ARKDAŞLAR ben djital tv kart almak istiyorum. marka model arastrmadm. ne önerirsinizden ziyade bu kartlarn daha ne kadar kullanlacag önemli. şimdi alsa daha ne kadar kullanabilirim ? daha zamana var m ? zira bu yeni ckan teknolojiler hdtv falan onlarla b eraber kullanmdan kalkp ynei tknolojiler gelebilir mi ? bi bilginiz var sa lütfen paylaşn. en azndan 4 sene kullanabilirmiyim kartı ?
birde hangi markay önerirsiniz?
Bu cihazların ömrü kullanım şartlarına göre değişir. Ömür boyu kullabilirsiniz aslında. Ancak resmiyette cihazların kullanım klavuzlarına cihazın ömrü şu kadar yıldır diye ibare koyulur. Ancak bu aynı sınıf cihazlarda bildiğim kadarıyla değişmiyor. Bu durum ithalatçı/imalatçi firmaların tüketicinin korunması mevzuatı çervevesinde bulundurmak zorunda oldukları yedek parça stoklarının süresiyle alakalı bir durumdur. Dijital uydu alıcılarında bu (benim gördüğüm) 10 yıldır.
Ancak bu 10 yıl sonra bütün cihazlar ölür demek değildir. Tozlandırmamaya, temizliğine, elektrik akımının düzenli olmasına,(topraklama vs.) talimata uygun kullanıma, yıldırım düşmesi vs. gibi kazalara maruz kalmamasına bağlıdır.
Teknik servisi kaliteli olan ve kalitesini isbat etmiş cihazlar uzun yıllar kullanım için daha fazla güvence vaad ederler. Ben Technisat firmasının Skystar2 USB modelini kullanıyorum. İyi bir makina ancak Turksat'ta tuneri biraz fazla nazik. Hotbird uydusunda daha iyi performans gösteriyor. Ancak ayarlarınız tam mükemmel ise Turksat'ta da sorun olmaz.(Şayet cihazda bir bozukluk yoksa) Bunun yanında diseqc motor desteği yok. HDTV için özel yazılım yüklemek gerekiyor. Skyvision daha fazla özelliğe sahip. Ancak Skystar Alman malı diğeri uzakdoğu malı. Ancak Skyvision malzeme ve işçilik olarak nasıl bilmiyorum.
Skystar2 'mi , Almanya'dan arkadaşımın akrabasına getirtmiştim. Sanırım yıl 2002 falandı. Yani 4 yıldır , kesintisiz kullanıyorum.
Ömrü uzun, o konuda şüphen olmasın. Hele ki yeni teknolojileri (HDTV, karasal-sayısal yayın) destekliyorsa daha bu kartlar uzun yıllar iş görür.
Kartlar hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsan forumda arama yapıp daha önce açılmış konulara göz atabilirsin.