merhaba arkadaslar ... dvd RW makınem tanıyor ..ama okumuyor ... (2gün önce calısıyodu.. drıver guncelledı artık calısmıyor ) cıkardıgı seslerden bıle cd dondurmedıgını anlıyorum ... cd gostermelık bıraz donduruyor bırakıyor ... driver aradım ama bulamadım boyle bı sorunla karssılasan arkads varmı veya cozumu bılen ..m makıne kesınlıkle cd okumuyo ... laptop markası acer aspire 4739 G dvd RW markası TSSTcorp~CDDVDW~TS-L633B... ne yapmam gerektıgını bılen arkadas warsa acıl yardım ederse sevınırım format atcam .... !!
öncelikle cd için driver yüklemene bile gerek yok , güncellediğin driver ne driveri?
ayrıca güvenli modda aöıp bir dene bakalım belkide sorunun kaynağı başka bir şey?
Driver güncelemekten kasıt "firmware" mı yaptınız optik okuyucunuza ? Yoksa yazılım manasında bir sürücümü kurdunuz işletim sisteminize ? Eğer ilk söylediğim gibi bir işlem uyguladıysanız işiniz biraz zor.Ancak çözümsüz denemez denenebilecek bir kaç yol var.Şansınız varsa probleminiz çözülebilir.
errör arkadasım ...dunden berı ugrasıyorum ...cozemedım .. 2 gun önce duzgun calısıyordu ... driver genıus pro dıye bır program yukledım makınaya ...heralde butun drıverları guncelledı ( 15 driver guncelledı yazdı ) sımdı acer tum drıverları kendı sıtesınden cektım kurdum ...gene olmuyor ... guvenlı modda nasıl acıcam acaba ?
pc açılırken f8 e aralıklarla basın ve en üstteki seçeneği seçin birde öle deneyin bakalım.
denedım ..gene okumuyor .... ? baska ne yapabılrım ....
DVD Writerinizi söküp başka bir PC de deneyin çalışıyorsa sisteminizdeki bir driver/yazılım karmaşasından dolayı problem yaşıyor olabilirsiniz.Sistemde kurulu olan CD yazma progrmlarının tamamını uninstall edin.Birde o şekilde deneyin.
DVD Writerinizi söküp başka bir PC de deneyin çalışıyorsa sisteminizdeki bir driver/yazılım karmaşasından dolayı problem yaşıyor olabilirsiniz.Sistemde kurulu olan CD yazma progrmlarının tamamını uninstall edin.Birde o şekilde deneyin.
bi degişiklilk olmadı malesef ...... biligsayarımda cıkarabilir depolama birimi olan aygırtlar (2) DVD SÜRÜCÜSÜ D: DVD RW sÜRÜCÜSÜ E:....diyor bende bi surucu war ?
CD yazma programlarının haricinde sanal sürücü oluşturan programlarıda (D-Tools , Alcohol vs ) kaldırmayı deneyin.Mekanik bir sorun olmadığını tahmin ediyorum.En kötü yeni windows kurulumuna kadar gider olay.(Flash bellek ile kurulum)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme