Şimdi Ara

E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.946
Cevap
58
Favori
360.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    merhaba bay sserin konvansiyonel kombiler yani size E.C.A Confeo Plus kombiyi örnek vereceğim cihaz 55 dereceye ayarlı ise ve ısı kaybı yoksa 64 derceye kadar çalışır ve daha sonra 46 dereceye düştüğü zaman tekrar çalışmaya başlar sorunuzu model belirterek tekrar yönlendirirseniz daha sağlıklı açıklamalarda da bulunabilirim.

not:cihazda aksesuar kullanılmadığını varsayarak cevaplandırdım sorunuzu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecaservisi -- 9 Ocak 2014; 11:46:18 >
  • EyezBerg kullanıcısına yanıt
    ısıtma işlevi devreden çıktıktan sonra cihaz içerisinde kalan bir miktar sıcak suyu soğutmak için belli bir süre devrede kalır bunu devre dışı bırakamazsınız eğer bırakırsanız aşırı sıcaklık kilitlenmesi ve bunun dikeyin de oluşan arızalar ile boğuşursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecaservisi

ısıtma işlevi devreden çıktıktan sonra cihaz içerisinde kalan bir miktar sıcak suyu soğutmak için belli bir süre devrede kalır bunu devre dışı bırakamazsınız eğer bırakırsanız aşırı sıcaklık kilitlenmesi ve bunun dikeyin de oluşan arızalar ile boğuşursunuz.
    merhaba

daha öncede kullandığımız için yeni aldığım evime de ECA confeo premix kombi aldık. geçen sene nisanda devreye alındı.
    gayet memnunduk ancak son bir haftadır kombinin garip çalışmasıyla karşılaşıyorum.

-Sıcak su açıldığında bazen tam ısıtma sağlanmıyor, ancak peteklerde ısınma oluyor.

-sıcak su kullanılıp kapatıldığında sıcak su kullanım ledi ve brulör alev ışığı yanmaya devam ediyor ve lcd ekranda ısı yükselmeye devam ediyor sıcaklık yaklaşık 55 derecelere geldiğinde ısıtma konumuna geçiyor.

-kombi ısıtma konumunda iken kombinin devreden çıkması yani ısıtma suyu sıcaklığı üst değerine ulaşması yaklaşık 30-40 saniye sürüyor ve kombi sönüyor. bir iki dakika geçmeden su sıcaklığı düştüğünden tekrar devreye giriyor.

@ecaservisi yardımcı olabilirseniz sevinirim saygılarımla.

• quote:

merhaba bay master3426 konu ile alakalı sizin yapabileceğiniz herhangi bir teknik durum söz konusu değil ve burada tarafınıza aktarılan bazı teknik bilgiler çoğu zaman yanlış oluyor en sağlıklı destek için 444 0 322 numaralı destek hattımıza ulaşınız.
    @ecaservisi
    teşekkürler. ama o kombideki hava nasıl çıkacak ya. bi türlü aklıma yatmadı?
  • sserin S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sayın sserin, NTC sensörünü değiştireceğim tavsiyenize istinaden.
    umarım arıza sensördendir, bu ara maddi olarak sıkıntıda olduğumdan ağır bir servis ücretini kaldıramayacağım.
    ECA confeo plus iç yapı şemasını gösteren bir çizim bulabilir miyim acaba?
    oradan musluk suyu ile ilgili parçaları bulup kontrol ederdim en kötü ihtimal.
    birde benim kombinin musluk suyunu açan parçası diyaframlı mı switch li mi acaba?

sayın ecaservisi
    servis masrafını kaldıracak durumda olmadığımdan kendi imkanlarımla çözmeye çalışacağım..
    teşekkürler.
  • quote:

merhaba bay sserin konvansiyonel kombiler yani size E.C.A Confeo Plus kombiyi örnek vereceğim cihaz 55 dereceye ayarlı ise ve ısı kaybı yoksa 64 derceye kadar çalışır ve daha sonra 46 dereceye düştüğü zaman tekrar çalışmaya başlar sorunuzu model belirterek tekrar yönlendirirseniz daha sağlıklı açıklamalarda da bulunabilirim.

not:cihazda aksesuar kullanılmadığını varsayarak cevaplandırdım sorunuzu.

Kombinin çıktığı azami ısı 64 derece ise 46 dereceye inmeden, başka bir anlatımla 18 derece düştükten sonra çalışıyor demek ki.
    Beretta Exclusive konvansiyonel kombiden söz ediyorum. Bunlarda belirli dereceye ayarlama dijital değil. Çizgilerden hareketle ayarladığınızda en düşük çizgide 45 dereceye kadar çıkıyor ve 33 derecede, 55 dereceye ayarlandığında ise azami 55 dereceye çıkıp 43 e inmeden çalışmıyordu. Ancak daha sonraları yeni NTC sensörleri (2 adet) değiştiğinde bu özellik de değişti. 55 dereceye ayarlandığında 33, 60 dereceye ayarlandığında 36 dereceye düşmeden çalışmıyor. Böylesine 24 derece farkla çalışması normal mi diye merak ettim. Cevap için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 10 Ocak 2014; 23:25:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: master3426

Teşekkürler sayın sserin, NTC sensörünü değiştireceğim tavsiyenize istinaden.
    umarım arıza sensördendir, bu ara maddi olarak sıkıntıda olduğumdan ağır bir servis ücretini kaldıramayacağım.
    ECA confeo plus iç yapı şemasını gösteren bir çizim bulabilir miyim acaba?
    oradan musluk suyu ile ilgili parçaları bulup kontrol ederdim en kötü ihtimal.
    birde benim kombinin musluk suyunu açan parçası diyaframlı mı switch li mi acaba?

sayın ecaservisi
    servis masrafını kaldıracak durumda olmadığımdan kendi imkanlarımla çözmeye çalışacağım..
    teşekkürler.

Size verdiğim resimdeki NTC sensörün aynısı olacak. Piyasada çok var; 10 TL. Sanırım serviste de 20 TL.
    Kombilerin iç sistemleri karmaşık sayılmaz. Sadece karta dokunmayın yeter. Önce elektriği sonra gelen suyu keseceksiniz. Sonra kombi altından içindeki suyu bir kaba boşaltıyorsunuz. NTC sensörü yavaşça gevşetin, çünkü alttan su biraz daha akacaktır. Aksi halde evi batırırsınız. Alacağınız NTC sensörün tam şeklini verdim ama aşağıdaki linkte daha büyük resmi ve şekli var.

ECA NTC sensör

AŞağıdaki linkte de DD ADen'in sensör değişimi resimlerle belirtilmiş. Size fikir verecektir.

DD Aden NTC değişimi

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 9 Ocak 2014; 23:53:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: judge-fred

hocam tşk ederim ilginize
    son sorum ankara da işçiliği iyi ve itinalı bir eca satıcısı/servisi var mı ?

Alıntıları Göster
    Hocam proteus plus almayı düşünüyorum. Ek garanti ücreti nedir ve neler içerir bilgi verirmisiniz?
  • Eca confeo premix yogusmali kombi modulasyonlumudur acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkürler sserin, pazar günü sensörü değiştirip sonucu buraya yazacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackkite

Eca confeo premix yogusmali kombi modulasyonlumudur acaba.

Evet open-therm protokolünü destekler. Yalnız bunu destekleyen OT (ECA Lago FB OT vb) ile kullanılması koşuluyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 10 Ocak 2014; 23:20:29 >
    merhaba bay sserin ntc sensörler elektronik devre elemanlarında kullanılan ptc isimli parçalar gibi aynı görevi görmekteler sıcaklığa göre direnç göstererek elektronik kartı uyarırlar beretta kombilerin çalışma prensipleri hakkında yazılımsal bilgim hiç yok ama şunu biliyorum ki igdaş tarafından yasaklı kombiler listesinde oldukları bu bilgiyide iklimsa firmasında bulunan bir arkadaşım açıklamıştı sizin için kendisi ile görüşüp bilgi alabilirim yazılımsal olarak ta ürünün ntclerine daha fazla görev yüklenmiş olabilir en kısa sürede bilgi veririm size.
  • gunaydinbahadir G kullanıcısına yanıt
    merhaba gunaydınbahadır aşağıda detaylı açıklamaları belirttim

hermetik kombiler için kombinizin ilk çalıştırması yapıldıktan sonra 4 ay içerisinde artı garanti yaparsanız fiyatlar aşağıdaki gibidir,

1 yıl ek garanti:150 tl
    2 yıl ek garanti:250 tl
    3 yıl ek garanti:350 tl

hermetik kombiler için ilk çalıştırması yapıldıktan sonra size verilen 4 aylık süre içerisinde artı garanti yapmazsanız garanti yıldızları sisteminden garantinizi uzatabilirsiniz o zaman ise fiyatlar aşağıdaki gibi olur,

1 yıl ek garanti:215 tl
    2 yıl ek garanti:360 tl
    3 yıl ek garanti:500 tl

garantinizi uzattığınız zaman standart fabrika garantisi bittikten sonra bedel vererek satın aldığınız garanti süresi devreye girer bu süre içerisinde fabrika garantisinde yararlanamadığınız ücretsiz bakım hakkından yararlanabilirsiniz diğer şekilde bedel vererek uzattığınız garanti fabrika garantisindeki tüm koşulları kapsar ücretsiz bakım derken kaç yıl garantinizi uzatırsanız o kadar bakım hediye ve siz bize ulaşmadan biz size ulaşarak randevu talebinde bulunup bakım için sizi ziyaret ediyoruz her yanı ile yararlı bir durum artı garanti ki günümüzdeki yedek parça fiyatları düşünüldüğünde bence her zaman ihtiyaç duyulabilecek bir durum.

• blackkite B kullanıcısına yanıt
    merhaba bay blackkite Confeo Premix yoğuşmalı bir kombidir ve hermetik kombilere nazaran %107.5 verimlidir bu verimide size sağlıklı bir biçimde verebilir lago fb oda termostadı kullandğınız zaman da cihazı argo ifade olabilir ama tüplü bir ferrariye benzetebilirsiniz yaktığı yakıtı göz önüne aldığınız zaman.
  • osmanli18 O kullanıcısına yanıt
    merhaba bay osmanli18 hangi ilde oturuyorsunuz ve şebek su sıcaklığı çok düşükmü vereceğiniz yanıt akabinde size aktarabileceğim bilgileri toparlayacağım.
  • bay fizisyen kombinizin içerisinde yer alan havayı benim anlattığım şekilde çıkarabilirsiniz ki bu hava kombide değil kapalı devre sistemde mevcuttur muhtemelen arkadaşlarım farklı bir bilgi vermiş olabilirler.
  • ecaservisi kullanıcısına yanıt
    tesekkürler.
  • Baymak luna 5 240 fi kombime zebranin da ravdiyesiyle salus rt 500 rf kablosuz oda termostadi aldim ve kendim taktim. Termostad duzgun calisiyir fakat kombi termostadin yak uyarisini alinca calisiyor ve istenen sicakliga gelmemesine ragmen duruyor. 5 10 dk bekliyor yeniden yakiyor. Acaba kombiden herhangi ayar yapmam lazim mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: firari83

Baymak luna 5 240 fi kombime zebranin da ravdiyesiyle salus rt 500 rf kablosuz oda termostadi aldim ve kendim taktim. Termostad duzgun calisiyir fakat kombi termostadin yak uyarisini alinca calisiyor ve istenen sicakliga gelmemesine ragmen duruyor. 5 10 dk bekliyor yeniden yakiyor. Acaba kombiden herhangi ayar yapmam lazim mi?

olmasi gereken bu. oda sicakligina ulasana kadar kesintisiz yanamaz. su sicakligi ayarlanan sicakliktan belirli derece gecince kombi beklemeye baslar.

• Ne yaxikki ona da ulasmafigi durumlar oluyor.
    Rnegin kazan 55 e ayarli termostad 23 e
    Termostad yan emrini veriyor
    Ombi yaniyor bi 5 dk kadar sonra kombi dur emri fetmemis olmadina ragmen ve kazan 55 olmamisken kombi duruyor. Normal degil gibi. Bence parametre ayari falan olmali

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.