Oncelıkle herkese ıyı gunler dılıyorum. Arkadaşlar ben ses sıstemımın yanına bı dvd kaydedıcı almak ıstıyorum. ses sıstemım z-5500 ve bu ses sıstemının performansını etkıleyecek bısey almak ıstemıyorum bu yuzden ne tavsıye edersınız sımdıden herkese tesekkur ederım...
Merhaba,
Bir DVD kaydedicinin ses sisteminizin performansını etkileyip etkilemeyeceğini bilmiyorum ama DVD kaydediciler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız öncelikle forumdaki "Arama" fonksiyonunu kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer arama yaparsanız bu bölümde kaydediciler hakkında açılmış bir çok başlık olduğunu göreceksiniz.
Eskimiş olmakla birlikte forumun başka bir bölümünde yer alan şu başlığa bakabilirsiniz: http://forum.donanimhaber.com/m_2952554/tm.htm O başlıktaki bir mesajdan alıntı: "Sabit diskli modellerin fiyatı çok yüksek ancak şöyle bir avantajı var. Her zaman yanınızda boş dvd medyası olmayabilir. Ayrıca kayıt tepkime süresi çok ama çok kısa. Yani rec tuşuna basmanızla kaydın o anda başlaması söz konusu. Halbuki sabit diski olmayan modellerde bu süre 1 sn.ye kadar çıkabiliyor. "
Ben de sabit diskli DVD kaydedicileri öneririm. Eğer sabit diski olmasın ama sabit disk benzeri bir kolaylık olsun derseniz DVD RAM destekleyen kaydedici modellerini (Panasonic veya Pioneer) öneririm. Bu arada Panasonic marka sabit diskli bir kaydedici (DVD RAM destekleyen) kullanıcısı olarak buradaki yorumlarımda tarafsız olmayabileceğimi belirtmeliyim.
Markasına bağlı olarak sabit diskli dvd kaydedici modelleri 500 YTL'den başlıyor. Daha uygun fiyatlı isterseniz Vestel markasına bakılabilir. Navitech veya Sunny gibi markalar daha ucuz ama arkasındaki teknik desteği bilemiyorum. Arçelik/Beko'nun 300 küsur YTL fiyatlı bir sabit diskli DVD kaydedicisi vardı ama forumda artık yazılım güncelleme desteği verilmediği konuşuluyordu.
Aşağıdaki sitelerde fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Ayrıca tekno marketlerin son zamanlarda farklı kredi kartlarına yönelik olarak yaptıkları indirim kampanyalarını takip etmenizi öneririm.