Şimdi Ara

Düşük hız endeksli lastik muayeneden geçmez mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni lastik alacağım için araştırmalar yapıyorum. Acemiyim açıkçası ilk arabam ama lastikler hakkında uzun bi araştırma yaptım. Arabamda Goodyear Excellence 205/55/16R 91W var. Arabamın mazot kapağında sadece orijinal ölçünün 205/55/16 olduğunu belirtmiş ve buna ek olarak 2 3 tane alternatif ebat var 195/65/15 gibi. Hız ve yük endeksi belirtilmemiş anlaşılan ama dün bir yerde yorum okudum eğer hız ve yük endeksi düşük lastik alırsanız muayeneden geçmez ve tehlikeli diye. Çünkü yüksek hızlara çıkmayacak olsanız bile güvenlik için arabanızın önerdiği yük ve hız endeksinin altına düşmeyin diyordu. Sonra tuvturk'e baktım sanırım 2014 yılında gelmiş o yenilik ve yük veya hız endeksi düşükse lastiğin ağır kusur sayılıyormuş. Uzattıysam affola. Soruya geçeyim benim baktığım lastikler 91H veya 91V idi. Bunları alırsam muayeneden geçmez mi? İkincisi ruhsatta yazmıyor lastiğin yük hız endeksi mazot kapağında da yanlış bilmiyosam kapıların yanlarında da yazmıyor. Onlar bir şekilde öğreniyor mu? Bilgilendirirseniz çok sevinirim çünkü bu konu kafamı iyice karıştırdı.







  • Bizim focusun kitapçıkta 185/65/R14 H diyor 2000 üretimli Michelin enregy stepneside H sembollü ama T hız sembollü Hankook Kinergy ecolarla geçtik. Daha önceden de yine T sembolü michelin energy saverlarla geçmiştik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muayenede lastiğin diş derinliğine bakarlar, bi de gözle görülen bi hasarı yoksa gerisi mühim değil.
  • ZETEC SE kullanıcısına yanıt
    Ben de ilk duyduğumda şaşırdım zaten. Çünkü ladtikçilere gittim önerdikleri lastikler de 91H veya 91V. Netteki lastik önerilerilerine de baktım bol bol hiç öyle bir muhabbet görmedim. Dediğim gibi ruhsatta ve mazot kapağında yazmıyor. O yüzden ben de sorun oluşturacağını sanmıyorum.
    edit:Yorumlar için sağolun. İçimi rahatlattınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi practicer -- 6 Ağustos 2016; 14:55:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.