Şimdi Ara

DVDRom Çalışmıyor BIOS Usb Boot Desteği Yok Nasıl Win Kurulur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    4-5 Senelik Packard Bell laptopum var aldığım günden beri DVD markası seçiyor keyfi davranıyor DVDlerde bugünlerde format atmam gerekti Windows yükleyeceğim ama DVDyi okumuyor 2-3 dvd denedim olmadı.
    Netbookuma USBden kurmuştum Win7'yi buna da öyle yapayım dedim ama USB Boot Özelliği Yok sanırım çünkü hiç tepki vermiyor USB diske.
    Diğer yandan BIOS menüsüne girdiğimde USB Emulation işaretlenmiş ama bu ne anlama geliyor bilmiyor BOOT değil heralde :s

Acaba BIOS'unu update etsem usb boot özelliği kazanır mı ? Aradım aradım bulamadım bios upgrade'ini o da ayrı bir sorn tabi.
    INSYDE Software SCU yazıyor biosunda.

Acaba dışardan dvdrom bağlasak ? Nasıl bağlarız

• usb disk derken flash disk mi external disk mi?
    boot sekmesinde usb hdd yi en uste tasiyip usb belleginize gerekli ayarlari yaparsaniz bu sekilde usb den kurulum yaptirabilirsiniz.
  • dvd taktığında boş olarakmı görüyor ?
  • Hocam USB seçeneği yok boot cihazları arasında Floppy ,Lan ,DVD,HDD var sadece.

DVDyi takınca okumaya çalışıyor ses geliyor ama tepki vermiyor.Bu laptop serisinin genelinde var bu gıcıklık :(

Desktoptaki DVDyi söksem buna nasıl bağlarım acaba? İşe yarar mı?
    Lan boot dediği olay nedir o şekilde format atamaz mıyım?
  • laptop icin ikinci el bir dvd-rw bakip onuda takabilirsiniz.
  • İlanlara falan baktım çok fazla dvdrom var acaba hangisi uygun nasıl anlayacağım?
  • everestten dvd-rom markasini ogrenin. sonra internetten arastirin ide mi sata mi diye(genellikle idedir ama emin olalim) sonra buna uygun seceriz. marka cok farketmez sadece saglam ve saglikli olsun. hatta 0 bile alabilirsiniz ben gecen yil 100 e pionerr in slot yani kapaksiz olan modelini almistim. daha uygun fiyatlilarida var piyasada. sonra direk taktim kullandim herhangi bir uyum sorunu cikarmadi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Everstten baktım
    Slimtype DVDRW SOSW-833S Lite On
    Arabirim ATAPI

Ne anlama geliyor bunlar
  • normalde bir ide dvd yaziciniz oldugunu ve her tur medyayi neredeyse okuyabildigini bulabiliyorum. ide bir dvd-rw alin laptoplar icin olanlardan slim type olarak gececektir. 100 e sifirda bulunabilir sanirim
    Aldiktan sonra laptopunuzda eskisini tutan vidalar olacaktir(belkide gizli olan bile vardir klavye altinda ozellikle) vidalari söküp dvd-rw uzerinde cevirici veya yuvaya uygun hale getiren demir vs varsa yenisine aktarmaniz sonrada yeni dvd-rw yi eskisinin yerine takarak kullanilabilir duruma getirmeniz icten bile degil
  • ide veya sata cihazlar için dvd kasalar var . veya extertnal dvd ler var. bunlar değerlendirilebilir
  • ya normalde çok kullanmıyoruz o laptop'ın dvdromunu sadece bu durumda gerekti.
    Yenisini almak dışında başka fikri olan var mı?
  • usbsi olup usb bootu olmayan bir pc .Taktığın windows cdlerinin boot özelliğinin çalıştığından eminmisin? Usb dvdrom tak dicem onuda görmücek şimdi :P.
  • usb gormeyen alete baska ne yapilabilir dvd-rom degistirmekten baska? bana siz mantikli olani soyleyin bende size tavsiyede bulunayim. gittigidiyor gibi adreslerden 30 ytl civarina da alabilirsiniz fakat garantisi olacagini sanmiyorum. bu yuzden 0 tavsiye ediyorum guvenebiliyorsaniz oradanda alirsiniz
  • böle bir yöntem var orjinal bir windows 7 dvdsi bulun sonra bir arkadaşınızın ya da internet cafede windows 7 dvdsini flash belleginize atın sonra laptopunuzda windows açılıyor ise flash bellekdeki windows 7 dosyalarınızı bilgisayara atın sonra setup.exeye girerek windows 7 yükle deyin öyle yükleyebilirsin ama format atamassın d bölümün var ise oraya atıp formatlayabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: byhackermstf

böle bir yöntem var orjinal bir windows 7 dvdsi bulun sonra bir arkadaşınızın ya da internet cafede windows 7 dvdsini flash belleginize atın sonra laptopunuzda windows açılıyor ise flash bellekdeki windows 7 dosyalarınızı bilgisayara atın sonra setup.exeye girerek windows 7 yükle deyin öyle yükleyebilirsin ama format atamassın d bölümün var ise oraya atıp formatlayabilirsin

Bilgisayarın genel hard disk durumu şöyle Windows Xp Kurulu ona ait C: ve D: var ayrıca Ubuntu var.
    Asıl yapmak istediğim Ubuntuyu silip onun disk alanını Windowsa kazandırmak.Ama madem öyle bişi yapıcam komple format atıp win7 yükleyeyim temiz olsun diyorum.

Peki Win7 dosyalarını Dye atsam C:yi ve ubuntuyu silip o alana Win7 kurabilir miyim?

Bu arada laptop Packard Bell Easynote 9505

• yapilabilir belki ama garanti veremem... En azindan ben o tip birsey denemedigim icin bilmiyorum diyeyim.
  • abicim ilk öncelikle bios da hard diskde usb yi 1 re al olur
  • bosa gi boot seceneginin altında usb gözükmesi lazım sadece aktif degildir arkadaşın başına gelimşti orda bi yerde bulmuştuk secenekler dolu olduğu için gözükmüyordu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.