Şimdi Ara

E-kitap Okurken Epub Formatında Sıkıntı Yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar, bu aralar telefonda kitap okuyorum. Moon reader Pro programını kullanışlı bulduğum için bu uygulamayı kullanıyorum. Şimdi arkadaşlar bu program PDF formatına sahip dosyaları da açıyor ama pek kullanışlı ve rahat olmuyor kitap okumak, o yüzden bende epub formatıyla kitap okuyorum.

İnternetten e kitap indir diye aratıp, sitelerden indiriyorum kitapları ama genelde internette de kitaplar PDF formatında oluyor. Bu format da bana uygun olmadığı için Calibre diye bir programla bende PDF dosyasını epub dosyasına çeviriyorum ama yazılarda kayma oluyor. Nasıl desem misal bazı cümlelerde yazılar birleşik yazılmış, düzensiz oluyor, bazı cümlelerde, bazı kelimeler eksik veya kaymış oluyor.

Sorunu nasıl çözebilirim? PDF formatını internetteki sitelerin herhangi biriyle wörd formatına çevirince de aynısı oluyor. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Not: Konuyu doğru yeri mi açtım tam emin değilim, yanlış yere açtıysam kusura bakmayin arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kobo cihaz kullanıyorum, belki yüzlerce yöntem denedim PDF dokümanı EPUB'a çevirmek için maalesef düzgün çalışan program yada online çevirici bulamadım, bazı kitapları EPUB bulamıyorum PDF olarak buluyorum ve bu yüzden okumuyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    Hocam PDF formatını neye çevirsen tam uyumlu olmuyor, bozuluyor, PDF formatındaki hali gibi olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan1840 -- 24 Ocak 2020; 9:27:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaan1840 kullanıcısına yanıt
    Benim sorunum da PDF EPUB formatına çevrilince abuk subuk oluyor, Kobo E-kitap okuyucum var PDF formatını da destekliyor fakat EPUB için optimize edilmiş cihaz, yazı tipi büyütme küçültme satır yüksekliği ayarlama kenar boşluğu ayarlama sayfa sayısı gösterme vs EPUB ile yapıyorum ama PDF bir kitap olunca hiçbir ayar yapamıyorum her sayfa değiştirdiğinde boyut ayarı yapmak gerekiyor vs kitap okurken çile çekiyorum,

Önceden Samsung tablet ile okurken EPUB veya PDF olması pek sorun değildi fakat Kobo okuyucuya geçince EPUB harici eziyet oldu. Calibre ile onlarca kombinayon denedim, onlarca ayar, online convert yapan sitelerde çevirdim fakat bir türlü olmadı bende EPUB formatı hariç kitap okumuyorum.

• parcapincik kullanıcısına yanıt
    Hocam tableti bilmem de, ben telefonda Moon Reader Pro programı kullanıyorum. Pdf açıyor ama dediğin gibi yazı
    boyutu ayarlama ne yapamıyorsun, pek rahat olmuyor PDF formatında okumak, Epub formatı lazım oluyor hocam.
    İnternetten bazı kitapların Epub formatını bulabiliyon ama genelde çoğu PDF oluyor işte, sıkıntı orda,
    PDF formatını da hangi formata çevirirsen çevir, bozuluyor, PDF halindeki gibi yazı düzeni, sayfa düzeni olmuyor.

Hocam ben misal PDF formatıni bazen wörd e çevirmem gerekiyor, başka işler için, o zaman da bozuluyor,
    yazılar kaymış, bazı yazılar bitişik, yazılardan bir kısmı ayrılmış oluyor, yani bu sorunu nasıl çözceksek.
  • Xodo diye bir app var telefonda pdf okumak için kolay okuma modu vs var bence Bi deneyin

• Hocam biraz geç gördüm ama sorunu hallettim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pdf yi kitap yapma?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ABBYY Fine Reader'la PDF dosyalarını Epub'a sonra Calibre ile MOBi Ve AZw3'e çevirip,okumayı deneyin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.