Şimdi Ara

düşük model lüks mü ? 0 km standart otomobil mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
6.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kaygerya

2.el luks arac alirim diyen zaten ya arac sahibi degildir ya da bu zihniyetle 1-2 araba almistir sansina bir sorun cikmamistir hala boyle konusmaya devam ediyordur.

Katılmamak elde değil.
  • arkadaşlar 2 adet mercedes kullandım 1 er sene..

şuanda bir fransız aracı kullanıyorum 2009 model.ve yine E serisi 1998 2001 arası bir mercedes bakıyorum kendime.

gelelim parça fiyatlarına

kullandığım aracın parçaları mercedesten pahalı ve hepsi ithal

mercedesinde hem yan sanayi hem orjinalleri var ve daha ucuz bakınız Aksaray piyasası parça bazında araştırma yaptım güncel.

güya fransız araçlarıın parçaları ucuz derler nerdeee..

gegelim tamir olayına mercedes için konuşuyorum öyle sokaktaki her geçen ustaya gösterilmez ustası ve bakan kişiler özel ve bu işten anlayanlar olmalı.

bakımlarıda öyle can yakan cisten değil yeterki düzgün bir makinayı ustaya göstererek alın.

ha fazla yakar o size kalmış.

örnekteki durum gibi

53 bine duster alacağıma kurtardığına bir mercedes benim için ideal olur.

keyif ve konfor adına

dediklerimi anlamak için önce mercedes kullanmanız lazım yoksa playback olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: keus35

heves edilir alınır, ilk zamanlar "aman ne iyi etmişim diğerleri de araba mi" denilir.
    sıfır km ve düşük sınıfta araç almanın mantıksızlık olduğuna karar verilir.
    iç mekandaki soyulmalar, sigara yanıkları, aşınmalar göze batmaz.
    zamanla ufak arızalar başgösterir. helal olsun koçuma üst sınıfa biniyoruz olcak o kadar denir.
    arızalar büyüdükçe ve yetkili servis fiyatları duyulunca sanayideki tanıdık ustaya başvurulur.
    seni seven ustanın ilk söylediği "abi sana alma dedik bu arabayı alması değil yürütmesi yorar seni" olur.
    kendi tamir edemediği için çakal olduğunu bildiği ustalara yollamak zorunda kalır seni.
    zamanla sanayideki dürümcü + köfteciden beslenmeye başlanılır. bu sebepten hafif göbek yapılır.
    çıkmacıların, parçacıların dükkanlarını gezmekten hem yöre esnafı ile samimi olunur hem spor yapılmış olunur.
    hep elde bir parça numunesi ya da parça numarası ile gezerken selam alır selam verirsiniz.
    gün içinde işle ilgili arayanlara sanayideyim demekten bıkar müşteriye gidiyorum vs dersin.
    sanayideki her ustanın bir yokladığı arabanın işi akşama bitmez ve sanayiye giden toplu taşıma
    olanakları öğrenilir. akşamları çoluk çocuğunla uzak bir yere gitmek istemezsin , duyduğun her sesi
    aynı arıza zanneder sinir olursun.
    aynı işi aynı usta ucuz arabaya üçe yaparken senin arabayı beşe yapar.
    ufaktan ayrılık vakti geldi demeye başlarsın. ilan verirsin ama en az 3 hafta kimse aramaz.
    ilana bakan, favorilerine alan boldur. geyiğine sitelerde gezinen boldur çünkü. çoğu insan o fiyata alınabilecek en güzel araba olduğunu bilir
    ama iş almaya gelince kimse herkes senin kadar cesur olmaz. yarı fiyat teklif eden ölücülerle muhattap olunur, abi bu arabayı satamazsın zaten vs derler.
    şanslıysan arabanın fiyatının yarısından fazla tutan bir şanzıman, motor vs arızası başgöstermeden ciddi bir zararla satarsın.

daha sonra gider (aklı selim tanıdıkların tavsiye ettiği gibi) sıfır ya da sıfıra yakın senin için daha mantıklı bir araç alırsın. basınca uçmaz, bakan bir daha bakmaz,
    aracına her binen "vay be araba budur" demez... ama o motor sesi bile rahatsız etmez artık seni. 100 liraya 280-300km değil 400-450km gidiyorsundur.
    eski arabana harcadıklarını düşününce üzülürsün.
    sanayinin önünden bile geçmek istemezsin. en ufak masrafın beş yüz lira görünüp binlerce liraya çıkacağının korkusunu yaşamazsın..
    huzura erersin, aklın başına gelmiştir. ilerde çok param olsun acımadan alayım şu arabanın sıfırını o zaman keyifle binerim dersin....
    (birebir yaşadığım olaydan alıntıdır.)

Ağzına sağlık

• quote:

2.el luks arac alirim diyen zaten ya arac sahibi degildir ya da bu zihniyetle 1-2 araba almistir sansina bir sorun cikmamistir hala boyle konusmaya devam ediyordur.

3 tane aracımız var 3'ü de ikinci el olarak alındı. Birini 13 senedir, birini 11 senedir birini de 5 senedir kullanıyoruz hiçbir büyük sorun çıkmadı. Büyük sorun çıkarsa da parasını öder yaptırırım yine binerim diyorum. Tercih meselesi. Sigara içiyorsanız ilerde kanser olma riskini göze almışsınız demektir.
  • bu tür bir konuda herkesin aynı görüşü paylaşması mümkün değil :)

kimisi 3-5 yaş eski olsun ama daha konforlu olsun ister

kimisi sıfır olsun gerekirse bazı eksileri olsun der

kim haklı derseniz her iki taraf da haklıdır çünkü düşündüğünü yapmaktan mutluluk duyar :)
  • Açıkçası gençken (üniversite yıllarında) bende eski lüks araba hayali kurardım. Param olsa hemen E36 bmw 3.20ci alıp LPG taktırır gezerim diyordum. Ardından üni bitti, iş hayatı başladı yıllar yılları kovaladı.

Gerek işim gereği gerekte kendi arabalarım olsun baya bir otomobil + jip tecrübem oldu. Fikirlerim tamamen değişti. Artık ne olursa olsun 5-6 yaşından daha eski ve yüksek km bir araca dönüp bakmıyorum.

Hala hayallerimde E46 3.20ci vardır. İnanır mısınız şuan alacak param var ama bazı şeylerin hayalde kalmasının daha iyi olduğunu öğrendim.

Sanayilerde ustalarla kanka olacağıma, haftasonu gezmeye giderken yaktığım benzin yada LPGnin hesabını yapacağıma, inşallah mekanikte sorun çıkarıpta ocağıma incir ağacı dikmez diye dua edeceğime, yeni dizel ekonomik bir araç alırım (ki öylede yaptım) depoyu bikere fuller, doya doya hem işime arabamla giderim, hemde istediğim kadar yol yaparım.

Bazı arkadaşlar daha genç. Biliyorum mercedes CLK ve BMW ci lar onlar için çok cazip geliyor. Ama çoğunuzun zamanla görüşü değişecek buna eminim.
    Otomobilin zevk meselesi olabilmesi için belirli bir maddi düzeyi aşmış olmanız gerekir. Eğer her gün işe git-gel 60 km yapıyorsanız, dünyanın en pahalı akaryakıtına servet ödemek keyfinizi kaçırır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu1616 -- 10 Mart 2013; 11:30:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: keus35

heves edilir alınır, ilk zamanlar "aman ne iyi etmişim diğerleri de araba mi" denilir.
    sıfır km ve düşük sınıfta araç almanın mantıksızlık olduğuna karar verilir.
    iç mekandaki soyulmalar, sigara yanıkları, aşınmalar göze batmaz.
    zamanla ufak arızalar başgösterir. helal olsun koçuma üst sınıfa biniyoruz olcak o kadar denir.
    arızalar büyüdükçe ve yetkili servis fiyatları duyulunca sanayideki tanıdık ustaya başvurulur.
    seni seven ustanın ilk söylediği "abi sana alma dedik bu arabayı alması değil yürütmesi yorar seni" olur.
    kendi tamir edemediği için çakal olduğunu bildiği ustalara yollamak zorunda kalır seni.
    zamanla sanayideki dürümcü + köfteciden beslenmeye başlanılır. bu sebepten hafif göbek yapılır.
    çıkmacıların, parçacıların dükkanlarını gezmekten hem yöre esnafı ile samimi olunur hem spor yapılmış olunur.
    hep elde bir parça numunesi ya da parça numarası ile gezerken selam alır selam verirsiniz.
    gün içinde işle ilgili arayanlara sanayideyim demekten bıkar müşteriye gidiyorum vs dersin.
    sanayideki her ustanın bir yokladığı arabanın işi akşama bitmez ve sanayiye giden toplu taşıma
    olanakları öğrenilir. akşamları çoluk çocuğunla uzak bir yere gitmek istemezsin , duyduğun her sesi
    aynı arıza zanneder sinir olursun.
    aynı işi aynı usta ucuz arabaya üçe yaparken senin arabayı beşe yapar.
    ufaktan ayrılık vakti geldi demeye başlarsın. ilan verirsin ama en az 3 hafta kimse aramaz.
    ilana bakan, favorilerine alan boldur. geyiğine sitelerde gezinen boldur çünkü. çoğu insan o fiyata alınabilecek en güzel araba olduğunu bilir
    ama iş almaya gelince kimse herkes senin kadar cesur olmaz. yarı fiyat teklif eden ölücülerle muhattap olunur, abi bu arabayı satamazsın zaten vs derler.
    şanslıysan arabanın fiyatının yarısından fazla tutan bir şanzıman, motor vs arızası başgöstermeden ciddi bir zararla satarsın.

daha sonra gider (aklı selim tanıdıkların tavsiye ettiği gibi) sıfır ya da sıfıra yakın senin için daha mantıklı bir araç alırsın. basınca uçmaz, bakan bir daha bakmaz,
    aracına her binen "vay be araba budur" demez... ama o motor sesi bile rahatsız etmez artık seni. 100 liraya 280-300km değil 400-450km gidiyorsundur.
    eski arabana harcadıklarını düşününce üzülürsün.
    sanayinin önünden bile geçmek istemezsin. en ufak masrafın beş yüz lira görünüp binlerce liraya çıkacağının korkusunu yaşamazsın..
    huzura erersin, aklın başına gelmiştir. ilerde çok param olsun acımadan alayım şu arabanın sıfırını o zaman keyifle binerim dersin....
    (birebir yaşadığım olaydan alıntıdır.)

açıklama yeterli sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: deli_poyraz

Onu bunu bilmem, koltuğa ilk osuran ben olucam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir başkasının sahip olduğu aracı , tekrar sahiplenmek içime sinmeyen bir durum.

O yüzden ben hakkımı sıfır bir otomobile saklardım.

Ayrıca başım ağrımasın isterim hep, ne sıkıntısı var , kazası var mı, araç hor kullanılmış mı bir sürü bilinmeyen durum var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurr10

Konforlu olsun,isim olsun ne yaktığı önemli değil diyorsan tabiki alınabilir..Polo kıyaslamasına katılmıyorum..Polo sınıfının en iyi arabası ayrıca dizel motorlarına 40-45 bin lira verilir 100 kmde 4-5 litrede istanbul turu yapılır..clk nın ortalaması 12-13 litre....üstüne üstlük 13 yaşında,carerra alsan 5 liraya garajdan çıkartırsın.Bu zamanda konforlu araç alabiliyorsan son teknoloji alıcaksın..

Hayırdır polonuz mu var?

• quote:

Orijinalden alıntı: zulu1616

Açıkçası gençken (üniversite yıllarında) bende eski lüks araba hayali kurardım. Param olsa hemen E36 bmw 3.20ci alıp LPG taktırır gezerim diyordum. Ardından üni bitti, iş hayatı başladı yıllar yılları kovaladı.

Gerek işim gereği gerekte kendi arabalarım olsun baya bir otomobil + jip tecrübem oldu. Fikirlerim tamamen değişti. Artık ne olursa olsun 5-6 yaşından daha eski ve yüksek km bir araca dönüp bakmıyorum.

Hala hayallerimde E46 3.20ci vardır. İnanır mısınız şuan alacak param var ama bazı şeylerin hayalde kalmasının daha iyi olduğunu öğrendim.

Sanayilerde ustalarla kanka olacağıma, haftasonu gezmeye giderken yaktığım benzin yada LPGnin hesabını yapacağıma, inşallah mekanikte sorun çıkarıpta ocağıma incir ağacı dikmez diye dua edeceğime, yeni dizel ekonomik bir araç alırım (ki öylede yaptım) depoyu bikere fuller, doya doya hem işime arabamla giderim, hemde istediğim kadar yol yaparım.

Bazı arkadaşlar daha genç. Biliyorum mercedes CLK ve BMW ci lar onlar için çok cazip geliyor. Ama çoğunuzun zamanla görüşü değişecek buna eminim.
    Otomobilin zevk meselesi olabilmesi için belirli bir maddi düzeyi aşmış olmanız gerekir. Eğer her gün işe git-gel 60 km yapıyorsanız, dünyanın en pahalı akaryakıtına servet ödemek keyfinizi kaçırır

Evli misiniz bilmiyorum ama, eğer değilseniz bence biran önce hayalinizdeki arabayı alın.eyvallah masraflıdır çok yakar vs. Ama hiç mi içinize ukte olmayacak.Ben sizin yerinizde olsam alır 1 sene biner sonra satardim.1 senede maksimum 3-4 bin zarar ettrir ama hayallerime kavuşmuş olurum.içim soğur Zaten evlenince yapamayacaksın bari yapma sansin varken hayallerinin pesinden kos

• Arkadaşlar belki forumda konusunu görmüşsünüzdür. Bende 1992 model mercedes aldım. Pişmanmıyım ? Asla. Eğer lüks araba alacaksanız buda mercedes olacaksa km ye bakmıyacaksınız araca temiz binilmişmi bakımları zamanında yapılmışmı çakalların eline düşmüşmü ? bunlara bakıp alacaksınız. Ben 2 3 ay araştırdım sonunda buldum. aracım daha 102,000 km de içi dışı yürürü motoru hala sıfır gibi. Çünki araç hep kapalı garajda saklanmış sadece haftasonları ve bakım yapılmaya gidilirken kullanılmış. Bozuk yollarda giderken hiçmi hiç ses çıkmıyor. Bu arada bakımları ise çoğu sıfır arabadan ucuz.

Buraya kadar herşey ok. Hadi dediniz 0 araba genede daha iyi. Hiç değil. Ben bu güne kadar pekçok araba kullandım. Mesela geçen gün bir arkadaşımın 2013 fluance ına bindim full bi araçtı ne istersen vardı ama gel gelelim sürüş konforu yoktu tahta gibi arabaydı. Aynı yolda benim arabam yaylana yaylana gidiyordu. Benim arabayı o kullandı ve şu anda fluance ı benim aracımın 45.000 Tl fazlasına aldığı için bana isyan etti.

Mercedeste km önemli değildir arkadaşlar. 22000 tl ye 450.000 de bir mercedes aldık bir akrabamıza adam dua ediyor sürekli. Niye çünki arabanın bakımları zamanında yapılmış.hor kullanılmamış. Umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: azasio

Arkadaşlar belki forumda konusunu görmüşsünüzdür. Bende 1992 model mercedes aldım. Pişmanmıyım ? Asla. Eğer lüks araba alacaksanız buda mercedes olacaksa km ye bakmıyacaksınız araca temiz binilmişmi bakımları zamanında yapılmışmı çakalların eline düşmüşmü ? bunlara bakıp alacaksınız. Ben 2 3 ay araştırdım sonunda buldum. aracım daha 102,000 km de içi dışı yürürü motoru hala sıfır gibi. Çünki araç hep kapalı garajda saklanmış sadece haftasonları ve bakım yapılmaya gidilirken kullanılmış. Bozuk yollarda giderken hiçmi hiç ses çıkmıyor. Bu arada bakımları ise çoğu sıfır arabadan ucuz.

Buraya kadar herşey ok. Hadi dediniz 0 araba genede daha iyi. Hiç değil. Ben bu güne kadar pekçok araba kullandım. Mesela geçen gün bir arkadaşımın 2013 fluance ına bindim full bi araçtı ne istersen vardı ama gel gelelim sürüş konforu yoktu tahta gibi arabaydı. Aynı yolda benim arabam yaylana yaylana gidiyordu. Benim arabayı o kullandı ve şu anda fluance ı benim aracımın 45.000 Tl fazlasına aldığı için bana isyan etti.

Mercedeste km önemli değildir arkadaşlar. 22000 tl ye 450.000 de bir mercedes aldık bir akrabamıza adam dua ediyor sürekli. Niye çünki arabanın bakımları zamanında yapılmış.hor kullanılmamış. Umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir.

konunuzu biliyorum resim koydunuz mu acaba

• 40 mılyar bır poloya vermektense ıkıncı el golf olabılır fakat clk bıle olsa cok eskı bır araç risktir her zaman...
  • quote:

Orijinalden alıntı: s2to

quote:

Arkadaşlar belki forumda konusunu görmüşsünüzdür. Bende 1992 model mercedes aldım. Pişmanmıyım ? Asla. Eğer lüks araba alacaksanız buda mercedes olacaksa km ye bakmıyacaksınız araca temiz binilmişmi bakımları zamanında yapılmışmı çakalların eline düşmüşmü ? bunlara bakıp alacaksınız. Ben 2 3 ay araştırdım sonunda buldum. aracım daha 102,000 km de içi dışı yürürü motoru hala sıfır gibi. Çünki araç hep kapalı garajda saklanmış sadece haftasonları ve bakım yapılmaya gidilirken kullanılmış. Bozuk yollarda giderken hiçmi hiç ses çıkmıyor. Bu arada bakımları ise çoğu sıfır arabadan ucuz.

Evet Resmi var.

http://forum.donanimhaber.com/m_72236921/mpage_1/f_/key_//tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: ayak kokusu

0 araba 0'dır. Ne olursa olsun yenisini tercih ederim.

fiyatları biraz araştırma fırsatım oldu hafta sonunda 0 araçlarla neredeyse aynı 2.el fiyatları aslında bunun altında yatan yenisiyle değişim hızı yani 2.ellerde çok eski modeller yok artık
  • quote:

quote:

quote:

Evet Resmi var.

keşke dıştanda koysaymışınız

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet Resmi var.

keşke dıştanda koysaymışınız

Dıştan resimleri olması lazım koydum çünkü. Eminmisiniz bende gözüküyor resimler.

• quote:

Merhaba,

1993 yılında 1990 model Mitsubishi Galant Super Saloon aldık, yıllarca, 200.000 km'ye gelene kadar sorunsuz bindik. Sadece aks kafaları titreşim yapmıştı, aks kafaları değişince sorun da bitti.
    2000 yılında 1996 model Rover 620Si satın almıştık, satıldığında 260.000 km'de idi, bir kere susuz kaldığı için conta yaktım, şansımıza az hararet yaptı, sadece conta ile kurtardık, başka bir arıza çıkarmadı.
    2004 yılında 1999 model Honda Accord 3.0 V6 aldık, hala bizde, 238.000 km'ye geldi. Bir kere şanzıman arıza çıkardı, o kadar. Bu km için de normal. Motorunda hiçbir problem yok.
    2009 yılında 2005 model Volvo S80 T6 satın aldık, hala bizde, 145.000 km'de. Şimdilik periyodik bakım dışında bir sorun çıkarmadı.

Arada Fiat Tipo 2.0ie 16V, E36 BMW 320i gibi araçları da kullandım. En çok masraf çıkaranı E36 olmuştu, çünkü hırpalanmış bir araçtı. 1 sene kadar sonra da elden çıkardım. Alacağa karşılık gelmişti, geldiği paraya sattım. Ama kullanması keyifliydi.

Şu anki planımız önümüzdeki aylarda Honda Accord'u artık satıp, 2006-2007 Jaguar S Type 2,7 D veya 2007-8 civarı Honda Legend satın almak.
    60.000-65.000 TL civarına temiz bir tane Jaguar veya 70.000-75.000 civarına Legend alınabiliyor.

İzmir 3.Sanayi Sitesi'nde gerçekten usta olduğunu bildiğim düzgün esnafları tanıdığım için ve yurtdışından parça satın almayı sevdiğim için ikinci elde değerini kaybetmiş D veya E sınıfı otomobil kullanmayı tercih ediyorum. Olası arızaları göze alıyorum.

Eğer bu arabaları ilk sahibinden alabiliyorsanız fazla hırpalanmamış ve iyi bakılmış oluyorlar. Ama ikinci ve üçüncü sahiplerinin bazıları zaten arabayı ucuza aldıkları için bakım ve tamiratlarda ucuz çözümlere gitmeye çalıştıkları için arabayı mahvediyorlar.
    Onların sattıkları arabalarda sorunlar bitmeyebilir, ne kadar uğraşsanız da arabayı adam edemeyebilirsiniz.

Selamlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.