Bildirim
Dx için 2 lens arasında kaldım 17-50 ler kapışıyor
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Kafan daha da karışsın; Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=729&Camera=474&Sample=0&FLI=0&API=2&LensComp=400&CameraComp=474&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=2
Tamronu tavsiye ederim. Nikon hakkında bilgim yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 11 Ocak 2013; 15:45:48 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: seboist64
Kafan daha da karışsın; Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=729&Camera=474&Sample=0&FLI=0&API=2&LensComp=400&CameraComp=474&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=2
Tamronu tavsiye ederim. Nikon hakkında bilgim yok.
Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF Nikon makinelerde Canondakiler kadar iyi sonuçlar elde edemiyor diye biliyorum birde AF sesi gerçekten rahatsız edici O yüzden kafam daha fazla karışmadı
-
Eğer bütçeniz çıkabiliyorsa Nikon 17-55 f:2.8 derim, evladiyelik bir lenstir, tank gibidir, uzun süre kullanın bir arkadaşım bu lensten sonra 50 mm f:1.8 ini satmıştı, çünkü daha başarılı. Eğer bütçe ona çıkmıyorsa Tamron yerine Sigma tavsiye ederim aynı aralıkta. Tamron' un kasa kalitesi çok kötü, bir arkadaşım D7000 ile kullanıyor, filtre kullanmamasına rağmen filtre takılan yeri durduk yere düştü, lens güven vermiyor, oyuncak gibi duruyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: ozangunay
Eğer bütçeniz çıkabiliyorsa Nikon 17-55 f:2.8 derim, evladiyelik bir lenstir, tank gibidir, uzun süre kullanın bir arkadaşım bu lensten sonra 50 mm f:1.8 ini satmıştı, çünkü daha başarılı. Eğer bütçe ona çıkmıyorsa Tamron yerine Sigma tavsiye ederim aynı aralıkta. Tamron' un kasa kalitesi çok kötü, bir arkadaşım D7000 ile kullanıyor, filtre kullanmamasına rağmen filtre takılan yeri durduk yere düştü, lens güven vermiyor, oyuncak gibi duruyor.
Yani genel olarak herkesin Nikon 17 55 f2.8 in en iyisi olduğunu söylüyor fakat sigmanın da altta kalır bir kalitede olmadığını da söylüyorlar Beni en çok düşündüren Sigma da Vr "Os" olması ve 4 stop a kadar destek vermesi
-
Sigma tabiki de altta kalmaz, ama Nikon u da alternatifler arasında tutun derim, selamlar. -
Bende d7000 ni aldiğim da ayni ikileme düşmüş tüm nikon dan ters zoom özelliği nedeniyle Vazgeçtim. Ters zoom ( objektif en dar yani 55mm iken en kisa halinde aci 17 yer doğru gittikçe objektif uzuyor) bu tarz objektifler de makinenin dahili flaş ini kullandiginizda fotoğrafta gölge oluşuyor. Ayni olayi pentax 16-45 de yasadim. Sonuç olarak nikon ile illa nikon objektif kullanmak istedim ve 16-85 aldim. Size önerim fiyat acisinida düşünecek olursak sigma derim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aylakadam81 -- 21 Ocak 2013; 8:46:00 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: aylakadam81
Bende d7000 ni aldiğim da ayni ikileme düşmüş tüm nikon dan ters zoom özelliği nedeniyle Vazgeçtim. Ters zoom ( objektif en dar yani 55mm iken en kisa halinde aci 17 yer doğru gittikçe objektif uzuyor) bu tarz objektifler de makinenin dahili flaş ini kullandiginizda fotoğrafta gölge oluşuyor. Ayni olayi pentax 16-45 de yasadim. Sonuç olarak nikon ile illa nikon objektif kullanmak istedim ve 16-85 aldim. Size önerim fiyat acisinida düşünecek olursak sigma derim
Aslında 17 55 in parasoleyi de çok uzun normal dahili flaş gerçekten sıkıntı çıkarabilir çok iyi bir noktayı yakalamışsınız18-105 den sonra 16 85 çok fazla iyi olmaz diye düşünüyorum yola sabit diyaframlı bir lensle devam etmek istiyorum o yüzden 17-55 i düşünmüşdüm
-
quote:
Orijinalden alıntı: eeevrim
quote:
Aslında 17 55 in parasoleyi de çok uzun normal dahili flaş gerçekten sıkıntı çıkarabilir çok iyi bir noktayı yakalamışsınız18-105 den sonra 16 85 çok fazla iyi olmaz diye düşünüyorum yola sabit diyaframlı bir lensle devam etmek istiyorum o yüzden 17-55 i düşünmüşdüm
sabit diyaframlı bir objetif olsun diyorsanız bence sigma 17-50 alın. Nikonun başkabir eksik noktası cok agır olması, sonucta günboyunca taşınacak bir okjetif neredeyse 760 gr , sigma 565 gr fark çok. Arkadaşın birisi sigmanın titreşim önleyicisinin avantaj olduğunu yazmış ama os ekstra optik eleman olduğu için image kalitesine negatif etki yapacaktır. Bu tarz focal aralığa sahip lenslerde titreşim önleyici gereksiz bence.
-
quote:
quote:
quote:
sabit diyaframlı bir objetif olsun diyorsanız bence sigma 17-50 alın. Nikonun başkabir eksik noktası cok agır olması, sonucta günboyunca taşınacak bir okjetif neredeyse 760 gr , sigma 565 gr fark çok. Arkadaşın birisi sigmanın titreşim önleyicisinin avantaj olduğunu yazmış ama os ekstra optik eleman olduğu için image kalitesine negatif etki yapacaktır. Bu tarz focal aralığa sahip lenslerde titreşim önleyici gereksiz bence.
Sigma 17 50 os lu bir objektif Nikon 17 55 se Vr siz ama Nispeten sigmadan daha ağır bir objektif acaba sigma 17 50 yerine başka bir objektif mi yazacaktanız da yanlışlık oldu ?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Sigma 17 50 os lu bir objektif Nikon 17 55 se Vr siz ama Nispeten sigmadan daha ağır bir objektif acaba sigma 17 50 yerine başka bir objektif mi yazacaktanız da yanlışlık oldu ?
NİKON 17-55 760 gr VR yok ( Çok ağır , Ters zoom , pahalı, bu aralıktakı en iyi fotoğraf kalitesi )
Sigma 17-50 565 gr OS var (ucuz, ortalama fotoğraf kalitesi, OS faydalı birşey ama keskinlik kayıpları yaratıyor)
Bu aralıklarda çok iyi fotoğraf kalitesine sahip objektiflerin birçoğunda titreşim önleyici yoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aylakadam81 -- 21 Ocak 2013; 22:10:11 >
-
Merhaba, yanlışınız var, Nikon 17-55 te lensin ön ekipmanları zoom esnasında çok az uzama yapar. 17-55 Nikon' un şu anda DX serisindeki ilk profesyonel lensidir. Parasoleyi uzundur doğru, bu da harici flaş kullanımı gerektirir. Her diyafram değerinde ciddi keskinlik verir, ayrıca şu aralar 2. elde gayet uygun fiyatlara bulunabiliyor, 1250-1500 TL aralığında sıfır kondisyonda 2. eller mevcut, sadece araştırmanız gerekiyor. Kullanan bir arkadaşım elindeki 50 mm f:1.8 lensi sattı çünkü 50 mm değerinde açık diyaframda aynı keskinliği bu lens ile elde edebiliyor. -
quote:
Merhaba, yanlışınız var, Nikon 17-55 te lensin ön ekipmanları zoom esnasında çok az uzama yapar. 17-55 Nikon' un şu anda DX serisindeki ilk profesyonel lensidir. Parasoleyi uzundur doğru, bu da harici flaş kullanımı gerektirir. Her diyafram değerinde ciddi keskinlik verir, ayrıca şu aralar 2. elde gayet uygun fiyatlara bulunabiliyor, 1250-1500 TL aralığında sıfır kondisyonda 2. eller mevcut, sadece araştırmanız gerekiyor. Kullanan bir arkadaşım elindeki 50 mm f:1.8 lensi sattı çünkü 50 mm değerinde açık diyaframda aynı keskinliği bu lens ile elde edebiliyor.
Peki Nikonun 24-70 den önce sattığı 28-70 hakkında bir fikriniz var mı ? hemen hemen aynı fiyat aralığındalar -
Nikon 28-70 kullandım Nikon D3 gövde üzerinde, benim gözlemlediğim 24-70 ten daha başarılı değil, bir de aşırı ağır bir lens, ergonomik anlamda kullanımı zor, D3 büyük bir gövde olduğundan denge anlamında sorun olmadı ancak bir ara arkadaşıma verdim, D700 üzerinde çok dengesiz durdu :) -
quote:
Nikon 28-70 kullandım Nikon D3 gövde üzerinde, benim gözlemlediğim 24-70 ten daha başarılı değil, bir de aşırı ağır bir lens, ergonomik anlamda kullanımı zor, D3 büyük bir gövde olduğundan denge anlamında sorun olmadı ancak bir ara arkadaşıma verdim, D700 üzerinde çok dengesiz durdu :)
Hmm.... ağır olduğunu duymuştum D7000 için büyük bir lens olur haklısınız Teşekkür ederim.... -
Nikon 24-70 o aralığın kralıdır, 2. elde 2400-2500 TL civarında bulmak mümkün. -
quote:
Nikon 24-70 o aralığın kralıdır, 2. elde 2400-2500 TL civarında bulmak mümkün.
24 70 ler de Tamron un Vc li modeli çok popüler yarı fiyatına nikon ve canon un keskinliğine oldukça yakınmış üstelik titreşim önleyicili ilk 24 70 olma özelliği varmış -
Daha önce Tamron kullandınız mı bilmiyorum ama ben bu kadar dandik kasa yapısı olan bir gövde görmedim, fiyat olarak da yarı yarıya değil, amazon da 1299 usd, Nikon 24-70 ise 1599 usd. Tamron parasına Türkiye' de tertemiz 2. el Nikon 24-70 alınır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozangunay -- 1 Şubat 2013; 9:00:08 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X