Şimdi Ara

DVD RW Bilgisayarımda görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
14.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aygıt yöneticisinde, bilgisayarımda, biosta dvd rw sürücüm gözükmüyor. Açıp kapatabiliyorum. Sürücülerde sorun yok. Arkadaştan DVD RW - CD RW aldım, onları da denedik onları da göremiyor bilgisayar. Ek olarak hiç bir program yüklemedim. Doğru düzgün çalışan sürücüler çalışmıyor.

Sürücü çalışmadığı için formatta atamıyorum. Flash bellek, ağ üstünden format atma yöntemlerini denedim ama atamadım.

Ne olabilir bu sorun ? Sistemim imzamda. DVD sürücüm: LG GSA-H55N

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gD -- 25 Temmuz 2009; 17:33:40 >

• DVD-RW ın bağlı olduğu IDE veya SATA kablosunda problem olabilir , IDE ve SATA portun anakart üzerinde takılı olduğu portlarda bir problem olabilir , BIOS unda DVD-RW ilee ilgil kısım Disable olmuş olabilir (BIOS u resetlemeni öneririm) , BIOS da gözüküp gözükmediğine de bak bu arada...Eğer IDE kullanıyorsan ve aynı kabloya 2. bir CD , DVD veya HDD bağlıysa Master Slave Jumper ayarlarının bir kontrol et...
    Şimdilik İhtimaller bunlar...
  • Bu akşam gidip SATA kablosu alacağım. Bakalım sonuç ne olacak. BIOS resetleme olayını denedim ama olmadı.

Aynı kabloda sadece DVD kullanıyorum. Sanırım ayar yapmama gerek yok ? Çünkü önceden sorunsuz kullanıyordum.
  • Yeni SATA kablosuyla denedim. Gene görmüyor. Sorun şimdi anakarttamı ?
  • benimde başıma gelmişti. bilgisayarın int. sitesinden serial veya parti no yu girerek en son güncelleştirmeyi indirmiştim ve restart tan sonra sorun hallolmuştu.
  • Anakartı tamamen güncelledim. ASUS'un sitesinden ama hala düzelmedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVD Writer yazım yapmıyor.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • format attın mı paşa
  • Bak şimdi arkadaşım . Bilgisayarıma Sağ Tıklayıp yönet'e giriyorsun orada aygıt yöneticisi ve oradan'da dvd-rw'ni buluyorsun ve donanımı kaldır diyorsun kaldırıyorsun donanımı sonra isehttp://s2.dosya.tc/MicrosoftFixit50027.rar.html bunu indiriyorsun donanımı kaldırdıktan sonra kuruyorsun bunu ve bilgisayarı yeniden başlatıyorsun . Sonra otamatik olarak bulacak dvd'i ve yüklenecek . Yüklenincede bir dene bakalım çalışacakmı .
  • powerx in dediğini denedikten sonra hala olmadıysa rom unu çıkarıp takmanı öneririm.

inşallah sorunun çözülür..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xeon-Man

format attın mı paşa

DVD çalışmadan atamıyorum format. Flash bellek ile atmayı denedim ama 530mb'dan fazlasını anakart desteklemiyor sanırım.

quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

Bak şimdi arkadaşım . Bilgisayarıma Sağ Tıklayıp yönet'e giriyorsun orada aygıt yöneticisi ve oradan'da dvd-rw'ni buluyorsun ve donanımı kaldır diyorsun kaldırıyorsun donanımı sonra isehttp://s2.dosya.tc/MicrosoftFixit50027.rar.html bunu indiriyorsun donanımı kaldırdıktan sonra kuruyorsun bunu ve bilgisayarı yeniden başlatıyorsun . Sonra otamatik olarak bulacak dvd'i ve yüklenecek . Yüklenincede bir dene bakalım çalışacakmı .

Aygıt yöneticisinde gözükmüyor dvd-rw. :)

quote:

Orijinalden alıntı: gkayaalp

powerx in dediğini denedikten sonra hala olmadıysa rom unu çıkarıp takmanı öneririm.

inşallah sorunun çözülür..

Çıkartıp taktım olmadı. Hatta farklı dvd-rw, cd-rw falan denedim onları da göremiyor.

PSU'da da bir sorun yok. Sanırım anakartın SATA girişlerinde bir sorun var.

• DVD Writer'ın arkasında bir diş var. Onu çıkarıp yanındaki dişlere takıp denedin mi? Benimkinde de aynı problem vardı zamanında, bu şekilde çözmüştüm.
  • ilk başta dvd-rw de bir yazılım hatası olduğunu düşünmüyorum bunun için kasanın kapağını aç ve hdd nin sata kablosunu dvd rw yi taktığın slota tak ve çalıştır anakartın sata destekli olduğundan master slave gibi bir problemle karşılaşmicaksındır eğer pc masaüstüne gelirse geçmiş olsun dvd-rw arızalı git garantiden değiştir
  • aklıma yeni bir şey geldi SATA girişi dediğin CD-ROM girişi mi bilmiyorum ama , anakartın cd rom girişinde sorun vardır
  • adamın dvd-rw si bozuk işte nerden aldıysa değiştirsin işte tabi önce bi slotları denesin ondan sora garantiye götür değiştirirler hemen orda faturaya filanda ihtiyacın yok dvd-rw nin seri no etiketi üstündeyse problem çıkmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Royal Janisarry

adamın dvd-rw si bozuk işte nerden aldıysa değiştirsin işte tabi önce bi slotları denesin ondan sora garantiye götür değiştirirler hemen orda faturaya filanda ihtiyacın yok dvd-rw nin seri no etiketi üstündeyse problem çıkmaz

çok biliosun sen..

mesajları adam akıllı okuyup cevapla bu iş çocuk oyuncağı değil.

adam dedi zaten " BAŞKA DVD RW TAKTIM YİNE DE ÇALIŞMIYOR " diye. !
  • başlattan çalıştıra regedit yazın

"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum" gelin sağ tıklayarak izinleri açın
    gelişmişe tıklayın

ekleye tıklayın system ve kendi kullanıcı adlarına tam denetim hakkı verin
    tamama tıkladıktan sonra uygula tamam tıklayıp gelen uyarıya evet deyin ve kayıt düzenleyicisinden çıkın

(ayrıca başlat>çalıştır>services.msc>tak ve kullan servisinin çalışır durumda olduğunda emin olun)

aygıt yöneticisine tekrar girin görünüyor mu bir bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranel

başlattan çalıştıra regedit yazın

"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum" gelin sağ tıklayarak izinleri açın
    gelişmişe tıklayın

tamama tıkladıktan sonra uygula tamam tıklayıp gelen uyarıya evet deyin ve kayıt düzenleyicisinden çıkın

(ayrıca başlat>çalıştır>services.msc>tak ve kullan servisinin çalışır durumda olduğunda emin olun)

yalnız bu hareketi yaparken çok dikkatli olun başka hiçbir şeye basmayın çok dikkatli olun. lakin kayıt defteri windowsun can damarıdır. yanlış bir şey olursa mavi ekran hatasıyla karşılaşırsın..

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

DVD Writer'ın arkasında bir diş var. Onu çıkarıp yanındaki dişlere takıp denedin mi? Benimkinde de aynı problem vardı zamanında, bu şekilde çözmüştüm.

DVD Writerın arkasına sadece 2 kablo takıyorum. 1 tanesi pata kablosu anakarttan geliyor. 1 tanesi psudan gelen güç kablosu.

quote:

Orijinalden alıntı: Royal Janisarry

adamın dvd-rw si bozuk işte nerden aldıysa değiştirsin işte tabi önce bi slotları denesin ondan sora garantiye götür değiştirirler hemen orda faturaya filanda ihtiyacın yok dvd-rw nin seri no etiketi üstündeyse problem çıkmaz

4 tane farklı farklı sürücü denedim. Hiç birini görmedi bilgisayar.

quote:

Orijinalden alıntı: baranel

başlattan çalıştıra regedit yazın

gelişmişe tıklayın

Bunu da yaptım ama gene olmadı. Bütün kullanıcılara full izin verdim. Gene aygıt yöneticisinde gözükmüyor.

Galiba anakartı götürmem lazım. PATA girişinde bir sorun var.

• quote:

Orijinalden alıntı: gD

quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

DVD Writer'ın arkasında bir diş var. Onu çıkarıp yanındaki dişlere takıp denedin mi? Benimkinde de aynı problem vardı zamanında, bu şekilde çözmüştüm.

DVD Writerın arkasına sadece 2 kablo takıyorum. 1 tanesi pata kablosu anakarttan geliyor. 1 tanesi psudan gelen güç kablosu.

Yok kabloyu demiyorum ben. Resimde oklarla gösterdiğim parçayı diyorum.

DVD RW Bilgisayarımda görünmüyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.