını merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wheel -- 3 Mart 2017; 21:24:33 >
  • Okuduğum kitapların elimde bulunmasını ben de isterim doğrusu. Lâkin, çokça okuyunca ve okuduğum bazı kitapların baskısı bulunamayınca sorun oluyor doğrusu. Mecburen okuyucudan faydalanma yoluna gidiyorum.

• Bende de bu sorun var hocam. Geçen yıl pek fazla kitap okumazdım fakat bu yıl birden kitap okuma isteğim kabardı. Öğrenciyim ve şu iki-üç ayda kitaba 200tl verdim. Param var fakat başka planlarım için biriktiriyorum. Harcamakla harcamamak arasında kararsız kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScudVakum

Bende de bu sorun var hocam. Geçen yıl pek fazla kitap okumazdım fakat bu yıl birden kitap okuma isteğim kabardı. Öğrenciyim ve şu iki-üç ayda kitaba 200tl verdim. Param var fakat başka planlarım için biriktiriyorum. Harcamakla harcamamak arasında kararsız kaldım.

Bir de şu var, kitaba giden paraya içim gitmiyor nedense. Mesela aç karnına markete girdiğimde 2 kutu tombalığı alsam tanesi 9 liradan 18 liraya, karnım doyunca büyük pişmanlık duyarım daha ucuza karnımı doyurabilirdim diye. Ama okumaya değer nitelikli bir kitabı satın aldığımda, şayet ondan zevk de almışsam memnuniyet hissim daha da artar? Söz gelimi Ömer Hayyam Dörtlükler, iş bankası, buna verilen 10 liradan kim pişman olabilir ki? Bir paket sigara parası bile değil. Ki sağlıksal nedenlerden dolayı sigara da içki de hiç içmedim hayatımda, eğer adamın içkisi, sigarası, karı kız mevzuları, alemleri vb varsa kitaba para ayıramamakta haklı. Ama bunlardan hiçbirisine ihtiyacı olmayan adamın vereceği ayda 20-25 belki arada 40-45 lira onların yanında nedir ki? Yeminle bazen abur cubura gideceğine kitaba gitmesi daha hoşuma gidiyor, en azından ne kadar tüketirsen tüket elinin altında kalacak bir kaynak, koruduğun sürece 50 sene geçsin fark etmez daha da nostaljik olur hatta, düşünsene kitabı okurken kırana aldığın notları filan 50 sene sonra tekrar okuyorsun, bu bile başlı başına bir keyif.

Fakat her okumak istediğimi satın almaya kalkamam elbette, o yüzden 10 kitap okuyacaksam 7'sini cihazda 3'ünü hamurda okumayı tercih edeceğim, böylece hem daha ekonomik olacak hem de bi nebze olsun tatmin olacağım.

• açıkçası kindle almaktaki asıl amacım okumak istediğim ama para vermek istemediğim kitapları okuyabilmekti. yani okuması keyifli ama kişiye pek de birşey katmayan bestseller, fantastik seriler işte ne bileyim stephen king kitapları falan.

mesela king'in mahşer isimli kitabı mağazalarda 50 lira, internette ise 35 liraya satılıyor. okudum ve beğendiğimi söyleyemem. zaman kaybı mı, değil. ancak bu kitaba para vermiş olsaydım içim acırdı. kindle ile okudum bitti, zararım yok. ha bu söylediğim belki de hoş birşey değil, belki de emek hırsızlığı ama öğrencilik buna itiyor ister istemez.

ha bunların dışındaki kitaplara verdiğim paraya acımam. ursula guin, saramago, bulgakov, klasikler falan filan diye gider. netcede kindle sahibi olmak basılı kitap almaya engel değil. ki hala da basılı kitap almaya devam ediyorum. hatta kindle'da okuduğum ve çok beğendiğim bir kitabı birkaç sene sonra tekrar okumak istesem gidip basılı halini alabilirim.

sonuç olarak pek de kafaya takılcak bir mevzu göremiyorum. kitabı iki halde de okumak bence zevkli bir olay. önceliği hangisine vereceğiniz ise size kalmış.

• Basılı kitabı eline alıp okumanın tadını hiçbir cihaz veremeyecek elbette ama ben de fikir değiştiriyorum artık.

Çok fazla da değil 3 kitaplık dolduracak kadar kitabım var aama evlenirken getirmek sıkıntı oldu.

Ev küçük geldi kütüphaneleri elden çıkarıp kolileyip bi köşeye yasladım. 2 sene geçti evi taşımak zorunda kaldım daha geniş bi eve çıktım şimdi gene kitaplık koymak için bolca köşem var ama burdan taşınırken de taşıması ayrı dert olcak bir sonraki evin büyüklüğü yetermi sorusu var. En iyisi koli koli dursunlar kullanılmayan oda da. E kitap olarak bulabildiğimi tableyden okuyacağım.

Bulamadıklarımı da sıralayıp toplu sipariş yapacağım artık.

• tamamen psikolojik, bütün kitapları pdf , epub beleş indiririm, ya da kütüphaneden beleş alırım

• bence kindle verdigi konfor muthis en basitinden diyelim gittin bi karamazov kardesler aldin tasimayi gectim okurkende rahatsizlik veriyo onun disinda kindle da ben kacinda sayfada oldugumu kapatiyorum dalip gidiyorum sayfalarca okuyorum bi de soyle bi sey var populer ama cok akici bi kitabi aldin misal homo sapiens yani okuyamiyosun verdigin paraya uzuluyosun yok ingilizce okumak istiyorum dersen bu konuda gene e kitap okuyucu onde ama bi de o kitabin kokusu sayfalari cevirisi filan asdkljmn :))

• Ben bu ülkede insanlar okusun da nasıl olursa olsun kafasındayım. Pek tabii bu konuda tartışmak(fikir alışverişi anlamında) çok güzel.

Hayatımda şimdiye kadar yalnızca bir kitabı(Steve Jobs'ın biyografisi) elektronik ortamda okudum. Daha sonra da o kitabı neredeyse %60 indirimle bulduğum kitaplığıma ekledim.

Kitap alma yelpazeme İzmir'de bulunan bit pazarını ekledim. İzmir'de ki arkadaşlara öneririm. Geçen hafta Oktay Sinanoğlu'nun Bye Bye Türkçe kitabını 1 liraya aldım. D&R da indirimli fiyatı 21 lira olan Azerbaycan ile alakalı kitabı 4 liraya aldım. Bu kitapların biri sıfır diğeri de çok temiz.

Daha eski kafayla düşünerek bu konuda çocuklarıma bir kitaplık bırakmak istiyorum. Umarım değerini bilirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.