Şimdi Ara

*** E.C.A SCOT ***Kullanıcıları (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.098
Cevap
27
Favori
75.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: disintegration

nitromix piyasada en donanımsız premix yoğ kombilerin başındadır
    genleşme tankı küçük(7litre, eca scot 8litre),pompası güçsüz,kullanım suyunda önısıtma modu yok,modülasyonlu oda termostatı bağlayamıyorsun,dış hava sensörü bağlanamıyor
    eca scot karşılaştırılmayacak kadar donanımlı bir kombi
    alçak-yüksek elektrik voltaj aralığında çalışma (160v 260v) nitromix te yok
    scot güvenli yanma teknolojisi
    çok daha güçlü pompa (110pw, nitromix 75pW)
    kullanım suyunda önısıtma modu (nitromix te yok)
    kalorifer devresinde özel modülasyon ayarı comfort veya standart mod
    boost fonction özelliği sayesinde 2kw daha fazla sıcak su gücü 24+2:26kW
    modülasyonlu oda termostatı avantajı
    dış hava sensör bağlanabilme özelliği

Peki eca scot yerine baymak duo tec tercih edilebilir mi? Yani duo tec te nitromix kadar donanımsız mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Murat_5320 kullanıcısına yanıt
    baymak duo tec nitromixe göre daha donanımlı bir kombi
    daha düşük minimum ısıl güç
    daha geniş modülasyon aralığı
    daha büyük genleşme tankı
    daha güçlü sirkülasyon pompası
    cold burner door yanma grubu
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    slm petek mtrajı 16 m birde dublex yeterli olmaz diyorlar ariston genus evo 35 öneriyorlar bu kombi hakkında bilğiniz varmı honweyll cm 727 oda termostadı ariston kombiye uyumlumu yardımcı olursanız memnun olurum
  • RAHİİMM R kullanıcısına yanıt
    16mt petek metrajında eca scot olmaz,30kW premix yoğ kombi gerekir.ariston un servis yapılanması gevşek olduğu için genelde önermiyorum ama o model iyidir.daha önce sizinle konuştuk önerdiğim cihazlar belli
  • ECA SCOT HATA KODLARI

ER 03 Hata Kodu
    Baca gazında aşırı ısınma olduğunu belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu durumda baca çekişi yetersiz ya da baca sensöründe hata oluşmuş olabilir. Sorunun çözümlenmesi için servis desteği almanız gerekmektedir.

ER 04 Hata Kodu

Tesisat içerisinde bulunan su sıcaklığının 1°C’nin altına düştüğünü belirtmektedir. Bu durumda cihaz bloke olur ve çalışmaz. Servis ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.
    ER 05 Hata Kodu
    Bu durum ise tesisata giden sıcak su ile gelen sıcak su sıcaklığını aynı olmadığını ve bundan dolayı bloke olduğunu belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu duruma kullanıcı olarak müdahale etmeden servisi çağırmanız gerekmektedir.
    ER 07 Hata Kodu
    Cihazın aşırı ısındığını belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu durumda cihazınızı bir süre kapalı tutun. Cihazı çalıştırdığınız zaman sorun devam ederse servisi aramanız gerekecektir.
    ER 08/ER 09 Hata Kodu

Bu durum ise cihazın aşırı ısınmadan dolayı kendini kilitlediğini belirtmektedir. Bu sorun ile karşılaştığınızda pompa sıkışmış olabilir, ana eşanjör kireçlenmiş olabilir, pislik tutucu filtre tıkanmış olabilir ya da üç yollu vana konum değiştirmiyor olabilir. Servis desteği alarak sorunun çözümlenmesine yardımcı olabilirsiniz.
    ER 11 Hata Kodu
    Eca Scot kombi çalışmamasına rağmen cihazda alev oluştuğunu belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu durumda elektronik kartta ya da iyonizasyon çubuklarında sorun oluşmuş olabilir. Servis desteği almanız gerekmektedir.
    ER 12/ER 14/ER 16 Hata Kodu

Cihazınızın ekranında bu hata kodlarından biri yer alıyor ise cihazda alev eksikliği olduğunu belirtilmektedir. Bu durumda cihaza birkaç kez reset atınız. Düzelme olmaz ise bu durumda servis ekiplerinden yardım almanız gerekmektedir.
    ER 13 Hata Kodu
    Cihazda alev oluşmadığını belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu durumda dairede gaz var mı kontrol edilmelidir. En son olarak da cihazı resetleyiniz. Yine de bir düzelme olmaz ise bu durumda elektronik kart, gaz valfi ya da ateşleme elektrodlarında da sorun oluşmuş olabilir. Net bir teşhis için servis ekipleri ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
    ER 15 Hata Kodu
    Cihazda alev oluşumu olmadığını belirtmektedir. Kullanıcı olarak cihaza müdahale etmeden servis ekiplerini aramanız gerekmektedir.
    ER 17 Hata Kodu

Bu durum ise brülörde çalışma olduktan sonra gaz valfinin kapalı olmasına rağmen alev oluştuğunu belirtmekte olan bir hata durumdur. Gaz valfi sızıntı yapıyor ya da kaçırıyor olabilir. Servis desteği alınız.
    ER 18 Hata Kodu

Cihazın gaz valfine gönderilen akım fazla gelmiş ise bu hata kodu ekranda yer almaktadır. Cihazı birkaç kez resetleyin. Düzelme olmaz ise Eca Servisi ile iletişime geçiniz.
    ER 19/ ER 20 Hata Kodu

Cihazın hava akışı için çalışmakta olan fanın devir düşürdüğünü ya da yükselttiğini belirtmekte olan bir hata durumudur. Servisi arayınız.
    ER 21 Hata Kodu

Cihazın sisteminde bulunan su seviyesinin düşük olduğunu belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu durumda basınç seviyesi 0,8’in altına düşmektedir. Kombi altında bulunan doldurma musluğu yardımı ile basınç seviyesini 1,5 bara getiriniz. Cihazınız normale dönecektir.
    ER 22 Hata Kodu

Cihazda bulunan su seviyesinin yüksek olduğunu belirten bir uyarıdır. Bu durumda kombiye en yakın peteğin havasını alarak kombi basınç seviyesini düşürünüz. Cihaz normale dönecektir.
    ER 23 Hata Kodu

Kalorifer gidiş suyu sensöründe arıza meydana geldiğini belirten bir uyarı kodudur. Bu durumda sensörün kablolarında kopma ya da kısa devre oluşumu olmuş olabilir. Servis desteği alınız.
    ER 24 Hata Kodu

Bu durum ise kalorifer dönüş suyu sensörünün arızalı olduğunu belirtmekte olan bir hata kodudur. Sensörün değişimi gerekmektedir. Teknik servis ile görüşünüz.
    ER 25 Hata Kodu

Cihazda bulunan baca gazı sensörünün arızaya geçtiğini belirtmektedir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz tek şey servis ekiplerini aramanız olacaktır.
    ER 26 Hata Kodu

Boylerin sensörünün arızaya geçtiğini belirtmekte olan bir hata durumdur. Bu durumda sensör bağlantılarında kırılma ya da kopma meydana gelmiş olabilir bunun dışında kısa devre oluşmuş olabilir. Servis desteği alarak sorunun çözümlenmesine yardımcı olabilirsiniz.
    ER 27 Hata Kodu

Dış hava sensöründe hata olduğunu belirtmektedir. Sensörün değişimi için servis ekipleri ile iletişime geçiniz
    ER 28 Hata Kodu

Su basınç anahtar sensöründe arıza meydana geldiğini belirtir. Bu durumun çözümlenmesi için sensörün değişimi gerekmektedir. Eca Scot Servisi çağırınız.
    ER 40 Hata Kodu

Bu durum ise su scaklığının artışını hesaplayan ve karta bildiren sensörün arızaya geçtiğini belirtmektedir. Servis desteği alınız.
    ER 41 Hata Kodu

Tesisata gönderilen suyun gidiş dönüş sıcaklık farkını hesaplayan sensörde arıza meydana geldiğini belirtmekte olan bir uyarı kodudur. Servisi arayınız.
    ER 61 Hata Kodu

Cihazın ateşleme yapmasına yardımcı olan iyonlarda sapma durumu olduğunu belirtmektedir. Kullanıcı olarak cihaza reset atınız düzelme olmaz ise bu durumda servis ekiplerinden yardım almanız gerekmektedir.
    ER 63 Hata Kodu

Cihazda sistematik bir sorun oluştuğunu bildirmektedir. Reset atınız düzelme olmaz ise servisi arayınız.
    ER 64/ER 65/ER 66/ER 74 Hata Kodu

Kalibrasyon hatasıdır. Bu durumda cihazınız kilitlenir. Cihaza reset atınız. Düzelmez ise servis ekiplerinden destek alınız.
    ER 67 Hata Kodu

Bu durumda cihazda yetersiz alev oluşmaktadır. Reset atın düzelmez ise servis müdahalesi gerekmektedir
    ER 30/ER 31 Hata Kodu

Cihazın parametre ayarlarında bozulma olduğunu belirten bir hata kodudur. Servis desteği ile sorunun çözümlenmesine destek olabilirsiniz.
    ER 32 Hata Kodu

Cihaza gelen voltajın normalin üstünde ya da altında olduğunu belirtmekte olan bir uyarı kodudur. Bu durumda cihazınız arızaya geçer ve bloke olur. Elektronik kartta sorun oluşmuş olabilir. Servis ile iletişime geçiniz.
    ER 36 Hata Kodu

Ek üretim sorunu oluştuğunu belirten bir hata durumudur. Bu durumda cihazınız çalışmaz. Servis desteği ile sorunun çözümlenmesine yardımcı olabilirsiniz.
    ER 95 Hata Kodu

Cihazın sistem programlama modun da olduğunu belirtmektedir. Cihaza reset atınız. Düzelme olmuyor ise servisi aramanız gerekmektedir.
    ER 96 Hata Kodu

Cihaza fazla reset atıldığı zaman bu hata kodu karşımıza çıkmaktadır. Bir süre bekleyin düzelme olmuyor ise servisi aramanız gerekmektedir.
    ER 97 Hata Kodu

Cihazın bloke olduğunu belirtmekte olan bir hata kodudur. İlk olarak cihazı resetleyin. Resetleme sonrası düzleme olmuyor ise servisten yardım alınız.
    ER 88/ER 98/ ER 99 Hata Kodu

Bu durumda birçok parça da sorun oluşmuş olabilir. Cihazı resetlemeyi deneyiniz. Resetlemeden sonra düzelme olmaz ise kullanıcı olarak servis ekiplerini çağırmanız gerekmektedir.
    ER 34 Hata Kodu

Bu durum ise bcc cipinin uyumlu olmadığını ya da cipin arızalandığını belirtmekte olan bir hata durumudur. Servisi çağırınız.
    ER 35 Hata Kodu

Bcc cipinin takılı olmadığını ya da takılıp tekrardan çıkarıldığını belirten bir uyarı kodudur. Servis ekipleri ile iletişime geçiniz.
    ER 37 Hata Kodu

Bcc cipi güncelleştirirken hata oluştuğunu belirtmektedir. Servis ile iletişime geçerek sorunun çözümlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Üstadım merhaba, kavınvalidemin evine bugün keşif için usta getirdim. Fotoğrafta belirtilen petek boyutları ile ECA Scot + işçilik 6600 gibi bir rakam verdi. Ev brüt 110 mt2

Fiyat sizce nasıl ve belirtilen kombiyi tavsiye eder misiniz?
    Radyatörleri hangi marka tercih etmeliyim?

*** E.C.A SCOT ***Kullanıcıları*** E.C.A SCOT ***Kullanıcıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zknclk -- 8 Mayıs 2017; 19:10:55 >

• zknclk kullanıcısına yanıt
    merhaba
    teklifte ayrıntı olmadığı için net değerlendirme yapamam
    petek markasında dd plus tercih et,full tesisat yapılacaksa kombiyi evin içine monte ettirin
    kombiden itibaren sıva üstü kalorifer tesisatı olacaksa tesisat boru çapı 32mm yaptırın evin ortasında çapı 25mm düşürün ve öyle bitirin tesisatı genellikle 20mm ile yaparlar
    kombinin altına plastik kombi bağlantı seti değil pirinç tam geçişli vana ve filtreler isteyin
    birkaç peteğe de danfoss termostatik vanalar takılabilir,yaşam odasına da kaliteli bir oda termostatı
    merhaba disintegration.Bende scot taktırmayı düşünüyorum.Fakat oda termostatı konusunda endişelerim var.Siz ısrarla eca lago fb öneriyosunuz.Fakat buradaki servis scot ile uyumlu olmadığını söylüyor.Bunun üzerine merkezi aradığımda aynısını onlarda söylüyor.Ne yapmalıyım?Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Seybil S kullanıcısına yanıt
    merhaba ısrarla eca lago önermiyorum ayrıca eca scot+eca lago kullananlar var forumda
    on-off kaliteli bir oda termostatı alabilirsiniz:eca honeywell cm707 vrya cm727
    ben modülasyonlu düşünüyorum.Kablosuz modülasyonlu yok heralde.birde wifi diye birşeyden bahsediyorlar.
    eca da kablosuz modülasyonlu yok
  • Merhaba disintegration hocam.
    Bende eca scot kombi taktıracağım. Oda termostatı olarak "Honeywell Modülasyonlu Kablolu T87M2036 Oda Termostatı" uyum sağlar mı?
  • aho2000 A kullanıcısına yanıt
    o ürün eca da 1593 olarak geçer yuvarlak küçük oda termostatı uyumlu değil

[simage]
    *** E.C.A SCOT ***Kullanıcıları
    [/simage]
  • Sayın disintegration ustam salı günü Allah izin verirse bende eca scot kombi taktıracağım evime formun hepsini okudum fakat yinede size sorayım ben kombime ek olarak eca akıllı kablosuz kitini taktıracam wife ile bağlanmalı bu parça takıldığında kombi modülasyonu yapamayacakmı bu parça sadece aç kapamı yapacak modülasyon yapan termostadlara göre dahamı kullanışsız şimdiden cevap için teşekkürler

• pegassus01 kullanıcısına yanıt
    kombi tesisat suyuna göre modülasyon yapacak, her kombinin yaptığı gibi, ayrıca oda termostatı bağlı olduğu için set edilen değere ulaşınca aç-kapa şeklinde çalışacak
    Banada servis tarafından uyumlu değil denildi ancak genel merkez oda termostatını alırken uyumlu demişti genel merkeze biraz bastırınca uyumlu olduğunu belirttiler ve servise bağlattılar. Termostattan sadece sıcak su ayarı yapılmıyor diğer ayarlar tam çalışıyor.

• takip
  • Merhaba disintegration
    Antalya da yaşıyorum. Evime doğalgaz tesisatı döşeteceğim. Ev 145 m2 3+1 ve 2 banyo var. Toplamda 9 metre petek ve 2 adet havlupan takılacak. Firma pompası güçlü diye bana 2 adet kombi önerdi. Buderus GB062 ve Bosch condense 2500.. Ama ECA scot premix i yeni farkettim ve sizin dediğiniz gibi pompası daha güçlü ve yeni bir kombi..Firmaya durumu ilettim ama onlar Buderus ta biraz ısrar ettiler. Henüz karar vermiş değilim. Sizden ricam bana bu konuda yardımcı olmanız. Hangi kombi daha verimli olur. (Ptekler D.döküm Plus olacak)
    Teşekkür ederim
  • aldibero kullanıcısına yanıt
    eca scot un pompası daha güçlü ama bu gücü daha çok dubleks gibi evlerde hissedersiniz
    tesisat sıfırdan yapılacaksa kombiden itibaren 32mm ve 25mm kalın pprc borularla tesisat yaptırırsanız 145m2 de hepsinin pompası yeter
    ama pompa gücü sizin için önemliyse eca scot en iyisidir,buderus/bosch un pompası da 9metre peteği besler
    bence kombiye yakın peteklerde ve mutfakta kaliteli termostatik vanalar kullanın petekleri set edilen derecelerde kıssın
    kombinin pompasına az yük binsin
    baymak duo tec'in pompası da güçlüdür 90pW bu cihazı da öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 1 Haziran 2017; 13:10:42 >
  • Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.