Şimdi Ara

DX10 gerçekten gereklimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

X1900XTX veya X1950XTX'i veya bunların XT'leri olanların 8800GTS almasına zaten gerek yok şu an, onların yapacağı en iyi şey beklemek Ama benim gibi düşük kartını satıp bi kart almak isteyenlere 8800GTS 320MB tavsiyemdir, ama DX10 olduğu için değil, DX9 oyunlarda cidden sağlam performans verdiği için ve ayrıca fiyat/performans'ı da gayet iyi olduğu için. Kesinlikle verilen paraya değer, fiyatı düşecek deniyor ama bu haliyle de verilen paraya değer (tabi ben 400YTL'ye 2.el buldum Sparkle )

• quote:

Orjinalden alıntı: uguroz89

bu aslında bütçeye bağlı bir mevzu ama üzgünüm ki evet gerek var çünkü dx 9 çıktığındada böle olmuştu dx 10 çıkıncada böle olmalı bende rahatsızım bu konudan ama napalım oyun yapımcılarına

Ne alaka ya ekran kartı üreticileri DX10'a geçti diye oyun üreticileride mi geçecek saçma..
    Ayrıca herkes DX10 ekran kartı alabilecek duruma sahip değil adamlar bunuda düşünüyorlar..
    Çok DX10 oyun istiosan CRYSIS geliyor

• şuan için hayır ama bütçe varsa birkaç ay içinde alınabilir
    ama şu ilk 8600gt falan alınmamalı bence
  • daha dx10 oyunlar çıkmadı çıksın bi
  • zaten 8800GTS'i DX10 için almayın DX9 oyunları dehşet şekilde oynamak için alın DX10 çıkınca bunlar dandik kalabilir çünkü.

quote:

mezarcılık güzel birşey..

Kardeş valla ben düşürmedim fiyatı aynen öyle yazıyodu aldım pazarlıktan nefret ederim

• arkadaşlar Dx10 için bir defa vistaya geçmek zorundasınız.
    vistaya geçmek sadece yeterli değil.
    çünkü oyunlar için 2 gb sistem belliği olmalı diyorlar.(yakında 2 yetmez 4 gb olsunda diyebilirler.)
    bütün bunları sağladınız.Dx 10 oyun varmı Cevap yok.
    Crysis gelecek diyorlar.Onunda sadece vista üzerinde dx 10 için çıkartıcağını sanmıyorum.
    Xp ve dx 9c üzerinde de oynanacaktır.
    Bir tane daha Fx faciası olmaması için dx10 ve atiyi beklemekte yarar var.

Dx 9c win98 e bile çıkmışken dx10 nu sadece vistaya koyan microsofta
  • peki bırde olaya soyle bakalm. ben orta sınıf bır kart alıcam mesela max 150 dolar verıcem. bu paraya ne var mesela 7600gt var degılmı. bırde aynı paraya 8600gt sonic var. dx9 testlerınde 8600 ıle basabas gıdıyor 7600gt bazen 8600gt gecıyor. pekı benım hangısını almam mantıklı en azından dx10 cıkınca dx10 desteklı bır kartım olıcak elımde sm4 desteklı. 8600gt dıgerınden daha mantıklı bence. hee ama elınce 7600gt varsa onu degıstırmek bıraz mantıksız olur. yenı alıcaksanız alınabılır bence..
  • Yeni bilgisayar toplayan 8600gt alabilirler.
    x1900 ve 7900 üstü kartı olanlar bekleyebilirler.
    kartın dx 9 performansı orta da.
    muamma olan dx 10 oyunlarında ne yapacağı.

Dx 10 oyunları winxp ve dx9 ile oynanabiliceğini unutmayın.
    bide şu gerçek var.en son Dx 9c oyunlarını giriş seviyesi kartlar nasıl oynatıyorsa
    dx 10 oyunlarınıda giriş seviyesi kartlar öyle oynatacak.
  • 8600gt alınsa bile vista ve dx10 oyunları olmadıktan sonra neye yarayacakki..... vista da zaten pahalı
  • Hiç bir işe yaramaz. Şuanda yeni çıkan ürün almak sadece İSRAFtır.

Alırsın 300-500 dolara, satamazsın bir sene sonra 100 dolara. Paraya yazık derim sadece...
  • Gene aynı konu.

Daha önce söylemiştim. Şu an elinde DX9 destekli kartı olanların DX10 için orta seviyeye geçmesine gerek yok. Ama gidipte 350$ parayı DX9 destekli bir karta yatırmanın da akılcı bir yanı yok.

Yani

Elinizde orta seviye bir kart var ve sırf DX10 için orta seviye başka bir karta geçmek istiyorsanız yapmayın. DX10 lu AMD leri ve rekabet ile artacak f/p oranlarını bekleyin.

Yok elinizde orta seviye bir kart var, bu artık sizi tatmin etmiyor ve yenii performanslı bir kart almak istiyorsanız Hem DX10 için hem de performansı için 8800GTS alın. (GTX in ne getireceği belli değil. O kadar fazla masrafa gerek yok.)

Ya da sıfır sistem toplayacaksanız ekran kartınız muhakkak DX10 destekli olsun. Kartı şimdi alıp 2 ay sonra sırf DX10 desteği yok diye yarı fiyatına satmak büyük zarar olur.

Bir de son olarak şu var. Üst seviye kartları olanlar ve DX10 a geçmek isteyip gerek var mı diyenler. Burada şu gerçek var ATİ de DX10 kartlarını çıkardığında ellerindeki kartların fiyatı çok ama çok düşecek, kim bilir DX10 un neler getirdiği ortaya çıkınca satmakta zorluk bile çekebilirler. Yani bu durumda kartlardan bir an önce kurtulmalılar. Ama şu da var, DX10 kartlar da ucuzlayacak ve gene erken almanın zararı var. Tabi ortada henüz DX10 oyun olmadığı ve mevcut kartlarının oldukça iyi performans vermeleri de DX10 a gerek bırakmıyor. Kısacası bu kesimde işler biraz zor.

Şimdi satsalar ucuza satacaklar, ama daha sonra yok pahasına sataktan kurtulacaklar. Bunun yanında şimdi satarlar ise ve DX10 kartları 2 ay içinde orta segmente geriler ve DX10 da yeterli performans veremez ise o zaman işler yaş, gene zarar var. Valla iki ucu b..lu değnek. Varın siz karar verin

• sonuna kadar haklısın kardeşim.ben artık dx10kart almam en azından şimdi yüksekken hiç almam.ama yarın fiyatlar düşünce 6-7-8 ay sonra olabilir ozaman alırım.dediğim gibi şimdilik bu kart bana yeter.dx10 da düşük detayda oynayacağima dx9 da orta ve ya yüksek detayda oynarım aynı oyunu
  • DX9L nooldu arkadaşlar...
  • palit 8600gt ve 8600gt sonic gigatekte,
    gt 146+kdv, sonic 159+kdv,
    7600gt fiyatlarıda 100-130 arası fıyatlarda,
    bence mantıklısı 8600 alınabılır..
  • Şu an bence gereksiz bir masraf.
  • zaman karışık zaman kart değiştirilmez bu zamanda
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

XP DX9 destekliyo zaten o yüzden DX10 kartla XP'de oyun oynamak demek DX10 kartla DX9 özellikleri ile oynamak demek, Vista'ya geçilmediği sürece DX10 diye bişe yok yani

nasıl yani XP ye DX10 u yüklediğimizde ve DX10 ekan kartımız olduğunda DX10 destekli oyunları oynayamayacak mıyız??
  • Valla ekran kartı almak için olan 4 sebebi ve kullanıcı grubunu yazdım.

Bunların ikisi muhakkak DX10 destekli bir kart almalı. Bir kesimi eski kartını muhafaza etmeli bir kesimi konusunda ise kararsız kaldım ama bence bir oyun çıkana kadar bu kartı muhafaza etmeli. Kısacası bir kart alacaksanız bu DX10 lu olmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rabitelli

oyunlardan bir tek fsx biliyorum dx10 destekli, başka var mı...?

Fsx henüz Dx10 değil bildiğim kadarıyla.İleride Microsoft Dx10 patch çıkaracakmış...
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackrewolf

DX9L nooldu arkadaşlar...

DX9L vistasa dx 9 oyunlarını oynamanız için gerekli ara katman diyebiliriz.
    Direct X şimdiye kadar geçmişe uyumlu çıkarıldı hep.Yeni çıkan versiyon alt verisyonlarıda içeriyordu.
    Performansı arttırmak için Direct X 10 baştan yazıldı.İçinde birt tane directx 9 ve aşağı kodu yok.

Tekrar söyleyeyim.Xp için directx 10 çıkmayacak !
    Yoksa vista yı kim alır.
    Directx 10 kartı alanlar vista yüklemek zorunda ve getirdikleri ile götürdüklerine katlanmak zorunda.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.