Şimdi Ara

e ihale ile icradan nasıl araç alınır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar icralık araçlar ile ilgili forumda ve diğer sitelerde epey yazı okudum ama bu iş sanırım epey karışık ve yorucu bir süreç olduğu için net cevaplar bulmak mümkün olmuyor.Şimdi arkadaşlar icradan e ihale ile araç alımı konusunda o kadar çok site var ki hangisi güvenilir hangisi güvenilmez belli değil.Öncelikle e devlet üzerinden teklif verilen e ihale bölümü var ama sanırım burada her araç yok.Bir de bunun dışında uyap üzerinden teklif verilen yer var.Bu iki devle kurumu dışında sanırım özel ihale siteleri de var.Peki bu sitelere güvenilir mi?Bir de arkadaşlar bu sitelerden teklif de veriliyor isteniyorsa gidip yerinde ihaleye de katılınıyor.Fakat ihale yerleri yer altı otaparkı,yediemin otoparkı ginibi güvensiz yerler.Sizce e ihale ile mi ihaleye katılmak gerek yoksa ihaleye gidip yerinde mi girmek gerek?Şu aşağıdaki sitelerden ihaleye girilebiliyor.Bunun ikisi devlet kurumu sitesi fakat özel olanlar da var.Bunlara güvenilir mi?İnternet üzerinden teminat yatırmak güvenli mi?
    Siteler
    https://www.icraburada.com/icralik-otomobil/ (Bu siteye gold plas üye olunup belirli bir ücret yatırılırsa yerinizie uzman kişi ihalaye girip tüm süreci kendileri hazırlayarak aracı teslim ediyorlarmış)
    esatis.uyap.gov.tr
    UYAP E-Satış Portalı
    https://esatis.uyap.gov.tr/esatis/kategorisel.html
    Bu site devletin uyap sitesi
    www.eihale.gov.tr
    E-İhale - Güncel İhaleler
    https://www.eihale.gov.tr/Site/Ihale/Guncel/4
    Bu da e devlet üzerinden yapılan bir site
    https://www.ihaleden.com/ Bu da özel bir site aynen internet üzerinden ihale yapılıyor
    www.icralik.com
    Tüm icra ihaleleri icralik.com ile %50 fiyatına, icralık araçlar, icra satışları
    https://www.icralik.com//ihale-ara?bundle=gaygimenkul&eklenme=&kat_level=-1&dosya_no=&izale=0&arsiv=0
    Bu da özel bir site
    www.ihaleden.com
    İlanlar - Ihaleden.com - Araç Ihaleleri
    https://www.ihaleden.com/ilanlar
    bu da özel site

Arkadaşlar nasıl bu kadar farklı satış portalı olabiliyor.bunlar da devlet güvencesi var mı?Güvenilir mi bu sitelere?

• İcra hukukunda taşınırların ihale ile satılması ihaleden 10 gün önce elektronik ortamdaki ihale ile başlar. Bu ortamda fiyat vermek için tahmini bedelin %20 si miktarında teminat verilmelidir. Elektronik ortamda verilen en yüksek teklif ile ihaleye belirlenen yer ve saatte başlanır. En yüksek teklif verene ihale verilir. İhale kesinleşip ücret peşin veya süre verilirse 7 gün içinde ödenince araç teslim edilir.

Sadece internetten ihale alamazsın muhtemelen gerçek ihalede teklif artar.

Aracı siteler senden komisyon ücret vs alır. Muhtemelen icra alanında çalışan avukatları ve eksperleri vardır ihaleye onlar katılır. Aracı üstlerine alır sonra sana devrederler. Memnun kalan var davalık olan var ben uyap elektronik ihale sitesi dışındakilere bakmazdım...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki 2000 tane böyle konu var ben yazmaktan yoruldum hevesli arkadaşlar buyursun yazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RitueL

belki 2000 tane böyle konu var ben yazmaktan yoruldum hevesli arkadaşlar buyursun yazsın.
    Hocam zaten konuları okumadan direk konu açmadım.Forumda ve diğer sitelerde bir sürü bilgi okuduktan sonra konu açıyorum.Fakat e ihale konusunda sorduğum soruların cevapları malsesef orda yok.Satış sürecini okuduğum için o konuyla ilgili soru sormadım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

İcra hukukunda taşınırların ihale ile satılması ihaleden 10 gün önce elektronik ortamdaki ihale ile başlar. Bu ortamda fiyat vermek için tahmini bedelin %20 si miktarında teminat verilmelidir. Elektronik ortamda verilen en yüksek teklif ile ihaleye belirlenen yer ve saatte başlanır. En yüksek teklif verene ihale verilir. İhale kesinleşip ücret peşin veya süre verilirse 7 gün içinde ödenince araç teslim edilir.

Sadece internetten ihale alamazsın muhtemelen gerçek ihalede teklif artar.

Aracı siteler senden komisyon ücret vs alır. Muhtemelen icra alanında çalışan avukatları ve eksperleri vardır ihaleye onlar katılır. Aracı üstlerine alır sonra sana devrederler. Memnun kalan var davalık olan var ben uyap elektronik ihale sitesi dışındakilere bakmazdım...
    Hocam merak ettiğim üç soru var.Cevaplarsan sevinirim.

1-Uyap,e devlet bir de özel başka sitelerde araç ilanları var.Bunların hepsi birbirinden bağımsız araçlar mı yoksa özel sitelerdekilerde uyaptan alınmamı?(Zannedersem e devlette araçların hepsi yok)

2-Uyap sitesinde ihale yerini öğrendiğimiz yere para yatırmadan sadece ihaleyi izlemek için katılabilir miyiz?

3-İhaleye girmeden aracı görme şansımız var mı?

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    1- tam bilmiyorum ama muhtemelen uyaptan çekiyorlardır verileri sonuçta özel site..
    2- evet ilgini çeken araç için izlemeye al seçeneği seçebilirsin.. verilen teklifleri ve ihaleyinin kaça bittiğini görebilirsin.. (bunları ücret ödeyerek sms olarakta alabilirsin) hatta belirlediğin bir tutara kadar otomatik teklif bile verebilirsin

3- uyap'tan görebiliyorsun. yedieminden de görebilirsiniz bence, kimse göremediği inceleyemediği bir şeyi neden alsın ki ?

bende çok takip ettim.. bazı araçlar gerçekten çok ucuza gidiyor. bazılarında bariz hile oluyor foto olmuyor, araç sahibi aracın önemli parçalarını söküyor vs.vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun_ -- 31 Ekim 2019; 10:28:4 >
  • 1-2 cevaplanmış 3 için farklı düşünüyorum.

3-) Zannımca yediemine arabaya bakmak için giremezsiniz. Arabanın durumu vs yazıyor. Eğer yazılanlar dışında üründe esaslı olacak bir ayıp söz konusu olursa ihalenin feshini talep edersiniz. Otopark sahibi her isteyene göstermez biri arabaya zarar verse işletme sorumluluğu gündeme gelir. Tabi bu kendi görüşüm yediemine gidip hacizli araç bakmadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eihaleden 3 ay once 2002 focus sw collection 1.8 tddi aldik tamamen kumar ne cikacagi belli degil ve fiyati piyasadan yuksek
    2002 1.9 dizel laguna gozumun onunde 35 e satildi (fiyatini ben yukselttim)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.