Şimdi Ara

düşük sistem ekran kartı tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Thunderalps

quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

anakartın çok eski ve piyasadaki pcie 3.0 kartlarda sorun çıkarabilir.bu tip tavsiyelerde işlemcini ve güç kaynağını da yazman gerekir bir de bütçe.

PCi-e 3.0 olan tüm ekran kartları geriye dönük uyumludur. Yani pci-e 3.0 olan yeni bir gpu yu, pci-e 1.0 destekli anakartta takabilirsiniz. Sorun olmaz. Yanlış bilgiler veriyorsunuz.

bu şekilde artistik sallayan insanların 2007 model anakartta 7000 serisi kart görmüyor konusuna girmemeleri başlığın bomboş kalması da ayrı bir komedidir.görüyoruz ki söylüyoruz güzel kardeşim yanlış bilgi filan vermiyorum anakartlar ram ve ekran kartı seçer bilmiyorsan öğren.

• quote:

quote:

quote:

anakartın çok eski ve piyasadaki pcie 3.0 kartlarda sorun çıkarabilir.bu tip tavsiyelerde işlemcini ve güç kaynağını da yazman gerekir bir de bütçe.

PCi-e 3.0 olan tüm ekran kartları geriye dönük uyumludur. Yani pci-e 3.0 olan yeni bir gpu yu, pci-e 1.0 destekli anakartta takabilirsiniz. Sorun olmaz. Yanlış bilgiler veriyorsunuz.

bu şekilde artistik sallayan insanların 2007 model anakartta 7000 serisi kart görmüyor konusuna girmemeleri başlığın bomboş kalması da ayrı bir komedidir.görüyoruz ki söylüyoruz güzel kardeşim yanlış bilgi filan vermiyorum anakartlar ram ve ekran kartı seçer bilmiyorsan öğren.

Ram secme olayı var da ekran kartını ilk kez sizden duyuyorum.

Konuya gelirsekhttp://www.vatanbilgisayar.com/hd6570-gddr3-1gb-128bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti.html?srt=UP bu kartı alabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sallamak mı komik seni, pci-e tamamiyle geriye dönük uyumlu üretilir. Bence nette araştır bir bunu, kim yanlış bilgi veriyormuş öğren.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Pci-e
    O zaman pci-e 2.0 anakartta pci-e 3.0 yada 1.0 gpu da takılmaz sizin mantığınıza göre..
  • quote:

Orijinalden alıntı: One_Shot

quote:

quote:

quote:

Ram secme olayı var da ekran kartını ilk kez sizden duyuyorum.

Konuya gelirsekhttp://www.vatanbilgisayar.com/hd6570-gddr3-1gb-128bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti.html?srt=UP bu kartı alabilirsiniz

öteki net bilgini artisti sallamıyorum wikipedia gösteren birini görürseniz doğrudan kaçın zaten ama ciddi sorduğun için sana cevap vereyim.benim başıma geldi çalışan fanları dönen ama görüntü vermeyen ekran kartları ve hep eskiydi anakartlar.pcie 2.1 kartlar bile eski anakartlarda sorun yapabiliyor 3.0 zaten kötü o konuda yani eski anakartlar konusunda.pcie 3.0, 2.0'da sorun yok 1.1'de nadiren ama 1.0a'da uyum muyum kalmıyor hikaye o geriye dönük uyum olayı anakart dediğin 2009 model ya da daha yeni olacak daha eskiyse zaten kullanmayın sene olmuş 2015.

başlıktaki arkadaşın anakartı 2007 model ben uyarıyorum sorun çıkabilir diye sonra çıkarsa hani oluyordu çalışmadı diye gelemez en azından o yüzden nvidia'nın pcie 2.0 ekran kartları gt730 gibi arkadaş için en uygunudur.2.0 olunca 1.0a'da bile sorun yapmıyor forumda Pentium 4 anakartlı arkadaşlara özellikle 2.0 gt630 öneriliyordu bir ara ama çok balık hafızalı maalesef forum.

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gt-730/specifications

http://www.vatanbilgisayar.com/gt730-gddr3-2gb-64bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html

• Bak bak artistte bak wikipedia dan link vereni sallamıyormuş, anla diye verdik. Yoksa sana 10 larca yabancı forum ve makalelerden link atayım gene anlamayacaksın..
    Sen bir kere bu sorunla karşılaştın diye herkes bu sorunu yaşıyor sanıyorsun sanırım ? Gayet pci-e 1.0 anakartta 3.0 gpu çalışıyor, evimde eski bilgisayarımda kullanıyorum.

Google dan arat bi sen "pcie 3.0 backward compatible with 1.0" diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thunderalps -- 3 Aralık 2014; 19:34:07 >
  • kuzenimin cocuguna 5670 hediye ettim sevine sevine taktik goruntu gelmedi.pentium 4 yani 1.0a anakart.asustu guc kaynagi ama bundandir diyerek bir kuzenden 5570 temin ettik onu taktik o da goruntu vermedi.eski karti x700 idi onu takinca goruntu geliyordu.saya sove sattik fazla karti ama o zamanlar sunu bilmiyordum cok olmadi belki 3-5 ay once bir arkadas yine taktim goruntu gelmedi basliginda dedi ki bende de gormedi eski kartla bios guncellemesi yaptim goruntu geldi.ama kuzenin makineye takarken bilmiyorduk oyle bir sey oldugunu ve baslik sahibinin isine yaramadi mesela bu olay.baska basliklar da vardi forumda taktim goruntu gelmedi diye.direkt cevap monitor kablosunu kontrol et oluyordu ama var yani harbiden giciklik yapan anakartlar hatta ben de geriye doner yaslanir yaslanmaz tartismasina girdim soyle bir sonuc cikmisti pcie 2.0 anakartiniz varsa sorun yok hatta 1.1 anakart varsa da kurtarabilirsiniz ama 1.0a ne bicim yaptilarsa hatta kabul etmislerdi 1.0a olursa durum degisir diye.geriye donuk uyum vardir ama bir yere kadar duzgun calisir diyebiliriz kisaca.

• r7 250 falan
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.