up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up ............................................................................................................ ...
monitör analog ise kartında da analog varsa analogdan bağla; yok eğer 2 dvi girişin varsa DVI'ı analoga çeviren dönüştürücüler var; genelde ekran kartı ile veriliyor bu dönüştürücüler ama heralde ayrı olarak da satıyordur...
gidip aldım aleti.şuan bir fark görünmüyor.birazdan crysis te denicem.belki bir değişiklik olur??? ...
[Deleted by Admins]
inşallah görürüm.çünkü 7 ytl para verdim küçücük parçaya ...
quote:
Orjinalden alıntı: epinox
DVI dijital çıkış o yüzden görüntüyü daha iyi veriyor; D-Sub analog olduğu için görüntü kalitesinde biraz düşme var diye biliyorum ben...
DVI tercih et o yüzden.
Benim merak ettiğim esas soru DVI ile HDMI arasında kalite farkı varmı?
DVI ile HDMI arasında görüntü kalitesi açısından bir fark yok
[Deleted by Admins]
hiç bir fark yok.yada ben göremedim.boşuna verdim o parayı.neyse belki sonra lazım olur...
Azda olsa fark yaratıyor. Ben HDMI lı aldım şu anda analog kullanıyorum crt den sonra analog kullanmak bile ilaç gibi ama genede HDMI kablo alacağım philips gördüm bugün 67 ytl ya 24 ayar altınmış daha ucuz yok mu DVI to hmdı kabloların
beni kesseler 67 ytl vermem ...
quote:
Orjinalden alıntı: @rd@
beni kesseler 67 ytl vermem ...
ben versem mi diye düşünüyorumda yok ya enayilik olur sanki Biraz daha analog kullanacam 15 20 milyona bulurum bi yerde alırım
Benim bildiğim DVI sadece görüntü için digital bağlantı yapar... HDMI ise hem görüntüyü hem de sesi tek kablo ile verir... Bu durumda sesi zaten bilgisayarlarımıza takılı hoparlörlerden alıyorsak HDMI'a yatırım yapmak biraz anlamsız oluyor... Kaldıki monitörlere entegre hoparlörleri pek tatmin edici düzeyde görmedim...
2 hafta önce TEKNOSA'dan Philips SPA1300 2+1 ses sitemini 49.90 YTL'ye aldım, sesi yarıya kadar ancak açabiliyorum... Bu durumda bir kablo için 67 YTL biraz fuzuli oluyor gibi... Yanlış mı düşünüyorum yoksa benim atladığım bir şey mi var?...
quote:
Orjinalden alıntı: Pulstar
Benim bildiğim DVI sadece görüntü için digital bağlantı yapar... HDMI ise hem görüntüyü hem de sesi tek kablo ile verir... Bu durumda sesi zaten bilgisayarlarımıza takılı hoparlörlerden alıyorsak HDMI'a yatırım yapmak biraz anlamsız oluyor... Kaldıki monitörlere entegre hoparlörleri pek tatmin edici düzeyde görmedim...
2 hafta önce TEKNOSA'dan Philips SPA1300 2+1 ses sitemini 49.90 YTL'ye aldım, sesi yarıya kadar ancak açabiliyorum... Bu durumda bir kablo için 67 YTL biraz fuzuli oluyor gibi... Yanlış mı düşünüyorum yoksa benim atladığım bir şey mi var?...
eğer işlevi buysa gerçekten çok fuzuli.4 tane lcd monitörümüz var.hepsi hoparlörlü ama hiçbiri işe yaramıyor. 67 ytlye fıstık gibi ses sistemi alınır....
grafik tasarım işiyle uğraşıyorum ve işyerinde 22 neovo ve 22 samsung monitör var neovoda dvi çıkış var ve ekran kartından dvı çıkıştan bağlanmış durumda samsung da analog çıkış var ve ekran kartından analog çıkışa bağlanmış durumda iki monitörü yanyana koyup aynı programları aynı renk ayarlarıyla deniyorum ama dvi ve analog arasında bizim ofis çalışanlarının gözlerinin algılayabileceği bi fark göremedik :)
zaten bu farkı görenler neye göre görüyor anlamadım bende benimde programcı arkadaşlarım var fark yok diyorlar oluşabilen farkları da bağlantı şekline değil panele ya da diğer kontras tepki süresi gibi detaylardan olduğunu söyüyorlar.
Benim de bir sorum olacak.
19" LCD bir monitör satın almak istiyorum. DVI dediğiniz monitörün özelliği mi? Ekran Kartının özelliği mi?
DVI bütün LCD'lerde standart mı? Yoksa her LCD bunu desteklemez mi?
Çok soru sordum farkındayım ama af buyrun. Pek anlamadığımdan soruyorum :)
quote:
Orjinalden alıntı: griffe
Benim de bir sorum olacak.
19" LCD bir monitör satın almak istiyorum. DVI dediğiniz monitörün özelliği mi? Ekran Kartının özelliği mi?
DVI bütün LCD'lerde standart mı? Yoksa her LCD bunu desteklemez mi?
Çok soru sordum farkındayım ama af buyrun. Pek anlamadığımdan soruyorum :)
Hem monitörün hem de ekran kartının özelliğidir... Her ikisinde de DVI kablosunun takılabilmesi için DVI girişi olmalı...
DVI özelliği her LCD monitör ve ekran kartında standart olan bir özellik değildir...