Şimdi Ara

DVD nin keskik kesik oynaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dell inspiron 9400 ümde eskiden sorunsuz olarak seyrettiğim DVD - VCD yi artık seyredemiyorum, HD ye attığımda ise sorun kalmıyor. Tam olarak olan şey ise şu: Filmi driver'a koyduğumda film ve diğer ses veren herşey kesik kesik ses vermeye başlıyor.Örneğin film oynarken winamp te çalan müzikte saçmalıyor ama stop dedğimde filmi oynatan programa düzeliyor. Film izlemek için K-lite'ın media classic ve Nero 5 i kullandım hep sonuç aynı oldu. Bunun sebebi nedir?

Teşekkürler.

• bütün dvd lerdemi yapıyor yoksa sadece ondamı bende loptop kesik kesik okudu pc normal lens temizleme cd si ile temizledim düzeldi birde k- liteyi güncelleyip tekrar kurun
  • quote:

Orjinalden alıntı: baranel

bütün dvd lerdemi yapıyor yoksa sadece ondamı bende loptop kesik kesik okudu pc normal lens temizleme cd si ile temizledim düzeldi birde k- liteyi güncelleyip tekrar kurun

cvp için tşkler.
    tüm dvdler yapıyor.
    laptop daha epey yeni yaw,lens olması zor gb gelio :(
    k-lite tekrar kurmayı denicem.
  • DMA modu sorunu. Lütfen forumda arama yapıp bu sorunla ilgili yazdığım metni inceleyin. (yazar olarak Hazar, arama terimi olarak DMA yazarsanız herhalde bulabilirsiniz)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

DMA modu sorunu. Lütfen forumda arama yapıp bu sorunla ilgili yazdığım metni inceleyin. (yazar olarak Hazar, arama terimi olarak DMA yazarsanız herhalde bulabilirsiniz)

DMA dan deil, baktım ayarlar DMA açık halde görünüyor.Cvp için genede tşkler.
  • Emin misiniz? Birincil ve İkincil IDE Denetleyicisi'nin tüm kanallarında geçerli aktarım modu olarak Ultra DMA Modu mu etkin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 6 Mayıs 2007; 13:36:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

Emin misiniz? Birincil ve İkincil IDE Denetleyicisi'nin tüm kanallarında geçerli aktarım modu olarak Ultra DMA Modu mu etkin?

Eminim, resim de ekledim.Bendeki tek fark ingilizce olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Austin powers -- 6 Mayıs 2007; 14:02:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BSPlayer'da ses var görüntü yok
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamam, harddiskinize kopyalayınca sorunun ortadan kalkması Birincil IDE kanalındaki DMA'nın aktif olmasından. Peki ikincil, yani Secondary ide kanalının SS'sini koyabilir misiniz? Bu anlattığınız sorunun başka bir nedenini görmedim şimdiye kadar da, o yüzden bu kadar ısrarlı davranıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 6 Mayıs 2007; 17:50:56 >
  • ewt haklısın secondary de durum farklı fakat deiştirmekte mümkün değil. SS:
  • BIOS tan bir deneseniz. Belki orada PIO mode olarak ayarlamışsınızdır. Bence bir bakın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ybsert

BIOS tan bir deneseniz. Belki orada PIO mode olarak ayarlamışsınızdır. Bence bir bakın.

Bios'a girip bakrım ama bu tip bir ayar göremedim, laptop larda bios desktop a göre daha az kapsamlı sanarım.
  • Bu tür ses ve görüntü takılmaları, işlemcinini aşırı zorlanmasından da kaynaklanabilir.

İşlemci kullanımı (Task Manager > CPU Usage) bir kontrol edin ve gereksiz uygulamaları kaldırın bence...

Makine çok yeni olabilir ; ancak bir virüs yada trojan yada spy bulaşmış ise, işlemciyi ağlatmaya yeter...
  • quote:

Orjinalden alıntı: msakalar

Bu tür ses ve görüntü takılmaları, işlemcinini aşırı zorlanmasından da kaynaklanabilir.

İşlemci kullanımı (Task Manager > CPU Usage) bir kontrol edin ve gereksiz uygulamaları kaldırın bence...

Makine çok yeni olabilir ; ancak bir virüs yada trojan yada spy bulaşmış ise, işlemciyi ağlatmaya yeter...

Makina da spy ve virus programı mevcut, tarama yaptırdığımda bir sorun olmadığını söylüyor.
    Ayrıca sadece film izlemek istediğimde bu tip bir şey olması virüs yada türevlerinden kaynaklanmadığını düşünüdürüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Austin powers

ewt haklısın secondary de durum farklı fakat deiştirmekte mümkün değil. SS:

Yaa, bunu demeye çalışıyorum birkaç posttur

Neyse, çözümü var.
    Bu sorun, sürücünüze çizik, hasarlı veya okunamayan bir disk taktığınızda oluyor. Windows güvenlik olarak DMA modunu kapatıp PIO moduna dönüyor. Bunu iptal etmek içinhttp://l.inc.md/o2An286kc adresindeki dosyayı indirip çalıştırın. Verdiğiniz screenshot'lardaki ayarlar doğru. Dosyayı çalıştırdıktan sonra bilgisayarı restart edin ve tekrar kontrol edin. Geçerli aktarım modu'nun Ultra DMA'ya dönmüş olması gerekiyor.

vehttp://forum.donanimhaber.com/m_11461958/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 7 Mayıs 2007; 10:41:37 >

• Tamamdır, verilen şeyi yaptım ve DVD nin saçmalaması geçti hakkaten, çok teşekkür ederim.
    kendi kendine bu hale bu makina nasıl geldi bunun bir açıklaması war mı? Daha 2 hafta önce çatır çatır dvd seyrettiğim makina bi anda kekeme oldu sanki, anlam verememiştim.
  • CarAudioTurkey forumuna üye misiniz diyerek başlayayım, profilinizde de oto müzik sistemleri görünce, nick de aynen orada var... Ben oradaki dogukan_karabay.

Açıklaması var, kısaca yazayım.

Windows, taktığınız disklerde okuma hatasına belli bir sayının üstünde kere rastlarsa yavaş yavaş DMA modunu düşürüyor, sorun buradan mı diyerekten. Zaten DMA 2 olduğundan bir altı PIO oluyor. PIO da direkt belleğe erişim sözkonusu olmadığından (DMA'nın açılımı Direct Memory Access'tir) işini yapıyor fakat bütün sisteme ciddi bir yük bindirerek. Siz benim yazdıklarımla bu olayı iptal ettiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 8 Mayıs 2007; 18:55:32 >
  • ewt caraudioturkey den austin powers benim, fkt seni çıkaramdım kardeş msnimde yoksun sanarım.Tanıyıpta çıkaramadıysam da kusura bakma.
    Verdiğin bilgiler ve dosya için çok teşekkür ederim.
    Simson_@hotmail.com msn adresim, istersen ekleyebilirsin, benimde sana oto müzik sistemleri hakkında yardımcı olabilceğim bişi olursa memnuniyetle ederim senin bana ettiğin gibi :)
  • Çok aktif değilim orada(read-only gibi birşey), sadece nick tanıdık geldiği için :)
    Ekliyorum yine de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 8 Mayıs 2007; 20:00:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.