Şimdi Ara

Dynamic contrast

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Monitorlerde tam olarak ne ise yariyor. 10.000.000 DC ile 70.000 DC veya 1.000.000 DC ile arasinda ne fark olusur?

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824001488
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824005230
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824116442

    Ornek ben viewsonic markali olani almak istiyordum ama DC acisindan cok fazla 10.000.000 gibi rakam var. Bunun ne faydasi veya zarari vardir?







  • Monitör panelinin arkasında bulunan florasan lambalar sebebiyle ışık panelin önüne sızdığı için (led monitörde florasan yerine led ışık kaynağı kullanılır) lcd monitörlerde tam siyah renk oluşturamamak gibi bir sıkıntı var. Siyah renkler siyahımsı koyu gri bir şekilde görünüyor. Bunun önüne geçmek için dinamik kontrast üreten monitörler üretildi. Burada panel arkasındaki ışık veren kaynak florasansa , görüntüde siyah renk hakim yerlerdeki florasan lambaların verdiği ışık azaltılarak ; ledli ise o bölgedeki led ışık azaltılarak siyahımsı değil gerçekten siyah renk vermesi sağlanmaya çalışılıyor. Bunun dezavantajı ise ışık azaltıldığı için o bölgedeki diğer renklere ait görüntülerde varsa son derece soluk renkte görünmesine sebep oluyor. Pratikte siyah gösterebilmesi gerçekten işe yarıyor. O bahsettiğin uçuk kaçık oranlara kafanı takma , aradaki farkı gözle hiçbir zaman anlayamazsın. Gerçek rakamları yansıtmadıkları yani aldatmaca olmaları gibi ayrı bir sıkıntıda var. Statik oranı 700:1 ve üzeri ise dinamik oranlarına bakmana bile gerek yok. Zaten şimdiki monitörlerin hemen hepsi bu oranın üzerinde statik kontrast üretebiliyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat.nur

    Monitör panelinin arkasında bulunan florasan lambalar sebebiyle ışık panelin önüne sızdığı için (led monitörde florasan yerine led ışık kaynağı kullanılır) lcd monitörlerde tam siyah renk oluşturamamak gibi bir sıkıntı var. Siyah renkler siyahımsı koyu gri bir şekilde görünüyor. Bunun önüne geçmek için dinamik kontrast üreten monitörler üretildi. Burada panel arkasındaki ışık veren kaynak florasansa , görüntüde siyah renk hakim yerlerdeki florasan lambaların verdiği ışık azaltılarak ; ledli ise o bölgedeki led ışık azaltılarak siyahımsı değil gerçekten siyah renk vermesi sağlanmaya çalışılıyor. Bunun dezavantajı ise ışık azaltıldığı için o bölgedeki diğer renklere ait görüntülerde varsa son derece soluk renkte görünmesine sebep oluyor. Pratikte siyah gösterebilmesi gerçekten işe yarıyor. O bahsettiğin uçuk kaçık oranlara kafanı takma , aradaki farkı gözle hiçbir zaman anlayamazsın. Gerçek rakamları yansıtmadıkları yani aldatmaca olmaları gibi ayrı bir sıkıntıda var. Statik oranı 700:1 ve üzeri ise dinamik oranlarına bakmana bile gerek yok. Zaten şimdiki monitörlerin hemen hepsi bu oranın üzerinde statik kontrast üretebiliyorlar.

    Tesekkur ederim cevap icin.

    http://www.jr.com/viewsonic/pe/VIW_VX2753MHLED/

    Monitor olarak bunu almayi dusunuyorum. Kucuk donanimsal eksiklikleri disinda goruntu uniteleri guzel gozukuyor.

    Alma sebebim bu konuda var Xbox a baglamak istiyorum eger baglanti konusunda bilginiz varsa bilgilendiriseniz sevinirim. Xboxtan 1080p goruntu aktarmak istiyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_55084934/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55085087

    Birde anti-glare ozelligi var acaba bunun isigi yansitmamasi disinda dezavantaji varmidir onu merak ediyorum. Monitor fiyatina gore bana iyi geldi her acidan bir yerde falso varmidir diye supheleniyorum. Birkac socket eksikligi var. Biriside speakeri kalitesiz demis ama ben kulaklik alacagim zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soar.kerrigan -- 29 Kasım 2011; 9:42:35 >




  • Monitör seçimin isabetli olmuş , eğer onu bulamazsan birde buna bak. Hafta sonu %25 indirimli ve 30 gün sıfır ölü piksel garantisi ile buradan alabilirsin.http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/viewsonic-vx2739wm-27-vx2739wm-genis-ekran-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=47771
  • soar.kerrigan Dinamik Kontrast oranlarına boş yere takılıp kalma. Sadece zaman kaybedersin, ettiğin sıkıntıya değmez. Statik Kontast oranı o mailde bahsettiğin Samsung ların 1000:1 , Viwsonic lerin 1200:1 olduğu görülüyor. Statik oran daha gerçekçi değerler verir. Dinamik kontrast diye bilmem kaç bine bir oranlara bu işten anlayan kimse aldırış bile etmez. Gönlün hangisine kaydı ise ona bak , bu seni daha mutlu eder.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.