Şimdi Ara

Dv7-2133 Hakkında Herşey (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
753
Cevap
1
Favori
58.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bimek'si şimdi birdaha aradım , parmak izini sormak için , çalışan arkadaş bildiğim kadarıyla var dedi. DV7 lerde parmak izi okuyucusunun olması gerek dedi. Sanırsam o sitedede göstermemesinin nedeni HP nin sitesindede yazmaması ama orda , isteğe bağlı parmak izi okuyucusu diye birşey yazıyor. Bimeks belki parmak izi istemiş olabilir. Hp yi arayamadım çünkü hafta sonu kapalı. Sizde başka yerleri arayıp sorun isterseniz , daha doğru birşeyler öğrenebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeKoTuRaNcI

Bimek'si şimdi birdaha aradım , parmak izini sormak için , çalışan arkadaş bildiğim kadarıyla var dedi. DV7 lerde parmak izi okuyucusunun olması gerek dedi. Sanırsam o sitedede göstermemesinin nedeni HP nin sitesindede yazmaması ama orda , isteğe bağlı parmak izi okuyucusu diye birşey yazıyor. Bimeks belki parmak izi istemiş olabilir. Hp yi arayamadım çünkü hafta sonu kapalı. Sizde başka yerleri arayıp sorun isterseniz , daha doğru birşeyler öğrenebiliriz.

yukarıda verilen videoyu izledim.orada parmak izi okuyucusunun olduğu yerde bir şey vardı ama etiket miydi anlayamadım çünkü kamera çok hızlı geçti.
  • evet o benım de dıkkatımı cektı etıketmı degıl mı anlayamadım.hatta ızledıkten sonra ılk ben sordum parmak ızı var mı dıye

quote:

Orijinalden alıntı: hewalita

quote:

Bimek'si şimdi birdaha aradım , parmak izini sormak için , çalışan arkadaş bildiğim kadarıyla var dedi. DV7 lerde parmak izi okuyucusunun olması gerek dedi. Sanırsam o sitedede göstermemesinin nedeni HP nin sitesindede yazmaması ama orda , isteğe bağlı parmak izi okuyucusu diye birşey yazıyor. Bimeks belki parmak izi istemiş olabilir. Hp yi arayamadım çünkü hafta sonu kapalı. Sizde başka yerleri arayıp sorun isterseniz , daha doğru birşeyler öğrenebiliriz.

yukarıda verilen videoyu izledim.orada parmak izi okuyucusunun olduğu yerde bir şey vardı ama etiket miydi anlayamadım çünkü kamera çok hızlı geçti.

• arkadaslar dv 7 nın ayın 15 ıne kadar geldıgını varsaysak bıle sızce dv6 2147 teknosada 2350 ye olan 2 cekırdeklı daha ıyı performansmı verır cızım programları ıcın bıde bır tanıdık bana atı nın cızım programlarında takıldıgını soylemıstı dogruluk payı varmıdır 4 cekırdek nasıldır?
  • quote:

quote:

Dv7-2133 Hakkında Herşey

Eğer kırmızı okla gösterdiğim yerdekinden bahsediyorsanız o energy starın logosu.Diğerleri de ATInin,İntelin ve windows vistanın logosu.Bu modelde parmak izi okuyucu yok sanırım.Zaten kafamı karıştıran da bu görüntüler..Görünüşte yok gibi ama bakalım gelince göreceğiz hep beraber...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipatlayanbit -- 6 Eylül 2009; 15:31:23 >

• 17.3 inc olması çözünürlüğe kötü etki yaparmı acaba??
  • Daha piyasaya sürülmedi. ama sürüldüğü gibi alıcam inşallah pc yi ve bol bol resim çekip konuya ekleyeceğim.ayrıca "Gelecekte bu pc yi kullanacaklar listesi" oluşturalım. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkordu

quote:

quote:

quote:

Kapanan forumdada yazdığım gibi bimeks e parmak izi okuyucu varmı diye 4 kere sordum , fotolarda yok , hp nin sitesinin özellikler kısmında yok filan dedim, onlarda 4 kere evet kesin var dediler. Siz Hp yi aradınızdamı öğrendiniz olmadıgını ??

Hpyi aramadım bir internet sayfasının özellikler kısmında yazıyordu.

Hp'nin kendi sitesinde parmak izi okuyucu vardı diye hatırlıyorum.

Dediğim gibi özellikler kısmında yazmamasına rağmen adamlar kesin var dedi. Özelliklerde yazmıyor olabilir belki. HP yi arayıp kesin bilgi aldıkdan sonra yazmak daha sağlıklı olabilir , Çünkü şuan HP nin en kötü modelinden en iyi modeline kadar hepsinde parmak izi okuyucusu var , bundada vardır bence.

Dv7-2133 Hakkında Herşey

Yukarda yazılmamış ama umarım dediğin gibidir..Olmaması da çok önemli değil benim için.

parmak izi okuyucusunu sitede gördüğümü hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi addict to pc -- 6 Eylül 2009; 17:03:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkblue8989

arkadaslar dv 7 nın ayın 15 ıne kadar geldıgını varsaysak bıle sızce dv6 2147 teknosada 2350 ye olan 2 cekırdeklı daha ıyı performansmı verır cızım programları ıcın bıde bır tanıdık bana atı nın cızım programlarında takıldıgını soylemıstı dogruluk payı varmıdır 4 cekırdek nasıldır?

Sadece ATI değil oyun kartlarının hepsi çizim programlarından takılır.Yapıları aynı olmasına rağmen sürücü desteği sayesinde Nvidia ve ATI'nin profesyonel ekran kartları bu alanda uzmanlaşmıştır,OpenGL performansları çok yüksektir. HD4870x2 bile anlık render yapmakta aşırı zorlanır..Bununla ilgili videoları internette bulabilirsiniz.

Bu arada çizim diyince ben katı modelleme düşündüm.Yanlış anlamadım inşallah.
  • quote:

quote:

quote:

Dv7-2133 Hakkında Herşey

Eğer kırmızı okla gösterdiğim yerdekinden bahsediyorsanız o energy starın logosu.Diğerleri de ATInin,İntelin ve windows vistanın logosu.Bu modelde parmak izi okuyucu yok sanırım.Zaten kafamı karıştıran da bu görüntüler..Görünüşte yok gibi ama bakalım gelince göreceğiz hep beraber...

Arkadaşlar yurtdışı mallarına hiç bakmayın cünkü yurt dışında birçok modelin özelliğini biz seçiyoruz yani parmak izi olsun olmasın seçim ile oluyor. Ki bu seri dv7 -21xx serisi Yeni bir seri. Şuan eskiden Türkiyede olan dv7-20xx serilerinde parmak izi yok. Nasıl yurt dışındaki dv6-12xx lerin hepsinde parmak izi olmamasına rağmen Türkiyedeki bütün dv6-12xx lerde varsa bundada olucaktır bence. Yabancı videoların dv6-12xx lerine bakarsanız onlarda parmak izi olmadıgını görürsünüz. Ama dediğim gibi en iyi bilgiyi HP yi veya Bimeksi arayarak alabiliriz , bende aradım ve sordum . Sizlerde farklı yerlere sorun ona göre tartışalım. Yalnıs veya dogru olduğunu bilmediğimiz bir bilgiyi paylaşmak veya tartışmak ne kadar dogru orasını bilemem ama ben araştırıp dogru oldugunu düşündüğüm Bimeks tarafından 5 kez söylenen şeyin "parmak izi okuyucusu var" üzerinde duruyorum.

Ürün cıktıgında bu bölümü kapatıp sadece ürün hakkında konusulan bir inceleme-kullananlar grubu açmak daha mantıklı olur. Cünkü ilk mesajdan sonrası nerde var , ne zaman gelir filan filan. En azından yeni bölümde daha iyibir inceleme ve tartışma olanağı olur. İnsanlarda aradıgı bilgiyi kolayca bulur (Ne zaman gelicek mesajları yerine).Benim elimde benim derlediğim bir özellikler ve yararlı linkler yazısı mevcut isterseniz öyle bir başlık açabilirim Carsamba günü veya bugun yarın ?

Benim şahsi olarak yaptığım özellikler ve faydalı linkler derlemem. (lütfen herhangi bir alıntı olarak kullanmayınız sadece göstermek ve fikir vermek için koyuyorum )

quote:

Özellikler

İşlemci

Intel® Centrino® 2 işlemci teknolojisi
    Intel® Core™2 Quad İşlemci Q9000
    2.00 GHz , Düzey 2 önbellek 6 MB

Bellek (Ram)

Standart bellek : 4096 MB DDR2 800 Mhz
    Bellek düzeni : (2 x 2048 MB)
    Maksimum bellek : 8 GB'ye kadar DDR2 belleği destekler

İşletim Sistemi

Yüklü işletim sistemi : Windows Vista® Home Premium ve Service Pack 1 (64 bit)

Dahili sürücüler

Hard disk : 320 GB SATA Sabit Disk Sürücüsü
    Sabit disk sürücüsü hızı : 5400 rpm
    Sabit disk sürücü koruması : HP ProtectSmart Sabit Sürücü Koruması
    Optik sürücü türü : Çift Katman desteğine sahip Lightscribe Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW)
    CD/DVD etiketi yazdırma : Doğrudan bilgisayarınızdan LightScribe ile ipek ekran kalitesinde disk etiketleri oluşturun: Yakın, çevirin ve tekrar yakın.

Sistem Özellikleri

Ekran boyutu : 17,3 inç Diyagonal HD+ Yüksek Tanımlı HP LED BrightView Geniş Ekran
    Ekran çözünürlüğü : 1600 x 900
    Grafik alt sistemi adı : ATI Mobility Radeon HD 4650
    Video RAM : 1 GB atanan DDR3 ile 2815 MB'ye kadar toplam grafik belleği
    Dahili ses : 3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik
    Hoparlörler ve mikrofon : Altec Lansing® hoparlörler, tümleşik sub-woofer'lı
    Bellek kartı aygıtı : Secure Digital kartlar, MultiMedia kartlar, Memory Stick, Memory Stick Pro veya xD Picture kartlar için 5'i 1 arada tümleşik Dijital Medya Okuyucu
    Ağ arabirimi : Tümleşik 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN
    Kablosuz teknolojileri : Intel 802.11 a/g/n
    Kablosuz yeteneği : Bluetooth® kablosuz ağ iletişimi
    Harici G/Ç bağlantı noktaları : 4 (4. Esata bağlantı noktasıyla paylaşılır) USB 2.0, 1 HDMI konektörü, 1 eSata konektörü, 1 VGA bağlantı noktası, 1 RJ45 ethernet konektörü, genişletme bağlantı noktası, 2 kulaklık çıkışı, 1 mikrofon girişi, 1 IEEE 1394, Tüketici Kızılötesi, kablo yerleştirme konektörü
    Video yakalama arabirimi : IEEE 1394 Firewire® Arabirimi
    Genişletme yuvaları : 1 ExpressCard/54 yuvası (ExpressCard/34'ü de destekler)
    Kontrol paneli : HP Mediasmart ortam yürütücü yazılımı ve özel menü denetimleri, müzik ve DVD düğmeleri
    Web kamerası : HP Pavilion Web Kamerası, Tümleşik Dijital Mikrofonu ile. VGA düşük ışık
    Uzaktan kumanda : HP Mobile Uzaktan Kumanda
    Klavye : Entegre sayısal tuş takımının olduğu tam boyutlu klavye
    Güç kaynağı türü : 120 W AC Güç Adaptörü
    İşaret aygıtı : Açma/Kapatma düğmesi ve özel dikey Yukarı/Aşağı Kaydırma yüzeyi, ses düzeyi denetimi, ses kapatma düğmesi
    Pil türü : 8 hücreli Lityum-İyon (Li-Ion) pil

Yazılım

Yazılım - Verimlilik ve finans : Microsoft® Works ve Microsoft® Office Home ve Student 2007 60 Günlük Deneme Sürümü
    Önceden kurulu yazılımlar : Microsoft® Internet Explorer; Windows Mail; Adobe® Reader
    Optik sürücü yazılımı : HP MediaSmart Suite; Windows Media Player; Windows Fotoğraf Galerisi; DVD Play; Windows Movie Maker, Windows DVD Maker; Cyberlink DVD Suite; Windows Media center
    Ürünle gelen yazılım : Kurtarma bölümü (sistem, uygulamalar ve sürücüleri ayrı ayrı kurtarma olanağı dahil); Kurtarma bölümünün isteğe bağlı yeniden dağıtımı; Kurtarma CD/DVD'si oluşturma aracı; Symantec™ Norton Internet Security™ 2009 (60 günlük canlı güncelleştirme); Dizüstü Bilgisayar Yardımı ve Desteği

Boyutlar

Ürün boyutları (G x D x Y) : 41,26 cm (U) x 27,7 cm (G) x 3,5 cm (min. Y) / 4,32 cm (maks. Y)
    Paket boyutları (G x D x Y) : 450 x 160 x 345 mm

Ağırlık

Ürün ağırlığı : 3,52 kg
    Ağırlık notu : Ağırlık yapılandırmaya bağlı olarak değişir

Garanti

Garanti : 2 yıllık, yalnızca serviste, parça ve işçilik
    Sınırlı garanti kapsamı ve istisnaları : Ürününüzün garanti kapsamını 3 yıla kadar uzatabilir ve kaza sonucu oluşacak hasarlara karşı koruyabilirsiniz.

Fiyat

Önerilen fiyat : 1.499$ + KDV

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Faydalı Linkler

1 Yıllık Bedava Garanti Sitesi

HP nin çalınma, kırılma, düşürme, ıslanma gibi durumlara karşı 1 yıllık garanti olanağı : http://h40072.www4.hp.com/kampanya/sigorta/index.html?jumpid=in_r492_tr/tr/hho/psg/psg-hho-1yrins-ba-rm-xx-p1/chev1

NOT: Bu garantiden yararlanabilmeniz için bilgisayarınızı 15 Haziran 2009 – 15 Mayıs 2010 tarihleri arasında satın almış olmanız gerekiyor. Ve bu garanti den yararlanabilmeniz için ürünü satın aldıktan sonraki 15 gün içinde kayıt olmalısınız.

Windows® 7 Yükseltmesi

HP Windows® 7 Yükseltme Programı : http://h41112.www4.hp.com/promo/win7web/tr/tr/

NOT: Bu yükseltmeden yararlanabilmeniz için bilgisayarınızı 26 Haziran 2009 ve 31 Ocak 2010 tarihleri arasında satın almış olmanız gerekiyor. Bu yükseltme şuan sipariş edilebilir ve Windows 7 piyasaya sürüldükten sonra Windows 7 nizi alabilirsiniz. Windows 7 yükseltme paketi ürcetsizdir, sadece nakliye , hizmet ve diğer masraflar için ücret talep edilir (44$) . Uyugn modeller arasında DV7 serisi mevcuttur.

HP Ürün Kaydı

Ürünü Hp sitesinden kaydetmek için : https://register.hp.com/emea/flowPage/registration/index.do?execution=e1s1&cc=TR〈=tr

Sürücü Güncelleştirmeleri

Windows Vista (64 bit) sürücüleri : http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=2100&lc=en&dlc=tr&cc=tr&product=3987534〈=tr

Windows 7 (64 bit) sürücüleri : http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?os=4063&softwareitem=ob-71108-1&lc=en&dlc=tr&cc=tr&product=3987534〈=tr

Kullanım Klavuzu

Türkçe kullanım klavuzu : http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/manualCategory?lc=en&dlc=tr&cc=tr〈=tr&product=3987534&

Ürünün Resmi Sitesi

HP nin resmi sitesi : http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3945156-4014275.html

***İmza olarakta 1.sayfadaki imzayı KULLANANLAR KULÜBÜ olarak değiştirebiliriz.

quote:

Dv7-2133 Hakkında Herşey
    HP PAVILION DV7-2133 ET KULLANANLAR KULÜBÜ
    Intel Core2 Quad (2,00GHz) - 6MB Ön Bellek | 4GB DDR2 RAM | ATI GDDR3 1GB HD4650 Ekran kartı | 17,3" 16:9 Ekran | 320GB SATA HDD | İntel Wifi Link 5100 Ağ Bağlantısı ve Realtek ethernet kartı | Parmak izi okuyucu | HP Web Kamerası | 4(4. e-sata ile paylaşılır) USB 2.0, 1 HDMI ve 1 VGA bağlantısı | 5/1 Kart okuyucu | Çift katman destekli LightScrible özellikli DVD+/-R | 8 Hücreli Lityum İyon pil | HP mobil uzaktan kumandası |

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_31541752/tm.htm] [center][image]https://store.donanimhaber.com/9f/a4/d2/9fa4d29ca745689b9f7d86d04f8efafe.jpg[/image][/center] [center][size=1][b][color=#990000]HP PAVILION DV7-2133 ET KULLANANLAR KULÜBÜ[/color][/b][/size][/center][color=#000000][center][size=1]Intel Core2 Quad (2,00GHz) - 6MB Ön Bellek [b]|[/b] 4GB DDR2 RAM [b] |[/b] ATI GDDR3 1GB HD4650 Ekran kartı [b]|[/b] 17,3" 16:9 Ekran [b]|[/b] 320GB SATA HDD [b]|[/b] İntel Wifi Link 5100 Ağ Bağlantısı ve Realtek ethernet kartı [b]|[/b] Parmak izi okuyucu [b]|[/b] HP Web Kamerası [b]|[/b] 4(4. e-sata ile paylaşılır) USB 2.0, 1 HDMI ve 1 VGA bağlantısı [b]|[/b] 5/1 Kart okuyucu [b]|[/b] Çift katman destekli LightScrible özellikli DVD+/-R [b]|[/b] 8 Hücreli Lityum İyon pil [b]|[/b] HP mobil uzaktan kumandası [b]|[/b] [/size][/center][/link][/color]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeKoTuRaNcI -- 6 Eylül 2009; 17:37:54 >

• cevap ıcın tesekkur katı modelleme dogru dusunmuşsun.bekleyelım o zaman dv7 yi.
  • bimeksi arayıp sormakla doğru bilgi edinilcegiini sanmıyorum.cüknü bu laptopun ne zaman geleceğine bile her bimeks çalışanı farklı bir cevap vermişti.deneyimlerimle sabit ki teknoloji mağazalarında çalışan çoğu arkadaş başında durduğu stanttaki makinelerin bile doğru düzgün özelliğini bilmiyor ki henüz gelmemiş bir makine hakkında sadece kendi görüşlerini söyleyabilirler zannımca...
  • Ürün geldiğinde dv7-2133et kullananlar kulubü diye bir bölüm açılabilir.
  • peki bu laptop gercekten 4çekirdek mi yoksa 2si sanal 2si gerçek 4çekirdek mi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanctimonia

peki bu laptop gercekten 4çekirdek mi yoksa 2si sanal 2si gerçek 4çekirdek mi??

Q9000 Toplam 4 fiziksel çekirdekten oluşmaktadır.
  • iki sorum daha var... HP Pavilion dv7-2133et - Casper NIRVANA CPQ-Q900-4M35 Kıyaslamasını okudum ama tatmin olamadım açıkcası.

bn oyun olarak sadece pes ve wow oynuyorum o yüzden oyle muhteşem oyunları kaldırmasna gerek yok makinemin ancak mühendislk tasarım/çizim programları kullanmak için performanslı bir makine peşindeyim ancak 2133ün çözünürlüğünün casperınkine göre cok daha kotu olduğunu okudum bana yardmcı olabilcek biri var mı ozellikle ekran boyutu yüzünden 2133ü düşünüyorum ancak eğer çözünürlük kötü olacaksa işler değişir. ayrıca ileride ddr3 ramlerle ddr2leri değiştirme imkanımız olabilir mi ekran kartı ddr3 sonucta? teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Watari

quote:

peki bu laptop gercekten 4çekirdek mi yoksa 2si sanal 2si gerçek 4çekirdek mi??

Q9000 Toplam 4 fiziksel çekirdekten oluşmaktadır.

casper 4çekirdekli modeli de q9000 ancak 2çekirdek+ 2sanal çekirdek şeklinde nasıl oluyor ??
  • quote:

casper 4çekirdekli modeli de q9000 ancak 2çekirdek+ 2sanal çekirdek şeklinde nasıl oluyor ??

Penryn ailesinin 4 çekirdekli işlemcileri 2 tane Core2Duo işlemciden oluşur.

Buyrun burada Intel® Core™2 Extreme Quad-Core Mobil ve Intel® Core™2 Quad Mobil işlemcilerin teknik açıklamaları var.Yine aynı belgede işlemcilerin teknik resimleride mevcut.Oradan iki işlemci tarafından oluşturulduğunu anlayacaksınız zaten;

http://download.intel.com/design/processor/datashts/320390.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 6 Eylül 2009; 23:46:29 >

• arkadaşlar şu bebeğin hp modellerine göre artıları ve eksileri nelerdir acaba?...

http://www.sadecenotebook.com/?pid=2&uid=1983&u=Samsung%20R522-FS03TR
  • çarşamba gününe kadar geldi, geldi... gelmedi, alacağım laptop belli(p8700 4gb ati ddr3 4650 hd 1450tl)... kalan 900 tl ye de en iyisinden bi tane projeksiyon cihazı alıp sinema ekranı boyutunda pes 2009 0ynarım....
    yok yok belki de kalan 900tl yi 1 sene bekletirim ondan sonra üstüne cuzi bi miktar koyar süper quad işlemcili ve ekran kartlı bilgisayarlardan birini alırım... hem böylece laptobumu 1 sene içinde upgrade etmiş olurum.. diğerini de kardeşime veririm...

zaten ekran kartı gddr3 müş arkadaşlar yani modası geçmiş ddr2 klonu.... az daha bize gddr3 ü ddr3 diye yutturacaklardı... haberiniz olsun... bekoturancı söyledi ama pek dikkat çekilmedi bu konuya...

ha bide 3.5 kiloymuş hayvan gibi kas yapar.. bayan arkadaşlara duyurulur... erkek gibi kaslarınız olacak kötü mü?

şaka bi yana diğer bilgisayarlarla(notebook) yan yana gelince şu nokia nın ilk çıkan takoz gibi telefonlarının yeni nesil mobil telefonların yanında durduğu gibi görünmesinden de korkuyorum...millet garip bakabilir...
    inşallah öyle görünmüyodur...

arkadaşlar bi de 2133 ün kataloga girip de gelmeyişinin 1. ayını ben pastalarla mumlarla kutlamayı düşünüyorum... sizi de beklerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi misto_27 -- 7 Eylül 2009; 10:02:57 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.