Şimdi Ara

Düzenli Ders Çalışmak İçin Öneriler?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karar verdim bundan sonra düzenli ders çalışıp notlarımı düzelteceğim 5 zayıfım var

Siz nasıl çalışıyorsunuz ? önerileriniz neler ? belli bir derse özel taktikler var mı ?

• En iyisi kendi tekniğini oluşturmak
    ve sana tavsiye kesinlikle robot gibi olma yani sanki progamlanmis gibi şu saat şu şu saat şu yapma kesinlikle
    ama önerim kesinlikle 1 oturusta çok uzun çalışmaya alış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okulda notları müsvetteye karala eve gelince asıl defterine geçir hem yazma metoduyla pekiştirmiş hemde tekrar etmiş oluyosun.öğrenci yazarak öğrenmeyi aktif hale getirir bu yüzden hep yazarak not al ve tekrar et...tabi soru çözerek pratik kazan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

Karar verdim bundan sonra düzenli ders çalışıp notlarımı düzelteceğim 5 zayıfım var

Siz nasıl çalışıyorsunuz ? önerileriniz neler ? belli bir derse özel taktikler var mı ?

6 Zayıfım var 2.dönem çok yüklencem biraz sonra kendime program yapacağım çok uyabilceğimi sanmıyorum ama deneyeceğim artık.
    Çalışacağım çalışacağım diyorum oturamıyorum bir türlü derse ama bundan sonra sıkacağım dişimi yoksa sınıfta kalacağım 2 senelik olduğum içinde atılacağım.
    Sonra gelsin iş, gitsin aileden gelen para, arkadaşlar, sosyal çevre.
  • günde yarım saat olsa da bakmaya çalış.sonra onu bi zorunluluk olarak hissedeceksin ve hergün yapmaya süreyi arttırmaya başlayacaksın
  • ders çalışmaya bir yerden başlama sadece yap. masanın etrafında saat yada ayna bulunmasın. ayrıca kol saati takıyorsan onuda çıkar ki dakka başı saate bakıp bitmesini bekleme yoksa işkence olur. ben geçen sene ilk dönem 7 tane olan zayıflarımı 2. Dönem 2 ye indirip o 2sinide sorumluluk sınavlarında düzelttim. Üstüne ilk dönem 35 olan geometri ortalamamı 2. Dönem 2ye katlayıp 70 yapmıştım bütün sınıf alkışlamıştı. Kısacası zayıflarım çok diye üzüleceğine düzeltmeye bak başkasındanda taktik isteme öyle takdir almanı sağlıycak mucizavi yöntemler falan yok. Yanında ayrı bir defter taşı okuldakileri ona yaz eve gelince tekrar defterlere geçir sana verebileceğim en iyi taktiktir tabi başlangıç için.

• Çok iyi hatırlarım lise 3 tüm. Son yazılılara geldiğim de 11 zayıfım vardı , hepsini düzelttim. Belli bir saate bağlama kendini , sandalyeye oturdugunda eline bir test aldın diyelim "bu testi bitireceğim" diyeceksin ve bitirmeden kalkmayacaksın.net . Ne testini ne tekrarını yarıda bırakma. Sonuna kadar!! 25 soruluk test mi mesela 20 de kalkma ayaga su içme tuvalete gitme hayır bu bitecek de!!! dayan 1-2 hafta sonra alışkanlık olur zaten ders çalışmadığın zaman içinde vicdan azabı hissederdin. Bir boşluk olur cidden. Sonra her rayına girer. Zaten ders çalışmak zor bir şey değil önemli olan başlangıcı yapabilmek ve sabredebilmek :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu saatler arası şunu yapacam deme bu şu kadar saat içinde yapacam de. oturduğunda 1buçuk saate yakın çalış.

• bunlar banada lazım son gün gelmeden çalışamıyorum
  • Bilgisayarın başından kalkın beyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Faraday

Çok iyi hatırlarım lise 3 tüm. Son yazılılara geldiğim de 11 zayıfım vardı , hepsini düzelttim. Belli bir saate bağlama kendini , sandalyeye oturdugunda eline bir test aldın diyelim "bu testi bitireceğim" diyeceksin ve bitirmeden kalkmayacaksın.net . Ne testini ne tekrarını yarıda bırakma. Sonuna kadar!! 25 soruluk test mi mesela 20 de kalkma ayaga su içme tuvalete gitme hayır bu bitecek de!!! dayan 1-2 hafta sonra alışkanlık olur zaten ders çalışmadığın zaman içinde vicdan azabı hissederdin. Bir boşluk olur cidden. Sonra her rayına girer. Zaten ders çalışmak zor bir şey değil önemli olan başlangıcı yapabilmek ve sabredebilmek :)

+1

• fazla ders çalışan birisi değilimdir sadece test çözüorum en düşük sınav notum 78
  • Sürekli aklım bilgisayarda ne yapsam ders çalışmak işkence gibi bide 1,5 saat diyorsunuz yarım saat anca dayanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: One Day

bunlar banada lazım son gün gelmeden çalışamıyorum

senin gene iyi ben son günde çalışmıyorum yarın fizik sınavım var ilk notum 75 ama yarın dötlere gelicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: camillavilla

fazla ders çalışan birisi değilimdir sadece test çözüorum en düşük sınav notum 78

İlkokullu musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Principito

quote:

senin gene iyi ben son günde çalışmıyorum yarın fizik sınavım var ilk notum 75 ama yarın dötlere gelicem

gururum,vicdanım el vermiyor yoksa çalışmam da zaten son gün hepsi yetişmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Day -- 17 Ocak 2013; 18:16:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çin Ülkü Ocakları

quote:

Orijinalden alıntı: camillavilla

fazla ders çalışan birisi değilimdir sadece test çözüorum en düşük sınav notum 78

İlkokullu musun?

hayır neden ki ?
  • Oturup adam olacağım de çalış. Teknikle falan olmaz bu.
  • düzenli ders çalışma diye bişey yok aga oturacan çalışacan net.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Principito

quote:

15 alsan yetiyo, sal sal.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.