Şimdi Ara

Düşünceniz nedir? uzun konu!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • reel de beni tanıyan eden varsa zaten az çok biliyordur neden bahsedeceğimi ancak sizlerin de bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
    öncelikle söyleyeceklerimin hiç birini idda etmiyorum sadece kendi düşüncelerim kendi varsayımlarım çıkarımlarımdan oluşuyor. eleştirilerinizi bu yönde yaparsanız müteşekkir olurum.

çok detay vermiyeceğim ancak iyi bi okulda iyi bi bölümde okuyan bir 21 yaşında bi adamım. (2012 ygs lys de 6bin falandı sıralama) insanların eşit olmadığına hepimizin evrimsel olarak belli bi çan eğrisi içerisine düştüğümüze inanıyorum. (söyleceklerim lütfen hakaret olarak algılanmasın bana göre suyun 1atm de deniz seviyesinde 100c de kaynaması neyse bu yazacaklarımda aynı geçerlilikte şeyler.. hakaret aşağılama vs söz konusu değil.)
    bir yanda gerçekten dahiyane zekalar varken bir yanda gerizekalı insanlar olması geri kalanımızın ortalama bir seviyede düşünce kabiliyetinde olması vs bana oldukça doğal geliyor. yazdıklarım kibir gibi anlaşılmasın ancak hepimiz belli bi scala üstündeyiz ve yaşadıklarım tecrübe ettiklerim konuştuğum insanlara kıyasla kendi yerimi bu scala üstünde yukarılarda gören bir insanım. ve bu dediğim şey kibirden vs değil yerimi bilmekten.. süper zeki birisi değilim, bilmediğim trilyonlarca şey var ancak göreceli olarak hep akranlarımdan vs daha fazla aktif olarak kafamı kullandığıma inanıyorum. luzumsuz gelebilir ancak uydu anteniyle manuel uydu bulmaktan, musluk contası değiştirp harç karmaya, börek çörek yapmaktan, uzaktan kumandalı uçaklarla vs pro seviyesinde uğraşmaya, doğa sporlarından at binmeye, paraşütle atlamaya, iyi derecede yazılım kullanabilmeye, 3 dil bilmeye vsvs derken bi ton işle uğraştım ettim haliyle tepede bahsettiğim o scala üstünde yukarılara düşüyorum otomatikman.. komik gibi gelsede kartallar yüksekte yalnız uçar lafı gibi bi durumdayım.

ne var ki bunun getirdiği bir yalnızlık ve bunla yaşamak durumundayım... çok fazla arkadaşım oldu ama dostum diyebileceğim insan bir elin parmağını geçmiyor. gerçekten samimi arkadaşım olan fikirler düşünceler vs anlamında ise çok çok az. bulunduğum ortamlarda her ne kadar çaba göstersemde suyun akışına uyum sağlayıp sıradan bir şekilde devam edemiyorum.

normaldede zaten iki dağın arasında en iyi verimlilik vadi tabanında olurken eteklerden zirveye çıkıldıkça çeşitlilik yaşam azalır. benzer durumuda yaşamımda görüyorum. sıradan diye nitelendirdiğim insanların hayatlarından daha keyif aldıklarını daha kolay uyum sağlayıp daha kolay kız-erkek arkadaş edindiklerini evlendiklerini vs görüyorum.. yani evrimsel açıdan aslında olunması gereken aralıktaki kesimden farklı olmak ister üstte ister altta bir sıkıntı yaratıyor...
    hayatımdan memnunum ancak ara sıra düşünüyorum bu tür konuları ve benzer konuları konuştuğum bir kaç arkadaşımdada aynı şeylei gözlemledim..
    bazen aklıma geliyor kız arkadaş edinememe sebebim bu mu acaba? kendime yakın birilerini arıyorum ve ihtimaller çan daki insanlardakinden çok daha düşük olduğundan hala birisi denk gelmedi mi acaba diye..

yada kendimi mi teselli ediyorum acaba böle şeyler uydurarak vs.

uzun lafın kısası bir şeye bağlayamayacağım gibi duruyor ama içimden gelenleri yazmak istedim. her türlü görüş öneri vs açığım. saygılar.

• okuduğumda dikkatimi çeken kendini beğenmişlik içeren 100 cümle içermediğini söyleyen 101 cümle

hocam eğer kendini birilerinden üstün görüyorsan demekki senden üstün daha çok kişi var kendini alçakta tut yoksa yukarılara çıktığını düşündükçe olduğun yerde boğulmaya başlarsın olduğun seviyenin altında göremezsen arkadaş, sevgili vb. şeyler edinemezsin çünkü biz buna hoşgörü deriz eğer kendin hoşgörülü olmayı bırakırsan karşındakinden pek birşey bekleme dağın ortasındayım diyorsun ve bilmeni isterimki senden üstün insanlarda var ayrıca bulunduğun yerden o kadar emin olma üniversite sıralamasında ilk 6k ya girmek insanlardan üstün olduğunu göstermez

diyeceğim o ki eğer alttan alamayacaksan hoşgörülü olamayacaksan insanlarla kendini kıyaslayacaksan bırak gerçek dost u normal arkadaş bile edinemezsin

bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xronize -- 30 Nisan 2015; 9:26:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Adam lys de 6 bin olmuş kendini einstein zannediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xronize

okuduğumda dikkatimi çeken kendini beğenmişlik içeren 100 cümle içermediğini söyleyen 101 cümle

hocam eğer kendini birilerinden üstün görüyorsan demekki senden üstün daha çok kişi var kendini alçakta tut yoksa yukarılara çıktığını düşündükçe olduğun yerde boğulmaya başlarsın olduğun seviyenin altında göremezsen arkadaş, sevgili vb. şeyler edinemezsin çünkü biz buna hoşgörü deriz eğer kendin hoşgörülü olmayı bırakırsan karşındakinden pek birşey bekleme dağın ortasındayım diyorsun ve bilmeni isterimki senden üstün insanlarda var ayrıca bulunduğun yerden o kadar emin olma üniversite sıralamasında ilk 6k ya girmek insanlardan üstün olduğunu göstermez

diyeceğim o ki eğer alttan alamayacaksan hoşgörülü olamayacaksan insanlarla kendini kıyaslayacaksan bırak gerçek dost u normal arkadaş bile edinemezsin

bu kadar

teşekkürler kardeşim değerli yorumun için. evet dediğin gibi o faktörler çok önemli. sanal ortamın azizliğine uğramışım dikkat çekmek istediğim nokta ygs sıralamsı vs değildi ancak ilk yazdığım şey olunca o gibi gözükmüş.. yoksa bende biliyorum hiç bir şeyi ifade etmediğini. zeka ile uzaktan yakından alakası yok tek ölçtüğü şey anlama ve uygulayabilme kabiliyetini gösteriyor... sadece matematikten ibaret bi hayatımız olmadığı için derslerin vs çok anlamı yok ama onu verme sebebim andaval bi insan değilim diyebilmek içindi...
    çok ince bir çizgi var ve o çizgiyede iyi değinmişsiniz. dediğim gibi algılanmamak için o kadar söz sarf ettim ancak ister istemez kendim bir daha okuyunca o şekilde yorumlanabileceğini gördüm.

dediğiniz gibi ben 5 sen 500 olan insanlar var zaten çan eğrisi vs söz etmemin sebebi buydu... benim gördüğüm insanlar genel anlamda 1-2 deyken ben kendimi 5 görüyorum ve farkındayımki 500 olan da var - lerde dolaşan tiplerde. burada hoşgörü olayı giriyor devreye dediğiniz gibi.
    teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

quote:

Orijinalden alıntı: Xronize

okuduğumda dikkatimi çeken kendini beğenmişlik içeren 100 cümle içermediğini söyleyen 101 cümle

bu kadar

teşekkürler kardeşim değerli yorumun için. evet dediğin gibi o faktörler çok önemli. sanal ortamın azizliğine uğramışım dikkat çekmek istediğim nokta ygs sıralamsı vs değildi ancak ilk yazdığım şey olunca o gibi gözükmüş.. yoksa bende biliyorum hiç bir şeyi ifade etmediğini. zeka ile uzaktan yakından alakası yok tek ölçtüğü şey anlama ve uygulayabilme kabiliyetini gösteriyor... sadece matematikten ibaret bi hayatımız olmadığı için derslerin vs çok anlamı yok ama onu verme sebebim andaval bi insan değilim diyebilmek içindi...
    çok ince bir çizgi var ve o çizgiyede iyi değinmişsiniz. dediğim gibi algılanmamak için o kadar söz sarf ettim ancak ister istemez kendim bir daha okuyunca o şekilde yorumlanabileceğini gördüm.

dediğiniz gibi ben 5 sen 500 olan insanlar var zaten çan eğrisi vs söz etmemin sebebi buydu... benim gördüğüm insanlar genel anlamda 1-2 deyken ben kendimi 5 görüyorum ve farkındayımki 500 olan da var - lerde dolaşan tiplerde. burada hoşgörü olayı giriyor devreye dediğiniz gibi.
    teşekkürler.

dahada yardımcı olayım biyoloji diliyle

eğer hoşgörü seviyeni yüksek tutmazsan ph değerlerinin azalması yada çoğalması durumunda popülasyonun bitebilir

kendimle gurur duydum eksiler buradan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yalnız kaldıktan sonra zirvede olmanın ne anlamı var?
  • mükemmel olduğun için değil asosyal olduğun için yalnızsın muhtemelen,ayrıca biraz alçakgönüllü olmalısın yoksa herkes senden nefret eder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cevaplar için teşekkürler. radar kardeşim doğru söze ne hacet. güzel söylemişsin.
    cübbesiz gandalf kardeşim bir şeyi inkar etmenin yada tersini iddaa etmenin bi anlamı yok. sanal ortamdayız kimsenin kimseye bir şeyi inandırtması kanıtlaması kolay değil.

asosyal değilim diye bağıracak halim yok o sebeple ancak kendimi asosyal olarak görmüyorum kesinlikle. sıkıntı çektiğim nokta samimiyetin paylaşımın sınırlı kalması yoksa hergün selam sabah aldığım düz muhabbet hava su futbol okul vs konuştuğum yığınla insan var. eksikliğini hissettiğim kesim bu değil.
    saygılar
  • zeki insan zeki olduğunun farkına varır.
    birşeyi etrafındakiler 3 seferde anlarken sen tek seferde anlıyorsan bunu anlamaman mümkün değil zaten. etrafındakiler bunu anlayamaz. ortalama insanlar da anlayamaz. çünkü onlar herkesi kendi gibi zannederler. sanki hoca fizik sorusunu sorarken daha bitirmeden cevabı söylediğinde sen bir hile yapıyorsun gibi , ya da işin içinde bir büyü var gibi.
    insan kafa çalışınca ne yapacağını şaşırıyor. boş boş oturup hayat geçiren insanlar tanıyorum görüyorum.
    ben evde oturduğum zaman 1 gün sonra depresyona giriyorum. acayip mutsuzluk getiriyor.
    ancak burda dikkat etmen gereken etrafına bunu alenen açmaman. zaten zamana bıraktığında herkes senin zekanı farkedecektir. yaptığın ince bir espriden bile başkasının hayatta düşünemeyeceği bir noktayı gördüğünü farkettirirsin..

dostluk olayı ise apayrı bir durum. dostlarını da mecbur kendin gibi insanlardan seçmek durumundasın. yoksa senin konuştuğunu anlayamayacak adamdan nasıl dost olsun sana. iletişim kuramazsın bir kere. hal böyle olunca aslında lise dostlukları en önemlisi bence. çünkü aşağı yukarı benzer kapasitede adamlar olduğundan dolayı daha güzel iletişim kuruluyor. üniversitede ise o yaşta güven sağlayana kadar okul biter. böyle durumlar bence.

• Ahh ahh dostum aklıma geldi yazıyı okuyunca. Senden büyük ihtimalle 10-15 IQ'm fazlam vardır. Yazını okuduktan sonra buna alınacağını sanmıyorum. LYS'de 170 sayısalda 162,5 net yapmıştım yani (sadece son sene çalışarak), fikir vermesi açısından bunu yazayım. Şehir farklılığı yüzünden görüşemediğim çok samimi bir arkadaşım var şuan. Diğer insanlarla çok iyi anlaşamazdım ama o da benle aynı dereceyi yaptı zaten, ve ben daha leb demeden leblebiyi anlardı. Acayip komik muhabbetimiz olurdu, milleti trollerdik beraber felan. Hatta bazen trollediğimizi anlamazlardı. Çok da adam gibi bir adamdı yani, inşallah okul bitince benim şehrime gelir de yine kanky oluruz. Yani demem o ki seninle anlaşabilecek insanı bulman gerekiyor. Sevgili konusunda ise sana tavsiye verecek konumda ne yazık ki değilim. Ama öyle bir sevgili de bulabilirsin yani elbette.

Bu arada senin facebook profilini buldum ya. RC uçak deyince aklımda kalmış direk buldum ismi de görünce. Facebook profil adresin "bilmemnemakinesi" dimi? 2 de ortak arkadaşımız var ama kendimi ifşa etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKoenig -- 1 Mayıs 2015; 16:38:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

her insan özeldir. herkes, her şeyi kendine özel bir biçimde algılar ve kendine özel bir biçimde düşünür. bazı algı ve düşünceler günümüz dünyasındaki kimi durumlarda kullanışlı olabiliyor. bu kişiler aradan sıyrılabiliyorlar. kendini üstün sanmak zevk verici bir şeydir, en basit ve en kolay kapılınabilen düşünce de budur. genellikle çevresince değer görmemiş ya da hep fark edilmek istemiş insanlar, savunma mekanizması sayesinde bu görüşe kapılır. sosyal olmayan birisinin, diğer insanlar aptal demesi gibi bir savunma mekanizması bu. herkesi sevip, saygı duyup, herkesten bir şeyler öğrenilebilir, herkes özeldir diye düşünmek gereklidir.

teşekkürler kardeşim ancak fikre katılmıyorum. düşüncenin çıkış noktası güzel ona bir şey demiyorum ki doğruda olabilir. sonuçta zügürt teselisi gibi kendimi de avutuyo olabilirim "aa ben zekiyim insanlar salak ondan dolayı böyle" gibi yorumlamakta mümkün. ayrıca dediğin gibi ego tatmin edici bir şey.

herkesin özel olduğu hepimizin aslında zeki olduğu ama farklı seviyelerde olduğumuz vs vs de bana saçma ve asıl teselli bu gibi geliyor. hepimiz belli kapasitelere sahibiz. ve çalışmayla bir yere kadar arttırılabilir. nasıl ki atletizmde spor dallarında başarı sağlayan bir atlet seviyesinde olmak için sadece çalışma yetmiyorsa (genetik faktörler vs)

zekada benzer şekilde bana kalırsa... hepimizin doğuştan rastgele bir kapasitesi var ve günlük çalışmayla bir yere kadar arttırılabilir. her gün antreman yaparsan eski haline göre daha hızlı koşarsın ama bi usain bolt olmak mümkün değil... kendimizi olsun usain kadar koşamıyorum ama bende iyi yemek yapıyorum vs diye avutmak yada özel kılmaya çalışmak bana mantıksız geliyor.

son cümle ye katılıyorum herkesten bir şeyler öğrenilebilir ancak ben kimsenin karşısına geçip ne kadar malsın salaksın anlamıyorsun falan gibi sözler sarfetmiyorum. kibirli tavırlar hele hiç sergilemiyorum insanlar karşısında ancak burada kısmen anonim bi ortam olduğu için içimden geçenleri yazmak istedim.

• Baltayi bilemedigin surece agaca vurarak ancak ses cikarirsin, o da bizim degil senin basini agritir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.