Şimdi Ara

DXVK ile dx9/10/11 oyunlarını vulkan üzerinden çalıştırma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
7
Favori
4.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

birşey değil

• devreye girip girmediğini anlamak için bir arkadaş msi afterburner'ın ekran üstü göstergelerinin çalışmadığından bahsetmişti. bu konuda birşeyler çözdüğümde konuya ekliyeceğim.

• eskibirkurt kullanıcısına yanıt

starwars oyunu için denedim fakat 4-5 fps düştü :D yalnız sadece 1 kere test ettim. yarın 3-4 kere teyit ederim bakalım nasıl fark olacak. ama csgo'da ya psikolojik ya da gerçekten bi tık akıcılık kazandı oyun. benim cs:go da fps sorunum yok ama akıcılık oldu gibi. msi afterburner'ide yarın denerim sonuçları yazarım

• Alien Isolation (Vulkan Api ile çok daha akıcı) NFS Heat, Payback, Most Wanted, Remnant, Watch Dogs 2, For Honor (Bu aşırı derecede akıcı oldu), AC Odyssey, Syndicate, COD Warzone (Dx12 destekli ama gayet akıcı bir deneyim sundu) Little Hop vb. oyunlarda MSI afterburner oyunu kapatacak konumlara kadar getiriyor fakat oyunların bazılarında vulkan olarak çalışmasada genel anlamda o yağ gibi akma tabiri gözle görülür şekilde arttı diyebilirim. MSI afterburner için alternatif pek olmadığı için vulkan api oyunda aktif olarak çalışırken sonradan açmanız tavsiye olur. Destiny 2, Dead By Daylight bu iki oyunda online olduğu için ban yeme riskini göze alıp denedim fakat Destiny 2 de msı afterburner çalışmıyor ve çok fazla kasma yaşadım zaten sorunlu bir grafik motoru var. dead by daylight açılışta vulkan aktif oluyor fakat EAC koruması oyunu kapattırıyor. Kullanmış oldugum ekran kartı Rx 5600 XT gayet güzel sonuçlar elde edebildim. 60 fps te akıcılık konusunda bir hayli sıkıntılı idim monitörden oldugunu düşünüyordum sürekli biraz daha araştırınca directX yapısı sorunlu imiş input lag ve takılmalar da cabası. şimdilik iyi gidiyor. Dx12 için yayınlanacak başka bir api varsa denemeye değer. son çıkan Cyberpunk Dx12 ile geldi onun içinde güzel birşeyler olursa tadından yenmez.

• flameteam kullanıcısına yanıt

Aynen bende rx 5600xt kullanıyorum. Benim yaptığım araştırmalarda da navi serisinin özellikle dx9 da her oyunda olmasada sıkıntı çıkarabildiği yönünde (özellikle micro-stuttering). Ancak performans getirisi ve akıcılık nvidia dahi artabilir. Navi serisinde daha çok işe yarasada nvidia da fayda edebileceğini düşünüyorum.

• benimde isteğim minimum fps nin artması daha stabil bir fps sağlanıp oyuna akıcılık hissi gelmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Aynen bende rx 5600xt kullanıyorum. Benim yaptığım araştırmalarda da navi serisinin özellikle dx9 da her oyunda olmasada sıkıntı çıkarabildiği yönünde (özellikle micro-stuttering). Ancak performans getirisi ve akıcılık nvidia dahi artabilir. Navi serisinde daha çok işe yarasada nvidia da fayda edebileceğini düşünüyorum.

İki marka içinde düzgün çalışacaktır fakat dx9 oyunlarda Alan Wake ve Batman için denedim açılmadı maalesef. Micro Stuttering benimde çok başımı ağrıtan olaydı onları yok etti diyebilirim. Most wanted 2012 60 fps kilidi ile daha akıcı oldu.

• Mafia definitive edition ile deneyen çalıştırabilen oldu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reception47 kullanıcısına yanıt

Aynen bende de aynısı oldu. Bilgi için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

oyunu linux altında çalıştırmışlar.

https://www.protondb.com/app/1030840

linkteki açıklamaları kopyala-yapıştır yapıyorum:

1. Launch the game in windowed mode.
    2. Set your screen resolution, windowed mode, turn window borders off in the game settings.
    3. In steamapps/compatdata/1030840/pfx/drive_c/users/steamuser/My Documents/My Games/Mafia Definitive Edition/Saves set file videoconfig.cfg as read-only.
    4. Launch the game, wait for in-game menu and press Alt+Enter to switch to full screen
    5. Enjoy the game.

niye my documents/my games v.s. deki videconfig.cfg yi sadece okunabilir yapmışlar onu anlamadım ama. oyuna normal girip ayarları windowed mode - turn windows bordes off - istediğiniz çözünürlük yapıp çıktıktan sonra. gerekli dxvk dosyalarını ekleyip deniyebilirsiniz.

Çaban için teşekkürler. Sağlık olsun.

Yeni güncelleme gelirse belki mafia'da eklenir, çünkü version'lar a bakınca bazı sorun'lu oyun'lar için düzeltme'ler olmuş.

• Peki DX12 oyunlar için mevcutr birşeyler varmıdır ? Cyberpunk COD warzone v.b bazı oyunlar dx12 de çalışıyor

dx 12 ve vulkan yeni grafik kartlarını en iyi kullanan son standartlar. dx 13 gibi birşey olsa dediğin olabilir.

• dz 12 ye göre vulkan daha stabil duruyor. o yüzden böyle birşey varsa güzel olabilir.

bazı önemli yazılımcılar vulkan varken dx12 ye gerek yok gibi laflar bile etmişlerdi. evet vulkan dx12 den üstün özellikle optimizasyon becerisi iyi yazılımcılar için. ancak neyazıkki directxin arkasında microsoft var oda belirleyici oluyor vulkanın önü tıkanıyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.