Şimdi Ara

DVD İLE DİVİX ARASINDAKİ FARK NEDİR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • doğru düşünüyorsun ama ufak bir eksiklikle:

İnsan gözü ve kulağı bu kalite farkının %99'unu anlayamaz.

Zaten kayıplı sıkıştırmanın çıkış noktası burasıdır.

örneğin insan kulağı 20Hz ile 20KHz arasındaki sesleri duyabilir. ben bir müzik dosyası içindeki 60KHZ lik kısmı atarsam bunu hiçbir kulak anlayamaz. Doğal olarak da kalite farkı oluşmaz.
    DivX için de aynı şey geçerli....

Yaşasın DivX...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dutku -- 18 Ekim 2005, 14:58:38 >
  • SENCE DVD GEREKSİZ BİR FORMAT O ZAMAN
  • Alacağın cihaz mutlaka DivX destekli olsun ama, o kadar fazla DivX izleme alışkanlığın olmasın. Kendini ve gözünü DVD zevkinden mahrum etme. DivX, DVD nin %15 kadar bozulmuş şeklidir. Ben kesinlikle DVD ile DivX i kıyaslamak istemem. VCD seyredeceğine DivX seyret. Amaaa, DVD izleyeceğime DivX izlerim deme lütfen.
  • DivX yapabilmek için DVD gerek. O bağlamda gerekli. ama izlerken veya dinlerken kalite farkı yok denecek kadar az.
    quote:

Orjinalden alıntı: arkitrom

SENCE DVD GEREKSİZ BİR FORMAT O ZAMAN
  • Eğer DVD olmasaydı DVD den riplenmiş DivX leri nasıl izleyecektik. Burda yine DVD nin üstünlüğü karşımıza çıkıyor. Hatta internetten DivX indirirken DVD den riplenmiş olanını tercih etmiyor muyuz?

SVCD ile VCD arasındaki farkın aynısı DVD ile DivX arasında var. DivX izleyipte beğendiğim bir filmin DVD sini almadan yapamıyorum. DVD bambaşka bir şey.

Ben asıl HD DVD ve Bluray çıktığı zaman görecem O DivX çilerin havasını.
  • (DivX yapabilmek için DVD gerek)

aynı tavuk suyu gibi yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arkitrom -- 18 Ekim 2005, 16:05:13 >
  • HD DVD çıkınca bir DVD'ye 5 tane DivX koyuyorken, o zaman 25-30 tane koyacağız. Ben divx çılgını değilim. Daha iyi sıkıştırılmış bir format çıkarsa onu desteklerim. HD DVD ile divX in ne alakası var? DVD elbetteki güzel bir şey. ama 6,7 kat boyut farkını düşünürseniz, divX tercihimdir. Çünkü arada 6.7 kat kalite farkı yok. (Var ama insan anatomisi bunun ancak belli bir kısmını algılayabilir.)
    quote:

Orjinalden alıntı: topaz42

Eğer DVD olmasaydı DVD den riplenmiş DivX leri nasıl izleyecektik. Burda yine DVD nin üstünlüğü karşımıza çıkıyor. Hatta internetten DivX indirirken DVD den riplenmiş olanını tercih etmiyor muyuz?

SVCD ile VCD arasındaki farkın aynısı DVD ile DivX arasında var. DivX izleyipte beğendiğim bir filmin DVD sini almadan yapamıyorum. DVD bambaşka bir şey.

Ben asıl HD DVD ve Bluray çıktığı zaman görecem O DivX çilerin havasını.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.