Şimdi Ara

Duydum ki DGS'li biri yüksek üniversiteyi bitiremezmiş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
14.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu anda DGS hazırlanıyorum bu yaz gireceğim. İngilizce filan var yazılımcıyım.

ODTÜ'de okuyan bir arkadaş dedi ki DGS ile ODTÜ, Boğaziçi, Koç, Bilkent seviyesinde üniversitelere bilgisayar mühendisliğine gelen kimse tutunamadı dersler onları aşırı zorluyor, birçok kişi okulu bıraktı, matematik dersleri çok ağır, DGS ile puanın istediğin yere yetse bile dersleri daha hafif geçecek bir yere git diyor, Marmara gibi, Yıldız Teknik gibi vs.

Ne düşünüyorsunuz? Bu ne derece doğrudur bu konuda araştırma yapıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birçok kişi tanıyorum zorlanan. Hadi derslerin zorluğunu geçtim. Curve yüzünden okul çok rekabetçi. BA alıp notunu beğenmeyenler tekrar dilekçe veriyor dersi tekrar almak için. Öyle olunca da mat2 bilgisi zayıf olan DGS'liler zorlanabiliyor. Ancak mezun olan tanıdıklarım da var. Okul Boğaziçi.

Tavsiyem olur da kazanırsan LYS yeni adıyla AYT konularını çok iyi çalış. Yoksa çok zorlanırsın. Üniversite sıfırdan öğretmiyor. Senden beklentisi çok yüksek oluyor. Ancak bu okulların PS diye avantajı var. Akşamları asistanlar etüt yapıyor. Bilkent ile ODTÜ'deki ismi farklıydı.
  • Bu sene marmara'nin yatay gecis sonuclarina bakarsaniz(dgs kontenjani) hemen hemen hepsi itü'den marmara mtok'a gecmis.Ben de DGS ile muhendislige gectim(elektrik-elektronik),lisede(meslek lisesi) neredeyse tum zamanimiz meslek derslerinde plc'yle asenkron motorlarla,hidrolik&pnomatik,mikrodenetleyicilerle geciyordu.Gecis yaptiktan sonra saglam bi calismayla hallettim mat2'yi fizigi.

Odtu'ye Bogazici'ye gecen kisi cok cok zorlanir,gozu kapali turev,integral yapan adamlarla yarismak imkansiz gibi,gecende zaten bi sure sonra yatay gecis yapiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantom II -- 22 Mayıs 2018; 1:56:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben sakarya üniversitesindeyim. elit bir okul olmayabilir ama burada da dgs ile gelenler var. genelde zorlanıyorlar ama okulu bırakanı görmedim. bu arada ben de türev integral bilmeden lys ye girmiştim onları burada öğrendim. mat1 ve mat2 yi de çok kasmadan cc ile geçtim.

edit: bölüm makine müh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 22 Mayıs 2018; 2:38:46 >
  • ODTÜ makina mezunuyum. Dgs li olup derslere tutunamayan da vardı , hic uzatmadan mezun olanda. Ama derslere tutunamayanlar çoğunluk. Sonuc olarak olay yine kiside ve matematik bilgisinde bitiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen ne diyon la

• dsg li bitiremez tabi zdf şanzuman lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AI Engineer

Birçok kişi tanıyorum zorlanan. Hadi derslerin zorluğunu geçtim. Curve yüzünden okul çok rekabetçi. BA alıp notunu beğenmeyenler tekrar dilekçe veriyor dersi tekrar almak için. Öyle olunca da mat2 bilgisi zayıf olan DGS'liler zorlanabiliyor. Ancak mezun olan tanıdıklarım da var. Okul Boğaziçi.

Tavsiyem olur da kazanırsan LYS yeni adıyla AYT konularını çok iyi çalış. Yoksa çok zorlanırsın. Üniversite sıfırdan öğretmiyor. Senden beklentisi çok yüksek oluyor. Ancak bu okulların PS diye avantajı var. Akşamları asistanlar etüt yapıyor. Bilkent ile ODTÜ'deki ismi farklıydı.
    Aynen hocam sonuçta oraya sıfırdan gelenlerde de sadece ekstra olarak mat2 ve fizik vs. Bilgisi oluyor. Tabii oraya giden kişiler bunların hepsini çok iyi yapabiliyor da.

Ben anadolu meslektim tüm dersleri gördük zamanında o yüzden. Ama uzun yıllar oldu çalışmayalı onları. Eğer öyle bir kazanma durumu olursa dediğin gibi aylar önceden LYS konularında temel atmaya başlamam gerekir.

• Zorlananlar oluyor 6-7 dönem matematik fizik alıp hala veremeyen vardı ben aldığımda o dersleri

• 2015 te girdiğim lysnin sonucu. türev integral bilmeden 18 mat netiyle sakarya üniversitesi makine mühendisliğine geldim mat1 ve mat2 yi ilk alışımda cc ile geçtim. ygs dinamik konusunu yapamadığım için dinamik bilmeden ygsye girmiştim, burada dinamiği ders olarak gördük yine ilk alışımda aa ile geçtim. gözünüzde fazla büyütüyorsunuz bu konuları.

edit: anadolu lisesinden mezunum ama lysye girerken türev integral bilgim sıfıra yakındı. lysde de 2 tane falan çözdüm kolaylardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 22 Mayıs 2018; 13:29:21 >
  • Bu dgs davasına zamanında girmediğime pişmanım, elde imkan varken şartlar bu kadar zor değilken 2012 senesinde başvuru yapmamıştım hangi akla hizmetse.

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Bu dgs davasına zamanında girmediğime pişmanım, elde imkan varken şartlar bu kadar zor değilken 2012 senesinde başvuru yapmamıştım hangi akla hizmetse.
    Önlisans diploması var mı hocam yaş kaç? Şartlar derken kendi açından mı diyorsun yoksa sınavın zorlaşması vs. Mi?

Hiçbir şey için geç değil aslında ben daha önce başka bir lisans bölümü bitirdim bir de üstüne ilgi alanım olan yazılımla ilgili önlisansa yazıldım o da bitiyor şimdi biraz geç gibi olsa da bu saatten sonra daha zorlayacak olsa da bu imkanı geç bulduğum için değerlendirmek istedim. Hatta kazanırsam askere gidip döndükten sonra okuyacağım.

• Ders dili Türkçe oldukça umutsuzluğa kapılmayın.

Eğer %100 yabancı dil eğitim veren bir okul-bölümdeyseniz ve dgsden gelme + zayıf ingilizceniz varsa zorlanmanız kaçınılmaz oluyor.

Tabi bu bireyin yatkınlığı, şans, kurnazlık, ve çalışma azmi ile alakalı. Bizim sınıftada dgsli 1 2 kişi vardı, hatırladığım kadarıyla biri çok çalışıyordu, yapamadıklarını bize soruyordu, her derse geliyordu, not tutuyor, bizimlede derslerle ilgili konuşuyordu, bizde yardım ediyorduk dışlamadık çocuğu. diğeri ise pek dersleri takmıyordu, bazen gelmezdi, free takılıyordu yani. sanırım 1,5 yıl uzatmıştı okulu geç bitirmişti.

Mesele emek vermek ve nasıl çalışacağını bilmekte yatıyor. Üniversite bitirmek zeka işi değil, zaman ve çaba işi.

Derece ile bitirmek ise şans, zeka ve çaba işi.
  • Xreleave kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. Bölüm ve üni neydi sizin?

En azından başlamadan 3-4 ay öncesinden ilk yılda görülecek derslerin temelini atmak büyük ölçüde yardımcı olacaktır diye tahmin ediyorum.

• DGS ile bahçeşehir üniversitesine geçtim, mat-fizik cidden zor ama çalışınca oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: straptezlo

DGS ile bahçeşehir üniversitesine geçtim, mat-fizik cidden zor ama çalışınca oluyor
    Oraya gitmeden önce hiç temel attın mı yoksa orada dersleri anında anlayabildin mi hocam?

• ben de programcılık yazıp dgs ile bilgisayar/yazılım müh. Düşünüyorum ama ailem marmara işletme okumamı istiyor aklımda deli sorular :S

• heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    Sibiryalı mısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-225FEBD6D

ben de programcılık yazıp dgs ile bilgisayar/yazılım müh. Düşünüyorum ama ailem marmara işletme okumamı istiyor aklımda deli sorular :S
    Ben işletme bitirdim daha önce keşke en başından mühendislik için çabalasaydım dedim ama bazı imkanlar biraz daha geç doğdu. Vaktin varsa yaşın daha genç ise gerekirse sınava sıfırdan 2 sene çalışıp gir derim. Şu anki tyt ayt mi oluyor o sınavlara.

• Ne alaka hocam

edit: mesajı yazarken biraz uykuluydum anlamamışım. evet tipten biraz benzetirler asyalılara ama giresunluyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 25 Mayıs 2018; 20:18:1 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.