Şimdi Ara

Düşük Puan Yapanlar Gelin Bakayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şimdi bir çoğumuz hukuk,psikoloji,mühendislik falan istiyor

yine bu bölümleri isteyen herkes itü,boğaziçi,yıldız,marmara,istanbul gibi yüksek başarı sıralaması olan okullarda istiyor değil mi

hadi kazandınız okudunuz bitirdiniz ne oluyor bir kısım özel sektörde çalışmaya başlıyor eşi dostu olanlar devlete kapak atmanın derdine düşüyor,bir kısım da kpss çalışıyor son sene

özel de çalışanlar ilk 4-5 yıl fazla bi maaş alamıyor zamanla yükselme şansı var o da çok donanımlı biri ise eğer dil olsun bilgisayar kullanmı olsun tecrübe olsun vs vs

kısaca üniversiteye girmeden önce köpekler gibi ders çalışıyorsun ama okul bittikten sonra bu muydu diyorsun,evet bir çoğumuz bunu kabullenmeyebilir ben de ilk başta öyleydim ama çevremdeki abilerimden gördüklerim bu boğaziçi mezunu da var istanbul hukuk mezunu da,nerdeler ne iş yapıyorlar konularına girmeyeceğim bu biraz kişiden kişiye göre değişiyor boğaziçi mezunu bi tanıdık bankada 3 bin civarı bi maaşla çalışıyor hukuk mezunu tanıdık da stajını bitirdi özel de 2-3 bin aylıkla çalışıyor

benim kendime çizdiğim yol haritasını size söyliyim iyi ya da kötü bir üniversite kazanıp okula başlar başlamaz ingilizceye yönelmek olacak ilk sınıftan itibaren dil kursu kursa önem verip ilk sene yazın yurt dışı 3 aylık dil okulu,akabinde ülkeye dönüp 2.sınıfta erasmus kovalıycam okulun desteği ile ikinci kez yurt dışı hibe de var cepten fazla yemezsiniz,ne oldu 2 yıl dil kovaladık 2 kere yurt dışına çıktı.Gel ülkeye okulu bitirdin dil tabi aktı gidiyor hemen toefl,ielts gir abicim al yeterli puanı.

Ondan sonra üni bitince yaz mektubunu git ingiltereye 2 yıl da yüksek lisansını yap

bitti mi herşey dön türkiyeye o kpss kasanlar orda burda sürünen arkadaşların 2-3 binle çalışırken sendeki dil ve yurt dışı avantajı ile en az 5 bin alırsın

peki hangi bölümler için bu avantajlı iktisat,ekonomi,işletme,mhendislik ve psikoloji için çok iyidir yurt dışında yüksek lisans yapmak

illa alanınızla ilgili çalışacak değilsiniz de şuan thy de kabin memurları ekstra uçuşlarla 4-5 bin alır,thy yurt dışı ofislerinde çalışanların maaşlarını söylemiyorum bile

bu kadar kariyer de okulun çok fazla bir önemi yok istanbul marmara kocaeli falan kasmayın sizin çok büyük artılarınız olacak zaten

bütün bunları yapmak için biraz maddiyat şart tabi ama değer ailenize biraz yük olursunuz ama kazandığınız para ile ailenizin yüzünü güldürürsünüz

ha bizim aile durumu çok iyi olsaydı hiç burda üniversite düşünmezdim llise 1 den itibaren dil kasardım sınavlara girip iyi puan alırdım yurt dışınada okurdum üniversiteyi de ama 4-5 yıl orda kalacak kadar maddiyat yok

bide şu var yüksek lisansa gidince not ortalamanız iyi olursa ve yabancı dil puanı da yüksek olursa burs alma ihtimaliniz de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malaustası -- 4 Şubat 2016; 13:03:53 >

• flemenkçe/almanca ve upper intermadiate şeklinde ingilizcem var dediğin işler öyle olmuyor maalesef güzel paralar kazanmak için akademik kariyer gerekli kimse seni aaa yabancı dili var diye işe almıyor yabancı dil ayrıcalıktır nitelik ana esastır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfa Bey

flemenkçe/almanca ve upper intermadiate şeklinde ingilizcem var dediğin işler öyle olmuyor maalesef güzel paralar kazanmak için akademik kariyer gerekli kimse seni aaa yabancı dili var diye işe almıyor yabancı dil ayrıcalıktır nitelik ana esastır.

akademik kariyer gerekli derken yüksek lisansı yurt dışında yaptıktan sonra ülkedeki en sağlam okullarda araştırma görevlisi olarak çok rahat başlarsın al sana akdemik kariyer doktora falan yürü burdan

upper inter seviyeden zaten bişey olmaz ben sana ielts diyorum hocam bu sınavlardan yüksek puan almak kolay değil

istersen özel sektörde istersen devlet okullarında her türlü kapılırsın
    şuan ülkedeki üni mezunlarının yarısından fazlası ot gibi okuyor vizeden finale ders çalışıp okulu bitiriyor sonra kpss çalışıyor

• Alfa Bey A kullanıcısına yanıt
    Evet hocam dil çok önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.