Şimdi Ara

E devlet hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeşim önce kimlikle ptt git e devlet şifresi al sonra şifreyi siteden değiştiriyosun sitede yök hizmetleri var orda e kayıt hizmetide var 28i gelince ordan kayıt yaptırırsın yanlız ptt veriyo bu arda şifreyi
  • -Ptt'ye git.
    -Sıra numarası al.
    -Sıran gelince bayana (genellikle kadın oluyor hepsinde) ''e-devlet şifresi istiyorum'' deyip nüfus cüzdanını uzat.
    -Sonra senden 2 lira isteyecek. Onu ver.
    -Sana şifreni verecek.
    -Hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sait Gursoy

Nasıl olacak.

Onu sen bileceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: aleksasantic13

-Ptt'ye git.
    -Sıra numarası al.
    -Sıran gelince bayana (genellikle kadın oluyor hepsinde) ''e-devlet şifresi istiyorum'' deyip nüfus cüzdanını uzat.
    -Sonra senden 2 lira isteyecek. Onu ver.
    -Sana şifreni verecek.
    -Hayırlı olsun.

Bildigim kadarıyla e-devlet sifresi almak için 18+ olmak gerekiyor.Peki 18 yaş altı nasıl olacak.Velisi üzerinden mi yapacak kaydını?

• elektronik kayıt yaparsak normale gerek var mı ?
    elektronik kayıt zorunlu mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-ticaret yardım ve öneri
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • qwedxz Q kullanıcısına yanıt
    e-devlet şifresini dediğin gibi 18 yaşını doldurabilenler alabiliyor. Reşit olmayanlar nasıl bir yol izleyecek bilmiyorum.

Ekleme: Arkadaşlar uyardı, 15 yaş yeterliymiş. Yanlış bilgi için özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzatayy -- 24 Temmuz 2015; 15:48:20 >
  • format159 kullanıcısına yanıt
    e-kayıt isteğe bağlı zorunlu değil...e-kayıt tercih edersen normale gerek yok
    e kayıt zorunlu değil isteyenler yaptırıyor. şurda ösymnin yayınladığı belge :

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞININ ELEKTRONİK KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI
    1. Devlet yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kaydolma imkânı sunacaklardır.
    2. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.
    3. Elektronik kayıt işlemi 2015-2016 öğretim dönemi için ÖSYM den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacaktır. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecektir.
    4. Elektronik kayıt tarihleri, ÖSYM yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra duyurulacaktır,
    5. Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir.
    6. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ilehttps://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.
    7. Asker Alma Dairesinden askerlik durum bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığından lise mezunu olup olmadığına dair bilgi ekran kayıdında yer alacaktır. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır. Ancak; Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacak ve yerleştiği Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığından mezuniyet bilgisi alınan öğrenciler için elektronik kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri, ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecektir.
    8. Herhangi bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayarak yerleşmiş olduğu Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir.
    9. Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı da alabileceklerdir.
    10. Kayıt olanlara ait bilgiler YÖKSİS üzerinden günlük olarak alınabilecektir.
    11. Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler elektronik kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gelecekler ve duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapabileceklerdir.

• Kimler e-Devlet Şifresi Alabilir?

15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğini (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz ederek şahsen ya da vekaleti olan kişi aracılığıyla (vekalette “e-Devlet Şifresi almaya yetki olduğuna dair ibare bulunmalıdır)başvuru yaptığında PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerinden e-Devlet kapısı şifrelerini alabilirler. Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar harici başkaları adına şifre alımı mümkün değildir.
  • ya arkadaşlar reşit olmayan alamaz diye bir şey yok burdan bakınhttps://www.turkiye.gov.tr/bilgilendirme?konu=sikcaSorulanlar
    15 yaşını doldurman yeterli
  • smsks11 S kullanıcısına yanıt
    15 yaş mıydı? Değişmiş o zaman. Geçen sene Kyk için de e-devlet gerekliydi. Kyk'nın sitesinde 18 yaşını doluramayıp e-devlet şifresi alamayanlar için başka bir kayıt işlemi uygulanıyordu da bu sene güncellenmiş o zaman.
  • diplomayı, fotoğrafları vermece, kimlik kartı almaca vb. ne zaman olacak ?
    okulun sitesindeki duyuruları takip etmelisin her fakültenin kayıt günü farklı olur. 3-7 ağustos arası olacak ama
  • slvsncr kullanıcısına yanıt
    elektronik kayıt yaptırırsak ne olacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: smsks11

Kimler e-Devlet Şifresi Alabilir?

15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğini (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz ederek şahsen ya da vekaleti olan kişi aracılığıyla (vekalette “e-Devlet Şifresi almaya yetki olduğuna dair ibare bulunmalıdır)başvuru yaptığında PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerinden e-Devlet kapısı şifrelerini alabilirler. Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar harici başkaları adına şifre alımı mümkün değildir.

Bilgi icin tesekkur ederim hocam.18+biliyordum demek ki degistirmisler.

e kayıt yaptırılsa da okul tarafından duyurulan tarihte, istenen belgelerle beraber ders kaydına gitmeniz gerekiyor. o sırada da kayıt tamamlanmış olacak diye biliyorum.

edit: bkz. 11.madde

11. Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler elektronik kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gelecekler ve duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapabileceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slvsncr -- 24 Temmuz 2015; 15:56:46 >
  • Ekayıt ne kadar gerekli? Zaten yurt ev bakmaya mecbur gideceğiz
  • slvsncr kullanıcısına yanıt
    teşekkürler .
    sıcaktan dolayı gözümden kaçmış okurken.
    bir daha okuyayım en iyisi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.